keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Moccan ja Diivan pentujen syntymäpäivä

Nämä pienet ihanat tupsahtivat maailmaan tasan vuosi sitten. He saivat arvoisensa syntymäpäivän, Mocca tädin kanssa saman.

Ensimmäisenä syntyi Iita. Iita asustaa Jyväskylässä Tainan ja perheen ainoana koirana. Iitalla toivottavasti edessä hommia metsällä ja agilityssä ovatkin todella huima pari. 

Ralphi poju syntyi toisena. Vaikken ollut paikalla, seurasin pentuTVn kautta synnytystä, tietysti itkua tihustaen..;) Miten muutenkaan kun Diiva oli niin hieno. Ralphi oli ainut poika ja pieni kirppu, niin kuin edelleen. Ralphi asustaa Helsingissä Suvin ja Tanelin ainoana koirana ja harrastuksiin kuuluu agility ja rauniot. Agilityyn poju näytti syttyneen aika raivokkaasti jo ihan pentuna.

 Miina syntyi viimeisenä. Ihana, ja muistuttaa niin minua Diivasta. Miina asustaa Savonlinnassa Sannan ja perheen toisena koirana vanhemman barbetin seurana. Miina harrastaa agilityä kovin taidokkaasti ja innokkaasti ja pääsee kokeilemaan muitakin lajeja kuten mejää.

Kaikki pennut on kovin rakkaita ja heillä on oikeanlaiset, ihanat kodit <3 Alun perin en aikonut Diivan pentua ottaa, mutta kyllähän se ajatus kypsyi siihen, että pennun ajattelin ottaa. Daami kuitenkin päätti syntyä Essosta ja Hurmasta, joka oli sitten pieni muuttuja matkassa. Olin kyllä tyystin sitä mieltä ettei kaksi pentua olis mitään..:D Daamin rinnalla ihan mikä vaan toinen koira on liikaa..;) Hyvä, ettei tarvinut Diivan pennuista valita, olisin "joutunut" ottamaan ne kaikki. Yhtä en olisi osannut valita.

Ikävä kyllä, meille tämä päivä on ollut aika surua. Yritän kerätä itseäni kirjottamaan jotain fiksua vaikka mieli tekis vetää ihan hillitön itkupotkuraivari. Kuvie katselu, ajattelu ja etenkin viimeisten viikkojen ajattelu on ihan kauheeta. Mielessä tosi pitkä listä "jossittelua", pieniä asioita mikä olisi saanut tilanteen tapahtumatta.
Noi Mocan silmät porautuu niin syvälle, ettei voi katsoa. Tulee vaan harmitus kun en voi nähdä niitä joka päivä, rutistaa ja saada sitä rakkautta mitä Mocca aina osoitti.
Voi kumpa osais nähdä ne muistot joskus ilman hillitöntä surua.

Mocca ja Daami leikkiä. Mun elämän rakkaat <3


Viikonloppu hurahti Kuopiossa kisoissa, kotiintuomisina Helmille pari luvaa mini1-luokasta. Koirat oli hienosti molempina päivinä 8h keskenään ja sen jälkeenkään eivät käyneet kierroksilla. Diivalla on nyt juoksu joten Daami pääsee vaan hallille. Tiistaina käytiinkin treenaamassa. Tehtiin pitkästä aikaa puomia ja se oli aika katastrofi. Oli tyystin unohtunu ettei sitä lelua ole enää näkyvillä. Tosi raskas prosessi ollu toi lelun häivyttäminen. Tulee kyllä alas oikeaan paikkaan, mutta alkanu vinottamaan ja himmaamaan jos jään ite taakse ja lelua ei ole edessä, haluaa tulla vinoon ja katsoa mua. ARGH. Kun rytmitän liikkeeni Daamin vauhtiin, tulee se hyvin oikeaan paikkaan. Ehkä pitää vaan jatkaa nyt sitä että liikun sen kanssa ja jatkan puomin jälkeen rataa, ja teen sitten eri yhteyksissä etupalkalla niitä, että jään itse taakse ja koira tekee itse puomin. Uskon että kun saadaan onnistumisia radan osana, oppii se sinne hakeutumaan paremmin ja paremmin itsekkin. Tarvitaan vaan toistoja ja toistoja osana rataa. 
Laskettiin keinu ja tehtiin sitä. Meinaa ponkasta suoraan pois, joten iskin remmiin ja vaadin 2o2o, hyvin meni, mutta jos irti laskee, on liika hoppu odottaa että keinu laskee. En tiedä pakeneeko se hiukan tömähdystä jalkoihin, ei se sitä pelkää eikä se siitä nokkiins ota, mutta haluais ponkasta pois ennen ku keinulauta maassa. Tehtiin rengastakin. Kovasta vauhdista reikö löytyy, hitaasta ei ihan aina..:D Hömpsä.

perjantai 24. tammikuuta 2014


Torstaina käytiin hallilla pakkasista huolimatta. Hallillahan on lämmin, mutta matka sinne välillä liian kylmä..:D Meikäläisen näpit jäätyy superhanskoista huolimatta ja Diivan tassut palelee (vanhemmiten tullu, ei ole ennen nostellu). Daamia ei hidasta sitten mikään. Tuntuu, että talven lapsi kun on, tykkää vaan.

Hallilla Daami treenas keinua. Edelleen hyödynnän pöytiä. Ehkä seuraavaksi vois jo siirtyä vähän eteenpäin. Toki mihinkä meillä kiire kun kepit ja A:kin vielä niin vaiheessa. Keppejä Daimi treenas myös. Saatiin tosi kiva rytmi jo aika kapeelle kujalle. Toki loppu meinas pissiä. Pitää jättää lopusta vielä hiukan auki, tuli muutamia väärin menemisiä mutta ihana yrittäjä se on. Lopussa vielä taas fiilistelypätkää missä piti irrota joka suuntaan ja tulla kovasta vauhdista viel sylkkäriin ja irrota senkin jälkeen. Meinaan vaan pomppia tasajalkaa kun saan sen kanssa höntsäillä, todennäköisesti siitä ei tule maailman nopeinta ja taitavinta, mutta meillä on yhteinen sävel ja nautin joka hetkestä, uskon että Daamikin.
Niin on kylmä, et hattua tarvis..:)

Diiva teki rataa. Teemana avokulma kepeille putkiansojen takana. Leijeröintiä vielä kepeillä. Intopinkee oli mötkyläki. Nyt Diiva alotti juoksut joten hallille ei päästä enää, ja parin viikon päästä suunnataankinn taas kotio kuukauden "lomalle". Hiukan töitä, Mummon 90v bailut Sallassa ja jos hiukan sais kandia alotettua.

Treenasin kaverin russelia jonka kanssa suunnataan Kuopioon kisaamaan lauantaina ja sunnuntaina. Mukavata!

Me and my lovers


tiistai 21. tammikuuta 2014

Tiistaitreenit

Pakkanen paukkuu mutta aletaan jo tottua näihin pakkasiin. Diivalle kai iskeny vanhuus kun helpommin nostaa tassusia verrattuna Daamiin. Daamin motto on että mitä nopeampaa liikkuu sitä vähemmän tuntuu kylmyys. Jäälenkit on aika super. Daamille iskee suuruuden hulluus (normaalin hulluuden lisäksi ;) ) ja niin Diiva kuin minäkin tunnutaan saavan osamme. Neitonen tarttuu Diivan takin karvakaulukseen ja ravistaa tapporaivarilla sitä, joo, kiellän kyllä moisesta. Mua se koittaa muuten vaan häröttää kimeällä haukullaan. Olen tyytyny nappaamaan neidin sylikantoon, remmiin, tai raivelista kiinni ja tiukka tuijottus kieltoineen. Hän on oppinu hillitsemään itseään ottamalla risun suuhun ja juoksemalla elämän riemussa ympäriins.

Tämän päivän treenit oli mainiot <3 Fiilis <3 Ensin Diivan kanssa rata puhtaasti läpi tutustumatta..:D Numerojärjestyksen katoin mutta en käyny paikanpäällä tutustumassa. Lopussa hiukan pissi kun oli tiukka työntä takaakiertoon ja ei onnannu koiraystävällisellä menetelmällä, joten päästin edestä. Seuraavalla kiekalla oikea ohjaus toiselta puoleleta ja avot. Oon tyytyväinen Diivan tassuun, se kesti rajut Aa:n suoritukset ja neitonen alko pysymään 2o2o:ssa  vaikka tein hämyjä. Se olkoon meidän projekti. Pakkaa kisoissa hallinta pettämään koiralla niissä. Se veti kyllä aika raivolla sen, mutta upeesti jäi vikalla kertaa.

Daimlerin treeniä en sen suuremmin suunniteltu. Rata oli aika easy profiililta ja huomasin että laskettiin Daamille rimat koko radasta. Ajattelin sitten suhauttaa radan senkin kanssa, tietysti miinus kepit, keinu ja A. Aijaijaijai, huima heti kun tajuaa pentunsa osaavan oikeaa rataa..:D Ei tarvinu pennulle suunnitella omaa treeniä vaan voi tempasta samaa mitä muutkin teki (tällä kertaa hyviä pätkiä pennullekkin treenattavaksi). Aika surullista silti, miks mun pentu muka on jo niin aikuinen että tekee oikeeta oikeeta rataa eikä mitää pentuhömppää. Ihaninta tässä on se, että neiti osas irtoomiset, meitsin valssaukset, persjätöt, vekit ihan niinku vanha tekijä, vaikkei olla treenattu. Mutta kyllä koira ne oppii kun vaan tekee ne oikein itse ohjaajana. Super nähdä pidemmässä pätkässä miten keskittyminen pysyy, fokus esteisiin pysyy, into tehdä niitä pysyy vaikkei lelu ookkaan kolmen esteen jälkeen. Miten se irtoaa, ja miten se teki renkaan monta kertaa radan osana ja vielä oikein. Super muru! Ylpeä hänestä ja minusta ja meistä, meijän jutusta.

Treeniryhmä vaihtu nyt vuodenvaihteessa. Ryhmä on aika shelttipainotteinen (4shelttiä, kyllä tosi hienoja menijöitä agissa vaikka pari onkin ihan raivona meijän tytöille :D). Välillä vähän nolona olen kun tuo mun kaksikko on aika raivona treeneissä. Ne pistää kyllä kaiken peliin ton innostuksen suhteen, aika paljon liikaakin..:D

perjantai 17. tammikuuta 2014

Torstaitreenit

Aurinko on paistanu joka päivä <3

Diivan tassu alkaa olee hyvällä mallilla. Voi olla, että ensimmäinen treeni ni se on auki taas, mutta sit mennää puudutukseen ja poistamaan se, ei muu auta. Kohta ei oo neidin anturoista mitää jäljellä kun aina saa olla niitä leikkelemässä. Eniten ketuttaa kun ihmiset viskoo ja rikkoo noita lasipulloja tuonne ulos. Ens viikolla ajattelin jo ottaa treeniin mukaan. Nyt ollaan tehty vaan jotain pientä mikä ei aiheuta sen suurempia nopeita sivuliikkeitä tassuille.

Torstaina käytiin treenailemassa. Oli vähän montaa juttua Daamille, mutta neiti oli ihan iskussa..:) Diiva teki hyppyjumppaa, etäisyyden ja korkeuden arviointia ja okseri systeemiä..:D Diivalla niin hyvä hyppytekniikka, ei valittamista. Kerran ponkas kaks väliä mutta lelun paikalla saatiin ponnistus siihenkin väliin.
-Alussa radanpätkää. Vinoja hyppyjä, esteiden ohi menemisiä, pussia, muuria, sivuirtoamista. Tosi jees. Ihania pieniä oivalluksia, ja pienellä vihjeellä tuo pentu jo osaa ihan vinon hypyn tehä ja lukea rataa ja bongata esteitä. Ihana<3 Joissakin kohdin tuntu kuin olisi aikuisen ja osaavan koiran kanssa tehny. Siitä tulee varmasti juuri mulle sopiva ohjattava. Ei liian nopea (kun kuitenkin haluu tehä tosi tarkkaa) mutta aika easysti ohjautuva tapaus. Ihana kun se radalla on mulle hiukan nöyränä, muuten ei koskaan...;)
-Daami treenas kans okseria ja etäisyyden + korkeuden arviointia. Vähän oli epätarkkuutta, kropsutteli rimoja ja kerran ponkas kaks väliä. Pitäis treenata useammin, lähinnä etäisyyden arviointia, en tiiä mistä toi rimojen kropsuttelu johtuu, ehkä sitä ei paljo rimat kiinnosta..:)
-Pari rengasta radan osana. Hyppy-rengas ja putki-rengas-hyppy. Kerran putkelta tultaessa tuli hyvin renkaan mutta joku aiheutti sen että rengas rymis jonku verran. Oisko sen verran matalan hypyn tehny.
-Keppejä, lähinnä avokulmaa, ja päästiin jo tosi kapeaan kujaan keskiosasta. Huomas heti että neiti pohti hommaa mutta kertaakaan ei tehny väärin. Hiukan aiheutti ihmetystä ja hidastusta, mutta eihän sitä voi täysii tykittääkkään samalla lailla ku avonaista kujaa.
-A:lla kolme toistoa. Suurempi riehuminen alko olla jo pois, joten vire oli hyvä aalle että 2o2o onnistu. Hiukan joutu eka antamaan pidätettä hihnalla, tokalla kerralla selkeesti himmas, kolmannella otin irti remmistä ja oli hyvä, mutta hiukan peppu putos.

Nukun talviunia, älä herätä <3

Oon ollu aika onnellinen, tosi pienet asiat saa mut nykyään hyvälle tuulelle, niin hyvälle, että välillä isommistakaan jutuista ei tuu niin hyviä viboja. Onnellisuuden väreitä on saanu aikaan ihanat aamulenkit, samoin iltamyöhällä vaelletut kilometrit murujen kanssa. Edistymiset, joita harvemmin huomaa mutta huomaa siitä kun saa itsensä kiinni miettimästä minkälainen Daami oli pentuna tai paremminkin teininä...:D Ykskin päivä huomasin kiinnittäneeni huomiota lumen päällä oleviin pieniin mustiin roskiin, ja hymyileväni samalla kun ajattelen miten Daami ihan pienenä noukki kaikki pienet mustat lumen päältä mitä vaan näkyvissä oli..<3 Tosi paljon ihania edistymisiä, ja ihan vaan sitä ihanaa kun noi mun rakkaat on niin ihania, ja Daami on ihan mun Mocca kakkonen <3 Kyllä meillä loputon ikävä on kaikkein tärkeintä, itkeä saa kyllä itsensä uneen useammin kuin huvittaisi.

tiistai 14. tammikuuta 2014

Synttärisankari 5v
Tänään käytiin oman ryhmän treeneissä. Meikäläisellä menee nyt vähän huonosti nää treenit kun kandiseminaarit on aina kuuteen, seittemään tai kahdeksaan illalla..:/ Vähän huono mut suhaan sen mukaan sit treeneihin kun kerkeän.
Diiva pääs mukaan seuraneidiks, oli aika tiloissa kun ei päässy tekemään. Daami oli ihan kierroksilla, koko fillarimatka oli aika tuskaa kun neitiin ei mikään taas tehonnu. Veto oli hurja ja ei kattonu yhtään mihin juoksi ja monesti meinas olla kyl alla..:) Hallissa ihan tiloissa, kauhee kimee komennushaukku, hyppyjä päin, puremista, räykkymistä häkissä. Arghh.. Onneks oli hyvä päivä, jakso kaiken ton häsäämisen vaikka tulisesti tuolle pitää sanoa käytöksestä kun on ihan pikkuvireessä, ettei mikää pieni pakote korjaa mitään.

Treenattiin 5esteen pätkää.Vinot hypyt meni hienosti, putken jälkeen irtoaminen esteille sujui hienosti ; ei ammu mua kyyläämään vaan hakeutuu esteille. Erillisinä treenattiin vähän tiukkoja käännöksiä siivekkeillä, pussia, muuria ja Aata. Pussi oli edistyny, muurilla ei ongelmaa, tiukat käännökset vähä falskas. Aata tehtiin ensin nostamalla koira alastulolle tosi ylös--> ota--> koira hakeutu 2o2o ja katse eteen etupalkalle. Toisella kerralla laitoin koiran remmiin ja otettiin koko aata etupalkalla. Tosi super, pientä pidätettä piti antaa mutta pysähdykset (2toistoo) oli täydelliset, superit.
Didi vähän rallatteli sukan kanssa.

Kurasaapas jalassa, ihana lihanenä pistorasia..<3

perjantai 10. tammikuuta 2014

Treeniä

Perjantaina aamulenkiksi molempien kanssa hallille. Diiva tassu paketissa, joten ei juurikaan päässy tekemään mitään, muutamia ilopyörähtelyjä mielenvirkeydeksi.
Daami treenas ekaks keinua. Meillä kun ei ole laskettavia kontakteja niin piti virittää pöydät keinun päiden alle. En ole koskaan näin koirieni kanssa treenannut mutta vaikutti ihan fiksulta. Muutama täysii juoksu, eikä mitään vaikutusta vaikka keinu laski. Sitten "ota" käskyllä 2o2o, mutta neitonen ponkaskin suoraan pöydälle ja alas..:D Siinä hiukan himmattiin ja  neuvoin missä se ota olikaan ja saatiin loppuun kiva onnistuminen. Vaan 4toistoa keinulla näin ekaan kertaan.
Sitten pari (2) täysii juoksuu renkaalle, ilman muita esteitä. Vuokatissa meni pari kertaa ohi renkaan kun tuli putkesta sille..:D Oli hiukan haastava vielä, mutta nyt se työn alla (niinkun miljoona muutakin asiaa..:/). Tuntuu, että olis kauhee kiire tehä kaikkee, tai ei kiire, mutta haluis pistää jo kaikkee treenii alulle ainaki ja kattoo miten etenee. Koitetaan kuitenkin olla maltillisia. Monet lisäilee hienoja aksavideoita nuorten koirien tekemisistä ja me mennään vaan jotain kolmen esteen juttuja...xD Come oooon...! Tarkotushan olikin edetä rauhaksiin, mutta haluis antaa koiralle haastetta, ettei junnais paikoillaan.
Sitten tehtiin serpenttiiniä. Meinas vähä huonosti lähtee vetoon ja paukkaa vaan suoraan mutta sain palkattua siitä. Molemmin puolin tehtiin 2 toistoa eli yhteensä 4. Tosi hienosti lähti ekalle hypylle ilman että tarvi olla lähellä, kaukaa ohjaus ponnistuspaikkaa päin riitti. Pätevä! Ihania pieniä "vau, sehän osaa" hetkiä. Tätä voitanee vielä vähän vaikeuttaa tulevien treenien myötä, ekaks kerraks riitti tämä.
Sitten vielä keppejä. Se on niin mun näkönen tekijä, niin selkee tyyppi, se on äijä! Jos ei onnaa, yritä uudelleen...:D Avokulma kepeille kaukaa lähetettynä oli unohtunu tyystin, puolesta välistä pääs kujaan...;) Sitten vielä yks putki-takaaleikkaus-kepit--->täysii leluun kiinni, ja siihen riitti meijän treenit.

Iltapäiväl suuntasin kaverin koiran kanssa Sari Vähäniityn treeneihin. Juosta sai kyllä..:D

tiistai 7. tammikuuta 2014

Diiva 5-vuotta!

Synttärikakkua
Diivaliina täytti 5vuotta 2.1. Neitonen on aikuistunu hurjasti viimisten vuosien aikana. Sitä ennen oltiinkin ihan varmoja, ettei se mihinkään aikuistu. Ikä, pennut ja Daamin tulo on vaikuttanu kyllä positiivisesti ikiliikkujaan. Välillä kyllä tuntuu, ettei se ole sama koira, jos se on masentunu..:D
Synttärijuhlilla olivat Elmeri, Oodi, Daami, kisut Sylvi ja Olga. Mocca oli "henkenä ilmassa" niinkuin naapurin lapset sanovat kun kerran tulivat koiria leikittämään ja kerroin Mocan olevan poissa. Opettivat näin sillä sitten ei tuu niin paha mieli kun ajattelee noin...:D
Liukurin noutaja ja Daami punasilmä Vuokatin hangilla

Maanantaina junailtiin Joensuuhun. Aamulenkillä Helsingissä Diiva loukkas tassunsa ja huomasin kun rappukäytävään tuli verta. Diivan tassu oli viiltyny auki, ilmeisesti johonkin terävään astunut..:( Siinä sitten paikkailin koiraa ennen junaan lähtöä. Onneks saatiin hyvin tyrehtymään ja pakattua, että päästiin kotiin ihan siististi. Oodi palautuu myös kotiin ja ollaan enää vaan omalla porukalla.
Jouduin perumaan perjantain treenitkin tassun takia. Toivotaan, että saan tassun parantumaan.

Remmissä roikkuja
Tiistaina suhattiin Daamin kanssa treeneihin ja jätettiin Diiva parantelemaan tassuaan. Aluksi treenattiin puomia radan osana, pussi-hyppy pätkää, keinun paukuttelua. Hyppypätkässä sivu irtoamista ja kaarta, välistävetoja molempiin suuntiin ja takaaleikkausta. Otin siis härkää sarvista ja pikkuhiljaa alan opettaa noita tekniikoita. Nuo meni ainakin aika vaivattomasti. Neiti luki keppejä jotka oli kentällä ja koitti paukata niille mutta todettiin että suorat kepit on vielä liian vaikeat neidille..;) Ihana typy. Koitetaan loppuviikosta käydä treenaa keppejä, rengasta ja jotain tekniikkaa, ehkä backflappiä tai jaakotusta. Pussi on neidon mielestä vähänn ällö, junavauhtia suorittaa sitä.


Oodi poseeraa iltariehuleilla pulkkamäessä..:D

Kyllä aktiivilomalla ramasee, Diiva pää piilossa

Sammakot Oodi ja Diiva

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Joululoman loppusuora

Lauantaina urakoitiin jälleen kouluttamisen parissa, samalla sain omani treenattua. Aikamoinen sakki tuo kolmikko. Daami käy ihan hulluna ja Oodi vielä villitsee sen hullutta haukkumalla kokoajan villisti ja juoksemalla päättöästi..:D Ihanaa kun Diivan aikuisuus ja vakaus korostuu näiden rinnalla.
Daami teki aluks pientä rataa jossa puomi mukana. Hiukan oli puomi loman aikana unohtunut, mutta palautellaan nyt mieliin. Nurkkaan päin mennessä hiukan himmaili ja pöhelöi muutakin. Keinun paukuttelua pitkästä aikaa ja pari päähän juoksua vieraalla keinulla. Kaikki kokemus on hyvää nuorelle koiralle. Hiukan edelleen pientä ahistusta kun pitäis alkaa opettelemaan jotain blaablaatekniikkaa...:D Huomaa, että Daamillakin pientä hämmennystä kun ei saakkaan posottaa täpöö ja niitä esteitä on muitakin radalla kuin ne mitä suoritetaan suoraan nokan edessä..:) Tukkaa alkaa taas olemaan sen verran silmien edessä, että varmaan pikkusen jo haittaa näkyvyyttäkin.
Diiva treenas upeita puomin kontakteja..:D Huiman hienoja suorituksia. Ookku teki jeejee rataa, meitsil teki tiukkaa pysyä kumisaappaissa ja paljossa vaatetuksessa jätkän perässä..:D 

Lauantaina suunnattiin Daamin kanssa vielä kyläilemään, lapsisiedätystä samalla. Muitakin kyläpaikkoja ollaan kierretty ja tutut on huomannu miten Daami on tasottunu..:D Hyvää duunia ollaan siis tehty kun muutkin huomaa sen vähentäneen häröilyä ja haastavaa käytöstään. Super jee! Hommii kuitenkin vielä pitää tehdä, helppoa kivaa sohvasessua siitä ei silti saa..;) Eikä ole tarkotuskaan. Se on niiiiin mun näkönen koira<3

Nyt ollaan Helsingissä yks yö ja maanantaina suhistellaan junalla Joensuuhun. Kyllä on ittellä pieniä sopeutumisvaikeuksia aina kun vaihtaa osotetta pitkän ajan jälkeen..:D On vaikea lähteä Joensuusta ja palata...:D Tiedossa ei mitään ihmeitä. Pitäis varata fyssari koirille, tekis Daamille hyvää totutella taas tuommoseen käsittelyyn. Vähäniityn koulutus heti perjantaina, kisat kuun loppupuolella kaverin russelin kanssa ja Daamin eka näyttely helmikuun alussa. Kuukauden päästä taas lomailemaan kotio ja Sallaan.

torstai 2. tammikuuta 2014

Uusivuosi

 Vaihtui koirien osalta niin kuin mikä tahansa muukin päivä, kukaan ei pelkää eikä korvaa loksauta paukkeille. Iltalenkki 22 pintaan ja untenmaille karvakolmikko sen jälkeen.

Viime lauantaina käytiin 5h ulkoilemassa, toki siihen sisältyi treeniä ja parin ryhmän koulutus meikäläisellä. Koirat teki ihan pinkeenä. Oodi paineli putkiin minkä kerkes, Diiva tekee maailman puhtainta ja tiukinta ratalinjaa, Daami oli hulluna ja intsinä kaikesta, pari kertaa otti yhteen kaverin borderin kanssa kun kiihkospäissään toistensa perässä juoksentelivat.
Tänään piti mennä aamusta treenailemaan kentälle, mutta eilisen hulinoinnit verotti, ja piti nukkua pitkään. Nyt suuntaan parturiin.