torstai 30. elokuuta 2012

Treenaamisia ollaan nyt määrällisesti taas vähän nostettu kun kisakausi jääny taakse. Yhdet agikisat on vielä tiedosa ensi sunnuntaina, sitten jäädään ihan ansaitulle tauolle. Pitää katsoa miten paljon agia Mocan kanssa otetaan, tuntuu, että neiti on vähän jumissa. Tilasin BOTit molemmille sekä hierojan Mocalle. Samoin taidan antaa taas kuurin Nutrolin senioria ja arthroflexiä. Alkaa kuitenkin jo ikää tulemaan Mocsulle, on hyvä ennaltaehkäistä kulumia yms kun kuitenkin ovat pienestä pitäen harrastaneet paljon kaikenlaista. Harmittaa sitten jos tulee jotain mikä olisi ollut vältettävissä ennakoinnilla ja hyvällä hoidolla. Ne on niin tärkeitä <3
              Viime viikolla treenattiin agia 3kertaa ja tokoa kerran. Tällä viikolla treenataan agia 2 kertaa, tokoa kerran, jäljestetään ja kisataan agia. Agissa olen nyt naksutellut kontaktien alastuloja. Diiva on niin välkky, sille sopii tuommoinen koulutustyyli siis ihan täydellisesti. Mocca on vähän hämillään edelleen kun pakkaa tekemään kontaktin puomin sivusta (jotta näkis mut paremmin) jos jään itse taakse. Avokulmia kepeillä ollaan kans tahkottu, ohjureilla.
              Onpa kyllä kiva ollu tokoilla taas rennosti pitkästä aikaa..;) Kun ei ole kisoja heti tiedossa..;) Diiva hakenu varmuutta metalliin ja hyppynouto on ihan peruskauraa, sillä saatu noudostakin vähän kivempi liike Diivalle joka mielummin pitäis itse hakemansa aarteen..;) Vain muutama hyvä ja hauska toisto näitä noutoja että jää intoa niihin. Tunnarin tunnistamista ihan kahdella kapulalla vain ja sen naksuttelua varmuuden lisäämiseksi.
              Mocsun kanssa paikallaan istumista ekan kerran ja hyvin tököttää. Ihana mursu <3 Merkille menoa vielä namialustan kanssa mutta kun neiti niin kovasti aina silmäilee kaikkea mitä ekana näkee, esim ohjatussa noudossa, sen kapulan minkä näkee niin menee merkille naama tähän kapulaan päin ja sätkii "anna käsky anna käsky"..:D Ajattelin ensin että opetan aluksi pelkkää vasemman hakemista mutta kun neiti alkaa ennakoimaan jo nyt niin uhkarohkeana lähetin kerran neidin oikealle vaikka pylly oli sinne päin..;) Mutta teki täydellisen haun kyllä. Ei mitään ongelmaa. Samoin ensin verestettiin ruutua jonka jälkeen lähetin merkille ja siitä ruutuun. Voi voi...! Voiko olla näin helppoa..:D No joo, ehkä hiukan auttaa kun on alempien luokkien liikkeet opettanu hyvin ja monipuolisin keinoin, niin osaa koira soveltaa osaamistaan..:D Tunnarin muistuttelua ihan muutamalla kapulalla Mocallekkin.
           Ne on kyllä niin intsinä tokoilusta, toki agistakin mutta tuntuu että tokossa saavat kuitenkin enemmän aivojen aktivointia kun agissa..;)
           Kävin eilen tekemässä tytöille verijäljet.Huhei...! Vähän liian kovalla innolla neidit lähtee posottamaan ja sai taas vähän muistutella että keskityppä siihen JÄLKEEN...;) Kyllä ne sitten keskitty mutta olivat kyllä ihan haahulla ennen kun patisteli keskittymään. Dimpe tekee paremmin ku Mocca. Vaikka Dimpen alotuksesta ei meinannu tulla mitään herättelyn jälkeen neiti tekee niin hienoa pientä siksakkia jäljellä. Taas totesin loppuvaiheessa että kehuminen oikeasta hommasta vois vahvistaa koiran itseluottamusta ja uskoa siihen että nyt tehdään oikein. Kehuinkin Didiä ja hän aina katto mua jonka jälkeen annoin uuden käskyn jälki. Teki kyllä niin mainion ja tarkan lopun. Nooh, tätä kun tehdään niin harvoin, niin ei voi vaatia koirilta liikaa. Toisen jäljen jos kerkeis vielä ens viikolla tekemään niin hyvä olis. Ens kesällä jos ryhdistäytyis ja tekis enemmän (niinkun piti jo tänä kesänä mutta jäipähän taas kaiken muun touhottamisen takia).
          Tänään käytiin pikasesti aksatreeneissä viikonlopun kisoja silmäillen.

perjantai 24. elokuuta 2012

Tokoiluja

Koirilla on energiaa nyt kun treenaamiset on ollu vähillä. Pikkuhiljaa ajan salliessa töiltä nostetaan treeniä 3xviikko. Aksassa ollaan naksuteltu kontakteja ja Diiva on ihan kärppänä. Tommonen koulutustyyli sopii sille parhaiten. Mocca taas änkee puomin sivusta ja on ihmeissään kun en hyväksy moista asentoa.
             Tokoiluja ollaan herätelty pikkusen. Mocca harjotellu ruutua pitkästä aikaa, merkkiä ja merkiltä ruutuun menoa. Ohjattuakin harkattiin ja kyllä se on niin haka..! Selkeesti myös nauttii kun tulee jotain uutta ja jotain vanhaa liikkeisiin. Suurin osa EVL liikkeistä on ihan selvää kauraa, ainoastaan ohjattu ja Z on täysin uusia liikkeitä ja siinä sivussa merkille meno. Z onnistuu kun koira osaa ja erottaa kaikki liikkeestä seiso, maahan ja istu.
             Didillä niin paljon energiaa että mielenkiinnosta annoin sille muutamia voittajan liikkeitä purtavaksi, jos ajattelu sais sitä vähän rauhottumaan..:D  Hyppynouto: helppoa kauraa, tunnari: niin jyvällä hommasta, ruutu; lelu ruudussa häiritsee vähän aivotyöskentelyä kun vaan posotetaan suoraan ja välillä vähän sinnepäin, Metalli; on jotenkin nyt ihmeissään sen nostosta, joskus teki niin kuin vettä vaan. Nostaa kuitenkin nopeesti kun lähden karkuun ja kannustan tuomaan. Näin ehkä nostoja varmemmaksi.



Nauttii..!


Ei ole mikään "kulmureiden takana"-ote..;)

Kiitos taas kuvista J.Vornanen.

perjantai 17. elokuuta 2012

Didille triplanolla

Lauantaina suunnattiin nokka kohti Joensuuta ja viikon kestävää biologian maastokurssia. Samalla reissulla saatiin kisattua myös omalla hallilla 3starttia agilityä. Mocca jäi kotiin viihdyttämään porukoita. En viittinyt molempia raahata mukaan ja on kiva joskus keskittyä vain yhteen kunnolla.
       Sunnuntain kisat olivat ihan onnistuneet. Diiva teki kaikilla kolmella radalla nollan ja sijoittuen ekalla radalla kakkoseksi, tokalla voitti ja kolmannella hyppyradalla sijotus 3. Oli hieno tehdä rataa kun luottaa koiraan ja uskaltaa näin itsekkin liikkua rohkeammin. Maltoin myös tehdä ohjaukset kunnolla eikä vain huitaista sinnepäin. Huomaa heti että se tekee koirallekkin malttamisen helpommaksi kun ohjaaja ei vaan kaahota "kiireessään" menemään ihan aivottomana. Kisoissa treffailtiin sulhoakin ja nähtiin hienoa menoa agissa.
       Didin kanssa on niin helppo reissata. Se on niin rento ja junamatka Joensuu -Pasila, neiti katos penkin alle ja makas samassa asennossa koko matkan..:D Nyt todennäkösesti kisaaminen alkaa taas jäämään, yhdet agikisat vielä tiedossa ennen paluuta Joensuuhun.
     

maanantai 6. elokuuta 2012

Diivan pentusuunnitelmista

Yhdistelmän tiedot

Tuosta linkistä lisätietoja Diivalle ja Merrille kaavaillusta pentueesta. Olen kyllä itse ehdottoman myyty tälle yhdistelmälle. Käytiin Diivan kanssa tapaamassa poitsua ja samalla nähtiin myös Merrin luonnetesti, ja oi kyllä. Niistä tulee täydellisiä ihania <3 Ehkä ihan pakko saada yksi..:D Juoksua odotellaan marraskuun tienoille ja pentuja näin alkuvuodelle 2013.

Tässä muutama kuva ihanaisesta sulhopojasta Ferdores Hi Ho Let`s go "Merri"
Luonnetestissä leikkimässä

Hymyä kun otetaan kuva

Intopiukan seuraamista

Pallo<3

Komea poju skarppina

Muutama aksa kuva vielä Diivaliinasta


Tarkkaa puuhaa toi riman ylittäminen

  
Yksi tassu puomilla ja sekin puoliksi reunan ulkopuolella.
Didin agikuvat J.Vornanen.

torstai 2. elokuuta 2012

Diivalle AVO1

Nyt on tavotteet saavutettu tälle kesälle. Tokossa päästään nyt rakentamaan Diivalle VOI luokan liikkeitä ja Mocalle EVL liikkeitä. Eilinen koe ei ollut kyllä yhtään meidän tasoa joidenkin liikkeiden kohdalta, mutta eihän noista koskaan pommin varmoja saa. Diiva ei ollu ihan parhaassa vireessä ja keskittyminen herpaantu muutamissa liikkeissä kuten seuraamisessa, noudossa, hypyssä ja paikallaan makuussa. Toki tuomarikin oli ihme niuholla päällä ja paikallaanmakuusta ja seuraamisesta pudotti mielestäni turhia pisteitä.
              Seuraamisessa tosiaan paino ja paino ja edisti ja jouduin tönimään. En kerenny tarpeeks ennen koetta seurauttaa että suurimmat höyryt pois. Paikallaan makuussa haukahti kerran epävarmuuttaan mutta tämä johtuu treenitilanteesta kun treenattiin isolla porukalla ja viereinen aussi nousi, meni Diivan luo haistelemaan ja tämän omistaja juoksi täysillä päin Diivaa ja toista koiraa ja ärisi, kielsi ja oli kiukkunen aussille. Didistä huomas heti että tuli epävarmaksi moisesta. Harmittavaa. Hyppy meni ihan plörinäks. Hyppäs suoraan rämisevän hypyn jalan päälle ja ponkas hypyn sivulle ja jäi seisomaan. Annoin käskyn istua ja neiti meni maahan. Siitä en sitä sitten enää yli saanut joten luovutin suosiolla..:D Otettiin koko hyppy sitten uusiksi ja kunnon kehuilla.
          Erityisen onnellinen olen liikkeestä seiso ja maahanmenon täpäkkyydestä ja luoksetulon toimimisesta. JES!

Paikalla makaaminen 7.5
(Haukahti kerran ja perusasento oli vähän matala..:D ei kunnolla siis noussu)

Seuraaminen 7
(Koira ei ollu oikein skarppina ja paino mua hulluna. Perusasennoissa könöttää ja kääntää itteä vaikken ole namia kädestä perusasennossa antanu aikoihin, niin kuikuilee namia)

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8
(Liian vahva käsky tuomarin mieleen, annoin ilmeisesti kroppa-apua joten tulkitsi kaksoiskäskyksi)

Luoksetulo 10

Seisominen seuraamisen yhteydessä 10

Noutaminen 10

Kauko-ohjaus 9,5
(Yks istumaan nouseminen oli vähän vajaa..)

Estehyppy 0

Kokonaisvaikutus 10
----------------------------------------------------------------------------------------
AVO1 161pistettä  xDDDD Tarkkaa työtä etten sanoisi..

Sunnuntaille olen vielä ilmottanut neidin koeeseen. Tekee hyvää sille saada kokeita alle koska on vielä hämillään koetilanteissa. Saa nähdä miten pitkälle päästään, haastetta siinä on ylempiin luokkiin..:D