maanantai 28. heinäkuuta 2014

Hellettä

Täydellisiä uintihetkiä

Onnellinen koira

Onnelliset ystävykset


Alli ja Ruuti oli meillä päivän hoidossa ja touhuilemassa. Riekkumassa, uimassa ja kentällä pientä treeniäkin tehtiin.
Kisunäyttelyssä taas hyvällä menestyksellä. Sylvin huono päivä ja pienet kirosanat aiheutti sen, että jäi kakkseksi tuomari paras- valinnoissa ja näin ei päässyt paneliin. Paremmalla käytöksellä oltais voitettu.

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Daamin ensimmäiset epäviralliset agikisat

Sunnuntaina olin Rähmisten 20vuotis juhlamätsärissä ja epiksissä töissä. Sain startata Daamin kanssa starttiluokan hypärillä. Rata oli helppo vaikkei putkijarrua osatakkaan ja hieman vielä hämyesteet saa neidin ihmettelemään et hei eiks toiki pitäis suorittaa. Vieras paikka ei saanut Daamissa aikaan mitään ihmetystä, hyvä näin. Tätä lähdettiin kokeilemaankin, että kisailanne ja hälinää ympärillä, että aiheuttaako koirassa epävarmuutta. Daamissa ei aiheuttanu. Olen kyllä aikaisemminkin huomannu, että ymmärtää kyllä paikasta ja tilanteesta riippumatta mitä AGILITY on..:D Toisin kuin Diiva joskus ekoissa kisoissa Raumalla. Ai kauhee miten jälkeen päin tajusin, että olis ehkä pitäny siedättää vähän paremmin siihen, että aksata voi muuallakin kuin omalla kentällä ja omilla esteillä.
Daami suoritti suoran putken jälkeen lähtöhypyn uudelleen kun en antanut putkijarrutusta sille. Sitä ei olla vielä treenattu joten tiesin sen hakevan hyllyn sieltä. Tämä oli kuitenkin ihan positiivinen kämmi joten jatkettiin, sillä koira teki oikein. Vielä toinen kaarratus ja loppusuoralle kääntö. Yks hylkäys vaan, eli starttiluokassa 10vp, tällä sijotuttiin toiseksi.

Se on hauska elikko. Vähän kuin Mocca ja tyystin erilainen kuin tätinsä Diiva. Diiva on aina kisoissa niin lungina, Daamin kanssa menee hermo kun se riekkuu ja käy ihan kierroksilla. Divan kanssa aina mietin, että tajuaakohan se, mitä ollaan menossa tekemään kun ei yhtään ota kierroksia ennen, on niin kuin sunnuntaikävelyllä oltaisiin. Daami kyllä tietää mitä kohta tapahtuu ja näyttääkin sen ylitsevuotavasti. Uudelle fleecetaluttimelle tulikin heti käyttöä kun peto saa sen suuhun niin, ei teurasta mitään pikkushelttiä maalialueella..:D Oikeesti, ei olis kivaa. Hieno elikko<3 Kyllä siitä niin kivan kaverin olen saanut, ja niin kivan kisakaverin. Vaikkei koskaan missään pärjäiskään, se on niin mun<3 Ja onneks se on mulla vaikkei alunperin pitänyt ottaa. THÄNK GOOOD oon sen verran tyhmä...:D

Muutama etupalkka kontaktirallitus käytiin taas yks aamulenkki tekemässä. Ihan pari toistoa, ja hyviä toistoja oli. Koko korkeeta keinuakin kokeiliin yllytyshulluna, eka lentona, toka hiukan himmaten hyvällä pysähdyksellä.

Muuten elämä on ollu ihanaa näiden murujen kanssa. Niitä tulee aina ikävä heti jos vietän aikaa ilman niitä tai olen töissä. Niiden yhteinen lempinimitys on Hinupiinot (ennen oli himpulat kun Moccakin oli, vaan Mocca voi olla oikea Himpula) ja Daami on Banssepaaaaaaane. Bamse, maailman vahvin nalle. Kyllä se taas osaa olla niin aivotonkin, lähti taas toisen koiran alotteesta täyteen tappeluun niin, että mulla sormi auki, parempi niin, että mulla, kuin että Daamilla tai sillä toisella, niitä on tyhmä hoidattaa ja käydä eläinlääkärissä. Daamin yks huono puoli on tuo tulisieluisuus; se rakastaa haasteita ja fysisiä sellasia, haastaa ja testaa kaikkia, ei ite alota mitään, mutta jos joku alottaa, on Daami ihan liekeissä.

keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Hellettä

Kyllä on maisemat iltauinnilla <3
Tällä viikolla kun olis töissä vaan kahden yövuoron verran, ei pääse sitten koirien kanssa oikein treenaamaan kun on niin kuuma. Tosi jees kun säät suosii vapailla ja pääosin ollaankin oltu rantsussa koirien kanssa. Vesi viilentää, mutta kyllä huomaa, että lenkkeilykin on aika vähäistä jollei välillä pääse koirat pulahtamaan.

Tänään käytiin aamupäivästä tekeässä pari kontaktitreeniä etupalkalla niin, että itse jäin taakse. Hyvin sujui ja energiaa riitti helteestä huolimatta. Pari toistoa A esteellä ja pari puomilla. Palkka oli vasta kahden hypyn jälkeen, ei heti kontaktin jälkeen. Tämän jälkeen murut pääs plutaamaan mereen ja nyt saavat relata kun mä menen parturiin, sitten nukkumaan ja yöksi töihin. Mummolan väki saa hoitaa loppupäivän lenkitykset.


Olga kisu aamupalalla mun kanssa


perjantai 4. heinäkuuta 2014

Eipä mitään ihmeitä

Treenaamassa on käyty viimeksi sunnunaina. Tehtiin vinohyppyjen kanssa serpenttiiniä eri suunnista, takaakiertoa lujasta vauhdsta ja niistoja. Vinohyppyjen suorittaminen oli parantunu sitten viimetreenistä mikä Joensuussa joskus talvella tehtiin..:D Neiti veteli sillon kaikkien hypyjen ohi ja miten tykkäs suoritteli niitä..:D Nyt oli selkeesti asia hautunu ilman treeniä..;) Kätevää välillä (tai aika useinkin) jättää asia hautumaan. Tauot opettaa koiraa, samoin myös epäonnistumiset.

Muuten viikkoon on sisältynyt paljon töitä. Kolmivuorotyö, ja vielä raskas työ aiheuttaa vielä sen, ettei joka päivä jaksa niin suurella energialla enää touhuta koirien kanssa; lapset töissä imee multa suurimman osan voimista..;) Daamille taas lapsisiedätystä. Vaikuttaa aika hyvältä, vaikkakaan koskaan se ei tule lapsista erityisemmin tykkäämään. Kyllä nyt jo välillä häntä huiskuu ja syliin mennään mutta suurimman osan ajasta ne on helkkarin epäilyttäviä ja pitäis pistää ojennuksen aina kun riekkuvat. Muutenkin nyt ollaan otettu yhteen Daamin kanssa enemmän, jotkut sen piirteet on niin raivostuttavia, että pakko reuhata niistä sille. Kokemuksesta tiedän, ettei se osaa hillitä itseään vielä, kiihtyy niin pienistä asioista ja tekee kielloista huolimatta kaikkea. Sitä ei kieltämällä saa lopettamaan asioita kun on kiihtynyt. Onneksi näitä huonoja pätkiä on kokoajan harvemmin ja harvemmin, oppii kokoajan ja ikä tuo myös lisää vakautta ja rauhallisuutta.

Torstaina olin kentällä kouluttamassa pari ryhmää ja treenasin omat siinä samassa. Tehtiin keppejä (avokulma, takaaleikkausta, irtoomista), leijeröintiä, pakkovalssia, sylkkäriä, takaakiertoa ja päällejuoksua ja A:ta. Molemmat koirat oli ihan pro <3 Diiva yllättävän hyvä lähtemään kepeille vaikka tein rankkoja takaaleikkuita, silläkin on tämä hautunut selkeesti. A:lta paukkas kyllä pois ihan miten ite lystää, en tiiä mistä se on tämän keksiny.

Daami oli pro! Siis ei yhtään keppivirhettä ja voin tehä monenlaisia juttuja; jäädä taakse, takaaleikata, lähettää avokulmaan ;) Aika perus juttuja mut mä oon niin happyhappy vaan kun se oppi ne kujilla, eka koira jonka opetan jollain muulla menetelmällä kuin kädellä vetämällä..:DD Ja kyllä on hyvät ja suht varmatkin jo. Leijeröinti onnistu hienosti, hiukan hahmotushäikkää hypyillä ja ainakin hypllä ennen kontaktia, se jotenki alkaa sitä kontaktia jo rytmittää ennen sinne menoa, siks usein mäiskii rimat ennen konuja. Rimat on ollu nyt minien ylimmässä, eli medien alimmassa korkeudessa. Treenataan näillä nyt jonkun aikaa ennen kun alan opettamaan korkeammille korkeuksille.
Tehtiin myös alotuksia jossa itse siirryin aika kauas ja sielltä käsin ohjaamalla sain koiran suorittamaan hyppyjä jotka ei ollu suorassa linjassa mua kohti. :D Pakkovalssissa vähän valahti, joo, ei olla ikinä harjoteltu, muttei montaa muutakaan asiaa ja se kyllä oppii ne nopeasti. Pitkät kuljetukset on vielä koiralle outoja, kun en oli ikinä sitä kuljetellut..:D Mutta se on niin ilonen pieni tekijä, ja taitavakin, mun mielestä todella taitava vaikkei mitään tekniikoita juuri osaakkaan, mutta osaa esteet, on suht estevarma ja haluaa tehdä niitä itse..<3 Nautin taas.