lauantai 27. huhtikuuta 2013

Lenkillä ennen raekuuroa

Myrskyn tuloa odotellaan

Lähes onnistunut räpsäys seisomisesta

Diiva keimailee

Ihan on itsensä näkönen

Söpömpi versio


perjantai 26. huhtikuuta 2013

Tuskatreenit

Semmoset treenit, että taas muistaa miks ei kolmea koiraa..;) Apuuva, miten voi pinnaki kiristyy niin paljon treenatessa? No hyvin voi kun on kaks niin PÖLLÖÄ treenattavaa..:D Joo, vaikee arvata, Mocan kanssa meni taas kaikki niin putkeen. Kaikkein parasta, että SE ODOTTAA KENTÄN REUNALLA, VAPAANA, JUST SIINÄ MIHIN SEN JÄTÄN, PÄÄSTÄMÄTTÄ ÄÄNTÄKÄÄN <3 Toivotaan, että nuo kaks nuorempaa pösilöä lukis tän ja osais ottaa oppia samperi.

Daami huutaa ku hullu. Ei auta vaikka laittaa piiloon häkin. Olen alusta asti yrittäny opettaa sen olemaan rauhallinen, mutta kyllä se oli niin perimään kirjotettu, ettei mul ollu mitään mahiksia. Ei sillonkaan vaikka ei olis muita omia treenattavia. Se huutaa siellä vaan senkin takia jos en huomioi sitä, jos se ei pääse rallittelemaan ja jos muuten vaan tekee mieli osottaa mieltä. Kaiken kruunas tietty se, kun neiti jäi häkin kaltereiden väliin jumiin kun puri sitä. KAuhee paniikki huuto ja meikä juoksee kentän toisest pääst ensin avaamaan häkin ovee missä neiti roikkuu ja huutaa. Onneks irtos sitten aika nopeeti. Rauhotin pennun syliin ja iskin takasin häkkiin.Yritti vielä vähän pureksia mutta tais hiukan pelästyä tuokin jästipää. Nahka lähti ikenestä ja ties vaik vähän kulmuri väänty. Että tällästä meillä. Neiti ei muistanu koko tapahtumaa ja kaikki treenaaminen tehtiin heti täysillä <3 Ajattelin jos suu on kipee että käytän namia, mutta lelu meni niinku ennenkin..:D Mitä pikkusista vaikka ikenestä tuleekin verta...pyh.. Daami ei oo mikään neiti, se on ÄIJÄ <3 Todella rakas ja ihana, mutta niin omapäinen ja helkutin sinnikäs, kiihkeys ja kierrokset myös välillä menee liiallisuuksiin, meille riittäis vähempikin.

Daami treenas:
-Kujakeppejä: Jauuu, hakee jo tosi kaukaa vaikka palkka ei näkyiskään vaan lentää multa. Voin juosta vierellä <3
-Hyppytekniikkaa: juuri niinkuin kuuluukin. Intona oli ja samalla tuli palkattua ihan hypyistä vaan, jos se alkais niit lukee paremmin.
-Nokkimisnaksuttelut ei toiminu sitten yhtään. Liikaa vauhtia ja lennokas pylly. Se kyllä alkanu tarjoamaa sitä asentoa ihan lenkeilläkin kun olen vahvistanut. Nyt vaan mentiin niin lujaa ettei millään voinut hallita takalistoaan. Aan alastulolla muutama naksautus, hoksas heti.

Diivaa kun ei voi pitää metallihäkissä, ei remmissä ei missäääään kun se tuhoo ja repii ittes läpi kaikkialta. Tuntuu vain saavan lisää energiaa räyhäämiseen jos sen pistää häkkiin tai remmiin. Siks olen nyt opettanu sitä odottamaan jossain tietyllä alueella josta ei saa tulla rajan yli. No kyllähän se sieltä hiipii mutta palautukset on menneet hyvin, useimmin voin kentän toisesta päästä huutaa että takaas ja neiti menee. Nyt kävi niin kierroksilla että ei tajunnu. YRITTI PÖYDÄLLEKKIN KIIVETÄ kun käskin menemään estevarastoon. Tyhmyys on maailman pahan palkka...xD Ei malttanu millään odottaa, kävi hulluna, silmät pullistu päästä ja punotti, kuola lens..:D Ihan hullu. Tosi raivostuttavaa kun koira menee tommosiin tiloihin treeneissä ettei usko enää mitään. Arjessa se tottelee helposti ja kevyesti, treeneissä ei sitten millään, ainakaan sitä odottamista tajua.
Treenit meni hyvin, ei niissä mitään ongelmia. Mutta tuo muu kaikki häsääminen sais jäädä pois. Ei pysty itekkään keskittyy ku muut hilluu reunoilla.

Diivan treeni:
-Hyppytekniikkaa, on se hyvä.
-Rataa speedpumpeilla, on se hyvä ja kiva ohjattava.

Mocca THÖ TÄYDELLINEN myös treeneissä. Hieman meinas olla askeleen pidennyksen kanssa ongelmia ja varpaat osu speedpumppiin. Tarkkuutta neitonen!

Moccaa ei voi iltasin pitää irti kun se lähtee samantien metsästämään jäniksiä. Oikeen katsoo kaikkea mahdollista että "tuo on varmaan jänis". Diiva ei oo koskaan ollu niin kiinnostunut, mutta on Mocalta oppinut touhun. Daami ei ole yhtään riistan perään. Toki jäniksen raato ja selkäranka lähti raivolla matkaan, mutta puput ja linnut ei kiinnosta, toisin kuin isosiskoja. Pikkunen on aina ihan ulapalla kun nuo lähtee täysii jahtaamaan. Daami on alkanu Moccaa haastamaan enemmän. Eräs ilta Daami yritti komentaa Moccaa kun Mocca haukku pupujen perään. Daa kävi ihan iholle, yritti estää kaiken liikehdinnän ja hyppi selkään. Mocca riemastu hetken sitä kestettyään, ja siitä meinaskin tulla kunnon lumipallopaini. Daami kun ei luovuta vaikka Mocs komentaa, vaan sanoo takasin. Siinä vaihees mun oli pakko koiran kielellä "hyökätä" Daamin kimppuun ja ajaa se pois. Meillä kun ei tommoset hillu. Muissakin tilanteissa annan Mocan täysin räyhähtää tuolle pennulle, välillä tehostan Mocan sanomaa ajamalla Daamin pois. Hyvä siitä tulee, vaatii vaan miljoona turpiinsaantia ennen ku tuo jästi tajuaa..:D Daami on kokenu että Mocca pitää ajaa pois mun sylistä jos pidän Mocsua hyvänä. Ihme minäminäminä pentu.

torstai 25. huhtikuuta 2013

Treeniä

Vähän koulua yhdistettynä kevääseen tarkoittaa pitkiä lenkkejä <3 Meillä lenkkeillään kolme kertaa päivässä, ja Daami on jo mukana kaikilla lenkeillä. Harvemmin tarvitsee sitä enää välillä käyttää pihalla pissalla, on jo sisäsiisti!! Ollut kyllä jo jonkin aikaa, ennen 4kk ikää ei enää tehny sisälle tarpeita, mutta sai vielä käyttää tiheempää pissalla. Nyt ei tarvi aamulla sännätä heti ulos, neiti odottaa kyllä että lähdetään yhdessä lenkille. Lenkit on yleensä 1,5h - yli 2h, jos kus voi vierähtää 4h jos käydään välillä hallilla jne. Olen miettinyt että ovatkohan liian pitkiä tuolle 5kk vanhalle, mutta toisaalta suurin osa lenkistä koirat on irti, eikä kävellä mitään asfalttiteitä. Liikkuminen on siis omaehtoista eikä ole näyttänyt että olis väsähtäny..:D Päinvastoin.

Daamin mörköily vähän helpottaa. Ihmisiä on hauska haukkua, juosta päin pomppien ja leikkimuristen, silti kuitenkin haluaa kaikki mennä nuuhkimaan, en oikein tiedä mitä tää käytös on. Olen siihen puuttunu selkeellä kieltämisellä ja koittanu kiinnittää huomion muhun, niitä muita ihmisiä ei tarvi huomioida. Välillä neiti on todella ärsyttävällä päällä ja juoksijoiden, fillarien ja autojen jahtaaminen lähtee lapasesta. Aika hyvin tässäkin edistytty, tulee luokse muutaman juoksuaskeleen jälkeen, välillä menee yli.

Maanantaina oli iiiihana ilma, lähdettiin Daamin kanssa kaupungille chillailee. Ei mitään ongelmii minkään asian suhteen, ei mörkilyy.

Keskiviikkona treeneihin kävely oli aika vaikeeta. Daami tunnistaa treenikamat yms. ja tuntuu että on ihan hulluna kun tietää mitä mennään tekemään. Sanoinki treenikavereille että Daami tarvii sähköpannan tai etälamauttimen, ikävä kyllä sitä olis saanu sähköttää koko lenkin..;) Se oli tuhmana ja joutukin lopullisesti remmiin. No ei sille mitään sähköä anneta <3 On kyllä haastava tapaus välillä, vaatii 110% mun huomion ja keskittymisen. Onneks nuo vanhemmat on niin kuin ilmaa, ei tarvi niitäkin ohjata ja ojentaa.

Treeneistä kyllä huomas että meikäläinen oli ihan löysänä ja koirat hyödynsivät sen kyllä täysin..:D 

Mocca ja Diivan radalla
- Layerointi (molemmilla toimii, vaikka piti töytästä hypylle (jonka takana putki ansana) jotta lay onnistu)
-Korkeeta muurii, tiukasta kulmasta ja sinne poispäinkäännöksellä (Mocca ekaks heitti kaikki palat alas, muuten ei ongelmii)
-Keppikulmaa (Mocca yritti huijata alussa, kun vaati tiukasti, osas kummasti kyseisen kulman..:))
-Nopeita keinuja (Mocsu oli aika liekeissä)
-Tiukkaa kulmaa puomille (Diivalla ilmiömäisen hyvä alastulokontakti, Mocca välillä alko epäröimään kun tein nopeita vapautuksia)
-Putkeen irtoamisia

Oli vaikeita hetkiä ja vähän helpompia..:D Koirat oli ihan hassuina. Se sallittanee heille, ei aina voi kulkea kuin unelma. Diiva ei pystyny yhtään tekee rataa ku lelu odotti maalissa, Mocca ei pysähtyny kontaktille kun lelu odotti alhaalla, Mocca lintsas yhtä tiukkaa hyppyä vallan, Diiva kieltäyty ihan viimetinkaan putkesta joka oli suoraan nokan edessä ja jo menossa ja lukannu sen. Kaikkia omituisuuksia siis..:) Välillä olis tehny kyllä mieli heittäytyy maahan, mutta keräsin itseni ja saatiin onnistumisia. Kiva rata oli ja koirilla hauskaa. Diiva sai suolistaa yhden lelunkin.

Daimleri treenas kujakeppien juoksua avustajan kanssa ja ilman, molemmat toimii joten voin myös yksin treenaa niitä. Tehtiin myös rataa: hyppy-Uputki-hyppy ja Uputki hyppy hyppy suht suorassa linjassa. Aika kivasti, hiukan, tai tosi paljon hämää kun itse juoksen rinnan. Heti kun jäin taakse ja annoin eteen käskyt ni lähti ku tykin suusta lelulle jolla apuohjaaja palkkas. Pitää tehdä helppoja pätkiä niin että ohjaan rinnan mutta fokus pitäis silti saada eteenpäin ja esteille.

Meikäläisellä vielä about 10 koulupäivää, ja joka päivä yks tai kaks luentoo. Aika turhaa, mutta kivasti kerkee koirien kanssa lenkkeilemään ja treenailemaan. Pitää nauttia vielä ennen ku menee töihin. Tiedossa vielä treenejä, epikset jossa tuomaroin vaikka olin ajatellut kisata ja oman seuran kisat.

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Viikonloppuja

Meikäläisen viikonloppu alko sopivasti yleisessä tentissä istuen. Siellä olis saanu viettää sen neljä tuntia, ilta viiteen asti, mutta turha luulo..;) Nopeesti kolme vastausta ja kiitämään..:D
Lähdettiinkin heti koko porukan voimin ilahduttamaan ystäviä viemällä kolme kurasta koiraa heille kylään..;) Okei, ovat siis koiraihmisiä (heillä koira) ja kyllä mä virutin ja kuivastin nuo. Tarkotus oli vielä kävästä illalla hallilla treenailemassa mutta cookiepopsien tekemisessä vierähtikin aikaa puolen yön yli joten iltalenkiks vielä kotiin, ilman treeniä.

Lauanai aamulla heti kukonlaulun aikaan hallille, oli treenitreffit. Kerettiinkin sopivasti tokoilla Mocan ja Diivan kanssa ennen aksailujen alottamista.

Jumpattaiskostas?
Mocca
- Merkki paremipi, tarvii välillä vielä namialustan sinne.
- Ruutu meinas vetää niin paljon puoleen, että merkin olis voinu välistä jättää pois. Hienosti kuitenkin ohjautuu ja hakeutuu ruutuun ja toimii kaukaa sielläkin.
-Hyppynouto metallin kanssa jees. Huono metalli oli mutta hyvä oppia erilaisia. Ihana intopiukka. Hiukan yök on metalli. Treeniitreenii
-Ohjattu nouto on ihan kisavalmis, oliks tää meijän toinen treenikerta..;) Kapulat neljän metrin päässä merkistä, ei vielä keskimmäistä. Molemmat hakee vaikka olis ennakoimassa toista ja kun käskeekin hakee sen minne peppu osottaa, toimii ku valettu.
-Paikallaan istumisen vahvistamista alotettu.

Diiva
- Hyppynouto puukapulalla oli uus juttu. Ekaks lähti vauhdilla perään ja kun meinas tulla hyppäämättä ohi ja korjasin niin hämäänty seuraavat kerrat ja alko kääntymään hypyn hypättyään mua päin. Lähti kuitenkin hakemaan ja hypyn kautta takasin. Hyvät palkat ja ens kerralla toimii jo varmasti paremmin kunhan selviää hämmennyksestä.
-Ruutu tosi jees. Ei lelua ruusdussa ja eka lähetys ja koira on kartalla. Tosi jees. Tehtiin kyllä aika läheltä. Toimii myös käskytykset ruudussa.
-Lyhyt paikallaanmakuu.

Daimi oli taas ihan hulluna. Huusi ja huusi ja rallitteli ja puri mua navan yläpuolelle niin, että hyvä et ei nahkaan jääny roikkumaan. Vaikutti vähän levottomalta erityisoppilaalta joka ei oikein keskittynyt, mutta ollaan kyllä liikuttu tosi paljon ja puuhattu kaikkea. Painaa pikkusen tassuissa. Pitänee vähän vähentää.

Daami
-Kujakeppien alotus vihdoin! Täysiiii, tietty. Apuohjaaja oli pätevä ja Daimi ihan intona, joka nyt ei ollu mitenkään poikkeuksellista.

-Kiertoharjoitusten aloitus vihdoin! Toinen puoli meni vähän paremmin, lähti mun ohjaukseen mukaan ja tuli lelun kanssa oikealta puolelta pois. Tämä johtu siitä että se kumpi puoli onnistu oli putki siellä mihin suuntaan halusin pennun tulevan jotta takaakierrosta tulee kokonainen.

-Hyppy hyppy vahvistamista. Kivasti sain juostua rinnalla kun apuohjaaja oli pätevä, ja sai koiran huomion saaliiseen. Lisää hyppyjen vahvustuksia kun putket kyllä pelittää mutta hyppyjä ei lukkaile kauheen hyvin. Tämä kyllä kovin yleistä, varmaan vielä pitkään tekee ohituksia.

Mocca ja Diiva treenas tiukkoja juttuja, päällejuoksuu ja back lappii. Oli vähän ahdas kuvio mutta hyvä treeni kun piti rakentaa kaikki hypyt jotta sai kuviot onnistumaan.

Lopuksi vielä rallattelut kaverikoirien kanssa ja käppäilyt kotio. Tämän päivän onkin saanut ihan rauhassa lukee tenttiin, nukkuu päikkärit, käydä kaupas ja kattoo verkkoluentoja. Tehtiin vielä tunnin iltalenkki täydellisessä säässä. Ihana kun on niin valosaa myöhempäänkin. Auringon lasku, punaseksi värjäytyvä tavivas, maata ja mantua juosta ja ihanat koirat <3
Diiva keskitty nyppimään aurauskeppejä ja roudailemaan niitä. Daami kiusas Diivaa ja varasti mun hanskan ja rallatteli ympäriins. Mocca taas puuhas ihan omiaan. Ensiks meinas lähtee jahtaamaan valkosta koiraa jota tais luulla pupuksi. Sitten se koira olikin valkonen villakoira joka ei antanut omistajalleen kiinni, juoks täyttä vauhtia meijän laumaa kohti, nappasin Daamin syliin kun luulin ekaks terrieriksi. Mocca ja Diivva yhteistuumin anto buudelille lähdöt, Mocca vähän innostu liikaa ja oli ihan teilaamassa sitä jo maahan, mutta päästi raukan menemään. Olis vain halunnu sen selättää kun hyökkää tuolleen kysymättä meidän laumaan. Villis juoksi muutaman kerran vielä lähettyville muttei ihan luokse. Omistaja vaan totes, "siitäs sait, mitä menit". Mitään muuta Mocca ei siis sille tehntyt kuin anto sapiskaa..:)
Kun jatkettiin matkaa, perskärpäset lähettyvillä tietenkin (Deet) aloin ihmettelemään että mihinkös se Mocca jäin. Katsahdin ympärille ja neiti painaa täyttä vauhtia puoliks sulaneen jään päällä..:OOOO MUN KOIRA..! Tuli kyllä ripeästi pois, ja jää näytti hyvin kestävän allaan. Pelottavan näköstä kun ihan tummaa ja sulaa jo. Koira oli kuitenkin onnellinen <3

perjantai 19. huhtikuuta 2013

Ihana kolmikko


Kiva kiva kun lumet sulaa ja uusia lenkkimaastoja taas avautuu hiihtäjien ja lumihankien alta. Usein kuitenkin vielä jalat märkänä saa tallustaa erinäisten loska-ansojen takia. Koiroset kuitenkin aika onnellisia kun kummasti motivoi lenkkeillä paljon. Daami kulkukoira, raparinta kyntää vielä aika paljon, ja kiva kun metsät sulaa, päästään neidille esittelemään myös metsä maastona. Tekee hyvää taas kehitykselle.

Mocalla ja Daamilla tuntuu välillä tulevan sanomista, etenkin luista. Tosin Daamilla nyt muutenkin tosi rähinä aikaa esim. tassuja putsattaessa tai jos menen lähelle kun popsii erityisherkkuja. Diivaa se pistää aika halvalla, olen kutenkin ajanut sitä pois kun Diivasta huomaa ettei kiinnosta painia ja kähjätä. Daami on edelleen aika jästi. En ees tajuu miten pokkana se vaan yrittää ja yrittää..:D
Katsastin muuten Daamin suuhun, sen verran mitä näin. Kaikki kulmurit vaihtunu ja uudet lähes mitassaan. Etuhampaat vaihtunu aikaa sitten, purenta vaikuttaa hyvältä. Kulmurien jälkeiset pikkuhampaatkin kaikki näytti löytäneen omille paikoilleen. Tosi outoo että näin nopeesti vaihto kalustonsa.

Viikonloppuna olis tarkotus treenata ainakin kerran aksaa, ehkä käppäillään sunnuntainakin hallille.



Tässä vielä hauska kuva junasta. ReissumiesMocca<3


Pitkien lenkkejen jälkeen on kiva rötköttää taljalla jalat oikosenaan. Ekstraluksusta on Mocan mielestä myös kasa tyynyjä joita se hyödyntää aika surutta. Joo, ihan sua vartenhan ne siinä sohvalla ovat..;)



Nukkumavenytys! Diiva on onnellinen kun saa olla kotona pitkästä aikaa. Nauttii ihan kaikesta.

keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Treeniä ja Diivan fyssari

Koulukiireiden takia treenaamaan ei olla keretty sen suuremmin. Kotona treenattu syviä lihaksia, takapään käyttöä, peruuttamista, ympäri pyörähdyksiä Daamille ja jaloissa pujottelua D&D. Daamille olen opettanut takaa jalkojen väliin tulon ja siihen istumisen.
Kelit on ollu syvältä, aivan liian sumppusia sadepäiviä. Onneks on aamusin ollu aktiivisella päällä ja tehny hyvät lenkit jo aamusta alkaen. Tänään poikettiin koirapuistoon jossa oli vain vuoden vanha husky. Daami ei oikein innostunut leikkimään vaan kiroili päin naamaa..:D Diiva vähän enemmän hömppäs sen kanssa ja Mocca näytti kaapinpaikan, josta nuori neiti ei näyttänyt ottavan hirveesti nokkiinsa. En kyllä koskaan juurikaan käy koirapuistoissa mutta olen ajatellu että Daamin kans vois sillontällön käydä että näkee erilaisia uusia koiria.

Diiva jäi tämän päivän treeneistä pois koska päivällä kävi fyssari käsittelemässä neidin. Jonkun verran oli jumeja joita arasteli. Tämä johtunee pentuiluista ja Daamin kanssa riekkumisesta. Eturinta oli jumissa selkeimmin, muuten ei mitään erityisen vakavaa. Hivenen oikean kyljen takaosaa ja vasemman puolen etulapaa ja säkää muodostava/tukeva lihas joka kiinnittyy selkään (hirveen hyvin kuvailtu kun tiedän ihan hulluna näistä..;) joo, pitäis ehkä hiukan opiskella jotain näistä). Etuosan kulmaukset sais olla paremmat, eli rintaa sais olla hiukan enemmän, muttei ihan näyttelypossuuteen asti. Mocca oli aika varma että häntä tultiin hoitamaan ja parkkeeras aika hyvin heti fyssarin syliin, samoin Daami oli innoissaan. Diiva säntäs lelukorille hakemaan pallon..:D Persoonia. Mocca tuhisi ja kyttäs koko hoidon ja yritti välillä tulla tyrkyttämään itseään hoidettavaksi. Reilun kolmen viikon päästä sitten uus hoitokerta ja molemmat pääsee käsittelyn alle. Se taitaakin sitten olla viiminen ennen kun häippästään Joensuusta. Turunsuunnalla on kovin pitkät jonot, enkä montaa hyvää tiedäkkään. Piiran ajat joita koitin varata tammikuussa meni jonnekkin elokuun puolelle..:O

Illan treeneihin lähti siis mukaan vain koviskaksikko, Mocca ja Daami. Kyllä voi ihminen tarvita pitkää pinnaa tuon pennun kanssa..:D Mulle saa siis lähettää niitä pinnoja. Se loputon kiskominen alko käymään jo käden päälle. Kaikkien roskien syöminen ulkoa ilman, että kiellolla on mitään vaikutusta, ketuttaa. Autojen ja nyt myös juoksevien ihmisten jahtaaminen on syvältä. Treeneissä pomppiminen naaman korkeudelle niin, että pelkään sen mätkähtävän maahan ja loukkaavan, enkä kyllä usko, että sen kontit tulee koskaan kovin priimaa näyttämään, sen verran tota pomppuhyppyloikkaa on esitelty ihan naperosta asti.

Mahoton mukula. Kaivoin treenirepun jo tuntia ennen harkkoja odottamaan, niin Daami makas koko sen ajan repun, remmien ja bottien vieressä että koska lähdetään..:D Miten tuo pirppu voi jo ymmärtää yhteyden,  vaikka eihän se mikään tyhmä ole. Diiva olis ollu niiin lähdössä mukaan mutta jäi parantelemaan itseään verkkoloimi niskassa kotiin.

Mocca treenas:
-Putki-A erottelu
-Rohkeeta liikkumista takaakiertoihin törkkäämisen jälkeen
-Persjättöä (ennen keppeä, keppejen jälkeen, aan jälkeen, muurin jälkeen)
-Kontaktilla eteenmenoa
-Tiukkaa kääntöä okserille

Putki-A erottelussa tehtiin riskiohjauksia joissa tarkotuksena päästä nopeesti ite jatkamaan ja luottaa koiraan. Ei yhtään virhettä. Takaakiertoihin sama, nopea ohjaus ja heti itse liikun ja luotan koiraan. Persjätöt ei aina wörki mulla ja muutaman kerran olinkin avuttoman myöhässä. Mocalla helposti valuu näissä persjätöissä se oma liike ellei ole tiukkana.Kepit maltto pujotella hienosti vaikka persjätätin. Okserin rakens hienosti eikä pudotellu kertaakaan.
Tehtiin eri korkeuksissa olevia hyppyjä, ihan matalalla ja medien tapissa plus vinoja rimoja. Hyvin luki korkeutta ja paukutti aika hyvällä vauhdilla.

Daami treenas:
-Pussia
-Vinohyppyä
-Mutkaputkesta hypylle jossa haasteena pitkä välimatka putken ja hypyn välillä.

Daamin kanssa sai taas nauraa ja nauttia <3 Se on mahoton. Pussi meni loppujen lopuksi täysin umpena, vaikka aluks veti mua nenästä ja kävi naukkaamassa lelun pussista ja säntäs pakoon..:D  Vinohyppy oli haastava. Taitaa tukka jo haitata kun ei meinannu tajuta missä se palkka odotti, okei, oma liike hämäs sitä vinon hypyn lisäksi. Heti kun päästi sen ja jäi ite taakse teki täydellisesti. Tässä siis lähes täysin vino hyppy jonka jälkeen suoraan edestäö hyppy. Pitkä välimatka hypylle ei oikein pelittäny..:D Ohi mentiin niin, että paukkus ja joutu tekee pienen kunniakierroksen ennen kun vauhti himmas niin, että maltto lelulle stoppaa..:D Kohta kiroon tätä kun se vauhti kiihtyy ja neiti vaan ohittaa tiukoissa paikoissa olevat hypyt. Pitää palkata enemmän hyppyjen lukemista.

Diiva oli loukkis ku tultiin kotiin..:D  Tai sit se oli vaan raukeena botteillu himassa..:D

sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Varkauden kisat

Pitkästä aikaa kisaamassa ja oli kyllä hubaa. Harmittaa vain täysin typerät huolimattomuusvirheet.

Diiva ekalla radalla muuten nollana, sujahti vaan oman huolimattoman putkeenohjauksen takia Aalle (putki aan alla). Muuten puhtaasti maaliin, ja tietenkään koira ei tiennyt tehneensä virhettä, suoraan jatkettiin niinkuin mitään ei olis tapahtunu.
Toisella radalla oli molemmat, ja molemmille siitä nolla. Aika tuurilla olin vetäny molempien kanssa vielä saman ajan, joten tuomari käski uusimaan, vaikkei sillä ollut mitään merkitystä..:D Olin just syöny hiukan ja Diivakin sai pikkusen jo raksuja. Moccahan sen voiton vei, kun radan ekana sen kanssa juoksin. Tais joku rima tulla alas kun ei ollut koirakaan ihan parhaimmassa tikissä kun yhtäkkiä repastaan radalle. Onneks koira oli kuitenkin lämpönen. Diiva jäi rääkymään radan reunalle ja kun pääsi itse tositoimiin sujahti heti kolmantena esteenä olleen putken väärään päähän täysin mun seläntakaa..:D Suhteellisen ennenkuulumatonta Diivaa mutta kiva kun tekee omia ratkaisujaan..:D Tais olla hiukan suivaantunut kun menin Mocan kanssa ekaks.
Juokseminen maneesialustalla oli kyllä aikamoista liisteriä, tunsin sen jaloissa..;)
Viimisellä radalla oli taas vain Mocca. Helppo rata, ja tiesin ansapaikan, mutta halusin luottaa koiran lähtevän vetoon ja eihän se lähe. Putkeen tösähti (joka aan alla) mutta jatkettiin taas niinkuin sinne olis kuulunutkin mennä. Loppuun asti yhtä meikän myöhästymistä lukuunottamatta kiitettävää kivaa menoa.

Koirat oli aika intsinä ja tarkotus olikin itte liikkua ja tehdä rentoa duunia kun ei ole mitään hävittävää tai sen suuremmin voitettavaakaan. Ei vaan pysty aina muistamaan kaikkea radalla, jos onnistuiskin niin nolliahan sieltä rapisis. Tylsää ku tiedostaa paikat muttei vaan jotenkin onnistu sitä ajatusta viemään tekoihin asti. Ehkä ymmärrettävää kun agiradalla yleensä vähintään 1000yhtäaikaa muistettavaa asiaa..:D

Daami oli kaverilla hoidossa. Oli osottanut välkkyydensä sielläkin..:) Ja uusia kokemuksia hänel.

torstai 11. huhtikuuta 2013

Hemma bäst

"Anna mulle!" "Een anna!"
Jauh, aika jees olla himassa, samoin tuumaa koiratkin, etenkin Diiva. Junamatka suju oikein lepposasti, ja mitä muuta nyt voikaa odottaa kun nuo on niin kultasia ja käyttäytyy hyvin. Kotona Diiva levittikin ekaks lelukorin ja onnessaan tuhutti.

Voi näitä rakkaita
Treeneihin päästiin eilen jo. Koirat oli aika iskussa kun pääs omalle hallille, ja kyllä ralliteltiinkin. Rata oli hauska ja haastava, aika erikoinenkin. Mocca tykitti täysii, mini hypyillä mutta oli kuulolla. Diiva pisteli ihan kuin viimistä päivää, oli niin häikkäreissä kun tultiin hallille, niin ihana ettei mitään rajaa. Vitsi toisen onnea <3 Diiva on myös tosi taitava tekijä, ja vauhtia hurjasti kun pääs päästelemään sitten 5kuukauden tauon jälkeen. Hää on kyl kaiken onnen ansainnu <3 Daimleri (eli Daami) oli sit kans ihan häikkäreissä..:D Tehtiin hyppy-mutkaputki-hyppy. Täysiii mentiin! Muutamia siivekkeiden ohituksia tuli kun vauhti ylty, oli helpompi kiertää laajaa kaarta ku sujahtaa siivekkeiden välistä. Neidille jäi hampaankoloon kun ei päässyt sen enempää rallattelemaan.

Tänään ollaan nautittu pitkistä lenkeistä ja vähän vähemmän nautittu Daamin hurjuudesta. Se oikeesti on ihan eri moodissa täällä kotona kuin muualla..:D Osaa täällä olla ihan hullu ja ärsyttää..;) Illalla tehtiin jumpat vaihteeks tasapainotyynyllä.

Kuiskuttelua ystävän korvaan <3
Sunnuntaina olis tarkotus rallatella muutamat startit Varkauden kisoissa. Mietin vielä pitäiskö kävästä huomenna hallilla. Jos treenais Daamilla siivekkeen kiertoa uutena juttuna, jos vähän rauhottais sitä kun menee sunnuntaina hoitoon meidän kisailujen ajaksi. Olis kyllä hyvä ottaa sitä mukaan, mutta mun hermo ei kestä sitä jos pitää keskittyy johonki muuhunkin ku MINÄMINÄMINÄÄÄÄn..:D Daami on vähän päässy jo suurimmista pöhkäilyistä eroon, vielä kuitenkin sosiaalistamishommia pitäis kehitellä.



tiistai 9. huhtikuuta 2013

Loppuloman touhut

Sunnuntaina käytiin aksaamassa töitten jälkeen. Mocca ja Diiva treenas sylkkäriä ja poispäinkäännöstä, aika pahojakin paikkoja mutta esim Mocca oli tosi kuulolla vaikka ahdasta oli, Diiva on aina kuulolla.
Daami treenas pussia, nyt niin, että pussi oli lähes täysin alhaalla, kolme toistoa sitä. Putki-hyppy-hyppy suoraa  niin, että juoksin rinnan, pallo sekä maalissa, apuohjaajalta, että multa.  Kun pallo maalissa, fokus hyvin sinne minne kuuluukin, kun pallo apuohjaajalta koira tuli hyppyjen välissä muhun kiinni, ei tajua, että joku muu voi viskaa sen lelun ku minä ja kun viskasin itse pallon, sain hyvin oikeaan aikaan heitettyä ja koira ei vilkassutkaan muhun päin vaan posotti hypylle. Johtuko sitten siitä, että ohjasin neidin vahvemmalta puolelta vai, että palkka lähti oikeaan aikaan, ettei kerennyt ajattelemaankaan hyökkäävänsä mun kimppuun.

Maanantaina jälleen kiirepäivä. Piti hoitaa töitten jälkeen asioita, käydä parturissa ja suunnatta treffaamaan Daamin veljeä Piinaa. Sisarukset sai hauskat leikit aikaseksi. Oli kiva treffata.

Tänään suunnataan takasin Joensuuhun koko poppoo. Mielenkiinnolla (lue ahdistaaaa) odotan miten reissu sujuu. Tiedän kyllä että kaikki osaa reissata mutta kolme koiraa tuntuu aika isolta määrältä..;) Jos laukkua ei tarvis raahata ni eihän täs olis mitään ongelmaa..Pitänee siis ostaa auto..;)

lauantai 6. huhtikuuta 2013

Ei vieläkään kuvia..;)

Kuvia ei siis vielä tässäkään postauksessa, yritän saada niitäkin otettua..;)

Nyt kun ei olla treenailtu aksaa sen kummemmin, ollaan tehty tasapainojuttuja laudalla, harjoteltu pakittamista ja opeteltu olemaan hiljaa kun ovikello soi tai joku saapuu. Mocca on aika ketterä tasapainoilemaan, hiffaa niin älyttömän nopeesti mitä siltä haluan, samoin Daami, jolla kuitenkin välikkä touhu menee häsäämiseksi ja tilanne pitää rauhottaa kun menee jo isojen lihasten puolelle jumpat..:D Diivan kanssa haetaan vielä oikeita menetelmiä mutta lelulla pääsee pitkälle, nami ei niin motivoi keskimmäistä lapsukaista..:)

On ollu aivan ihania päiviä, täydellisiä, etten sanoisi.  Se on selvä, että päivän parhaat hetket on aamulla <3 varsinkin näin keväisin ja kesäisin kun ilma on kauniimpi kuin morsian. Ollaan lenkkeilty paljon, ja Daaminkin lenkkimäärät kasvaa pikkuhiljaa. Daami on muuten tosi lähellä mua ja hakee kontaktia mutta kun havainnoi nopeasti ajavia autoja, niin se on menoa..Olen todella todella järkyttyny tästä sen tavasta. Hitaasti ajavat autot ei kiinnosta mutta kun vauhti nousee 60 niin neidillä iskee jahtausmoodi päälle ja sit mennään eikä meinata, eikä myöskään kuunnella. Todella vaikea tuollaisessa mielentilassa olevaa koiraa saada reagoimaan mihinkään. Eräs iltalenkki oli tilanne taas aika lähellä. Moneen otteeseen lenkin vaiheessa otin syliin kun mentiin hivenen lähellä autotietä, mutta kun en ole yli-ihminen enkä myöskään osaa koiria pitää remmissä (vaikka tuota on pakko), niin neiti ampas. Mieli teki jo pistää silmät kiinni ja lopettaa kutsumiskarjumishuutamis-reaktio. Neiti sai aikamoisen lumipöllytyksen ja olin aika varma, etten siitä enään kaveria saa..;) Hetki kökötettiin autotien vieressä ja kun neiti ei autoihin reagoinut pistettiin juhlat pystyyn. Hanskaa revittiin hullunlailla ja kuritoimenpide unohtu sen sileän tien. Täydellinen pieni<3 Tänään menin lenkille tahallaan vilkasliikenteisen ison tien viereen, aluksi pidin neitiä remmissä ja kun ei reagoinut autoihin mitenkään (jes!) päästin irti. Hetken päästä kuitenkin mopoauto sai neidin vähän kiihdyttämään, ja aluks näytti, ettei reagoi huutokutsuun, mutta heitti uukkarin ja juoksi luokse. Ei edes auto päin juossu vaan hetken matkaa samaan suuntaan auton kanssa.  Kun neiti käänty ja juoksi luo, sai siitä palkaksi lapasen. Sain lenkin aikana useempaan otteeseen palkattua luoksetuloista kun muutamiin otteisiin kuitenkin juoksi autojen innottamana eteenpäin, kielsin ja kutsuin luokse josta huippupalkka. Meillä on ehkä toivoa, mutta tuo jästi ei kyllä millään naksutteluilla ja nameilla tuota lopeta.

Tänään mulla oli vapaapäivä, joten kerettiin tokoilemaankin. Diiva ja Mocca teki ruutua, toimii aika hyvin. Mocan kaukoista yks toisto, eka istumasta seisomaan oli huono kun otti askeleen eteen, mutta tokalla kerralla onnistunut ja siitä vapautus taakse lelulle. Muut asennonvaihdot toimii. Merkki oli Mocalla hiukan unohtunut, josta olin vähän ihmeissäni. Hiukan seuraamista ja Z joka toimi niinkuin kuuluukin. Kyllä kun on alempien luokkien liikkeet kunnossa, ei monia EVL liikkeitä tarvi sen ihmeellisemmin opettaa enää. Diiva teki luoksetuloista yhden maahan ja yhden seiso. Vähän falskit mut hyvin kun ei olla puoleen vuoteen treenattu. Kaukossa oli vähän malttiongelmia, takapalkkaa ei voi käyttää. Hyvin tekee liikkeiden vaihdot, joskus ei malta kuunnella mikä on tulossa, nyt kun on oppinut seisomisen..:) Tarjoaa sitä aika usein. Se on kyllä uskomaton kun jotain oppii kunnolla, niin oppii sen melkeen heti ja tykkää tarjota sitä kun on sen oppinut ilman hämmennystä...:D
Daami teki sivulle tuloa ja seuraamista, hiukan metallia. Hampaitten vaihto ilmeisesti vaikuttaa metalliin, kun vähän sai tehä hommia, että otti suuhun. Neiti esitti, että "en haluu" mutta kun löysin oikean napin, niin ei enää halunnu irrottaa..;)

Daamin haukahteluihin ollen nyt alkanut reagoimaan selvemmin kieltämällä. Huomaa että se kyllä lopettaa kun latelee selkeät säännöt. Meinaa pistää mua ihan kuus nolla..;) Se alko myös egoilemaan taas..:O Moccaa komensi ja PURI..:O Mocca ei sanonu mitään. Daami ei myöskään päästäny Mocca mun luokse, hyökki päin ja komens haukulla. Diivaahan se on laittanu halvalla alusta asti..:) Ihmettelin miks Mocsu ei vaivautunu könittämään neitiä.

Huomenna olen aamun töissä ja iltapäivällä suunnataan agiharkkoihin. Tiistaina olis tarkotus junailla Joensuuhun taas 5viikkoo ennen kun kesäloma alkaa.

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Pika-agi-treeni

Isot treenas hiukan ihmisnuolta, takaaleikkausta niin että painan päälle, kontakteja ja vinoja hyppyjä joihin tullaan kovalla vauhdilla ja mitä en sen koommin voi jäädä rakentamaan vaan pienillä ohjauksilla saan koiran suorittamaan oikein ja itsenäisesti, vähän kauempaa + kova vauhti.
Diiva ei meinannu pysyy lähdössä eikä kontakteilla, muuten ei mitään kovin haasteellista.
Daami teki hyppyjä, kun lukee niitä vähän huonommin kuin esim putkia. Tein niin, että lelupalkka odotti ja niin, että pallo lensi mun kädestä. Kun pallo mun kädessä,ei yhtään tsiikaillu mua vaan fokus oli eteenpäin, tosi jees. Putkia tehtiin myös, pimeetä mutkaa ja puomin alla olevaa, se lukee ja lähtee kyllä niihin hyvin. Se on kauhee hösöttäjä sillon kun ei tehä mitään, tai saa lelun palkaks. Rallittelis niin kauan kun vaan antais, ja tekee samalla putkia ja vähän siivekkeitä oman mielen mukaan. Hän itsekseen jo harjotteli kääntyilyäkin siivekkeillä...:D Hauskan näköstä oli.

Ilmotin isot Varkauden agikisoihinkin. Saas nähä kui käy..:D Ei olla syksyllä ja talvella kisattu yhtään motivaation puutteen, kyytiongelmien, pennutusten ja pentujuttujen takia. Kevät kun tulee, jos pääsis vähän enemmän starttailemaan. Katsotaan miten paljon aktivoidutaan, tai miten paljon edes pystyy kisaamaan töiltä, kun viikonlopuista ei vielä tiedä millon olen töissä ja millon vapaalla.

tiistai 2. huhtikuuta 2013

Aksatreeniä

Maanantaina vapaapäivän kunniaksi treenailtiin koko sakin kanssa aksaa. Hiukan niistoharkkaa ja vähän muita erikoisuuksia. Niistot tuntuu niin paljon letkeemmiltä ja helpommilta Diivan kanssa kuin Mocan, kai mä pelkään et Mocan kaaret valahtaa. Kontakteille nousua tiukasta kulmasta harjoteltiin myös ja Diivalle riittää ihan pieni vekkaus ja vahva oma liike kun Mocalle pitää vekkaa ja ottaa vähän puolivalssilla ja lähettää kiipeämään. Myös muita vaikeita kontakteille nousuja treenattiin.
Daami teki pussia ekaa kertaa. Treenattiin saalistuspalkalla, eli lelu narun päässä ja vedettiin läpi. Neiti ei ollut moksiskaan vaikka pussi aika pian kosketti jo neitiä. Se on hassu ja vähän vaikeekin kun sitä kiinnostaa välillä esteet enemmän kun palkkaamassa oleva vieras ihminen..:D Oli vähän haaste saada palkattua kun posotti vaan esteille. Ei oikeen hokaa jos vieras ihminen on palkkaamassa, esim pallo kädessä jota pentu ei näe. Lähtee mihin sattuu tekemään putkia ja siivekkeitä..:D Parhaiten menee kun näkee missä palkka on ja tietää minne mennään. Omaa liikettä kun ei vieläkään paljon kestä, pikkuhiljaa totutetaan vainvihkaa siihen, että pingon mukana.

Huomenna olis tarkotus hiukan tokoilla kun pääsen töistä ja torstaina ryhmätreeneihin harkkaamaan aksaa. Pentu pääsee mukaan treenaamaan häiriössä, mikä ei ole kyllä edes ongelma.