lauantai 30. elokuuta 2014

Juoksuja juoksuja

Molemmat tytöt on nyt juoksuissa joten relaillaan noin 3viikkoa. Daami pääsee just sopivasti osallistumaan oman seuran kisoihin, Diiva relaa nyt. Tokorintamalla pitäis ryhdistäytyä. Haluaisin oikeesti ens kesän kisata tokoakin. Ei se edes paljon vaatis ja uskon että tää lukuvuos on easympi kuin viime kevät, pitäis olla aikaa.

Daamin viimetreeni oli jaakotusta ja irtoomista, ja rengasta vauhdista. Oli vaikeet irtoomiset varsinkin kun lelu vietiin piilossa loppusuoran päähän. Pitää siis treenata tätä enemmän ja enemmän taas kuurina. Rengas hiukan epävarma, huomaa ettei tuu ihan rentona sitä. Jaakotus alko toimimaan ja hiukan jo vastakäännöstäkin hahmoteltiin. Medimuuriakin otettiin kovassa vauhdissa, kerran tuli alas palikat. Montaa toistoa ei tehty. Hauska heppu, mutta huomas jo hiukan juoksuisuutta. Ei juoksut oo koskaan treenailuihin vaikuttanu kovin, pientä epätarkkuutta silloin vaan ilmassa..:)
Mulla nyt viimiset työvuorot sunnuntaihin asti, sit vielä viikon täällä Länsi-rannikola relaillaan ja 5.9 Joensuu kutsuu. Käydään varmaan ensi viikolla tekemässä jotain hauskoja irrottelujuttuja, semmosia että mä oon paikoillaan ja koira irtoilee.

tiistai 26. elokuuta 2014

Virallisten kisaurien korkkauksia

Daamin kanssa käytiin Raumalla huvittamassa yleisöä. Eka rata olikin yli odotusten kaikki aikalailla nappiin mitä yks mutkassa ja kiireessä pudonnut rima loppusuoralle lähdettäessä kun itse aloin rynniä. Keinu oli aika siinä ja siinä ettei liukunut yli, mutta täydellinen stoppi, kepit hienosti myös. 
Toiselle radalle lähdettiinkin sitten aika kiireellä. En missään vaiheessa kuullut että kuuluttaja olis pyytäny meitä jo valmistautumaan. No juoksin kiireellä koira remmissä roikkuen lähtöön. Daami varasti ja oli alkusuoran siitä vähän hämillään. Aalla pysähty maahan ja siitä eka suora kohti maalia, neiti paukkas ulos kehästä lelua etsimään..:D Oli varma, että nyt saa palkata itsensä. No sain sen kalasteltua kehään takasin jossa kepeille menoon pari virhettä kun neidillä pyöri vähän päässä, ei malttanu keskittyä. Halusin kuitenkin, että se tekee sen ja lähtikin oikein josta saatiin hyvä keppisuoritus. Loppusuoralle lähdettäessä ilmeisesti taas putos mutkassa rima kun rynnin. Keinun suoritus super, vaikka aika rajoilla taas, ettei liukunut yli. Keinulta paukkas sitten taas lelua hakemaan ja neiti kaahas ympäri kenttää "tääällä sen on jossain oltava"...:D No sain sen puremaan remmiä ja koiran ulos kehästä.
Juuri tuommosia ratoja halusin päästä treenaamaan virallisissa kisoissa nyt Daamin kanssa. Hyvää fiilistä ja, että koira oppii ohjaajan fiilikseen kisoissa. Meil oli hauskaa, ja se on aika ihku. Paljon on hommaa mutta me nautitaan kyl ihan joka hetkestä<3

(Kuva: Miia Kierikki-Malinen)
Diivan tyttö Miina (Caraydan Lillet) korkkasi myös viikonlopun aikana kisauransa ihan virallisesti. Loput sisaret tulee perässä, ovat kaikki jo niin taitavia.


lauantai 23. elokuuta 2014

Kaikenlaista hässäkkää

Vähiin käy kesätyötkin ennen kuin loppuu ja saadaan taas siirtyä Joensuun hoodeille..:) Toisaalta ihan kiva, toisaalta, tosi nopeesti meni kesä. Aika rankka duuni mut koulujutut unohtu kyl tyystin. Saan nyt vielä tehtyä työn ohessa viimeisen valinnaisen harjottelun mikä kuuluu kandidaatin tutkintoon ja sit sekin on paketoitu. Maisterinopinnoista alotan nyt syksyllä. Opinnot on suunniteltu, enää toteutusta vaille valmiit..;)

Pentusuunnitelmat menee nyt jäihin. Porukoille mieluisin pentu päätyy toiseen kotiin, joten turha väkisin ottaa jos ei tunnu siltä. Elmeri saa siis vielä elellä 12.5vuotiaana talon herrana ilman nuorisoa riesanaan..;) Onneks meijän tytöt viihdyttää Elkkuakin aina sillon tällön.

Diivan kanssa oltiin Koposella KoiraKissaklinikalla ontumatutkimuksessa. Nyt sitten parannellaan neitoa ja jää kisailut hetkeksi. Ollaan kyllä muutenkin jo niin vähän kisailtu, ettei sitä voi kyllä raskaaksi luokitella, keväällä vähän enemmän mutta nyt on chillailtu. Pitäis Diivalle viimeistellä ne voittajaluokan liikkeet ja hakee sieltä se ykkönen kuleksimasta. Hitto ku sais ittee kiinni niskasta, mutta luultavasti saan. Se on hyvä laji jos vähän vähentää agista...:)

Tytärten juoksuja odottelen. Diiva taitaa venyttää samaan tahtiin ku Daami. Muistelisin et Diivalla oli viimeks tammikuun lopussa ja Daamilla joulukuussa. Diivalla ollu tasan 6kk juoksuväli. Daami kasvattelee taas turkkiaan, saa nähä. Vaikuttais paaaaljon parempilaatuselta nyt. Haluun sille kunnon rastapeuhkon, samoin Diivalle..:D Diiva on nyt aika klani. Pitkä turkki on vähän huono talven hangilla, mut niin on lyhytkin.

Huomenna olis Daamin kanssa kisat Raumalla, pari agirataa. Meikäläinen ihan flunssassa; keuhkot rahisee ja pää jumissa poskionteloita myöten. Plus, että Daami on vielä aika vaiheessa mutta luotsaan et radat olis aika helppoja, suoraviivasia..:) Ja kyllä siel voi kämmejä tehä ihan hyvällä omallatunnolla.

torstai 14. elokuuta 2014

Daami epiksissä harjottelemassa kisatilanteita


Tiistaina käytiin Raumalla harjottelemssa kisaamisia epiksissä. Oltiin kahdella agiradalla möllien ja ykkösluokan. Monta hyvää juttua muttei oikein mitään super hienoa. Kontaktit toimi-->oli hiukan varovaiset. Kepeillä ekan kerran lopussa kämmi mutta uudellene kun otettiin, teki hienosti. Valssit valahti kaikki. Putkesta ampu ulos ja kaarratti (näki hypyn suoraan putkesta jonne ei kuitenkaan ollut tarkoitus mennä.). Tehtiin ekan kerran puolivalssi putkelle, ihan jees toimi, aiheutti hiukan vaan  ihmetystä koirassa. Ekaa kertaa treenattii näin pitkiä pätkiä. Tyyppi on kuitenkin ihanan lungi ja kivaa kisaseuraa mutta paljon on vielä treenattavaa mutta ajattelin jos ilmottelis kahden viikon päähän kisoihin Daamin. Kisaamalla sitä oppii, ja varmuus tulee siellä kun päästään uusiin paikkoihin ja tilanteisiin aksaamaan.

Kahden viikon päästä mennään katsomaan pentuja ja jos hyvin käy, lähtee tyttönen mukaan sillä reissulla..:) Tänään on agitreenit Daamin kanssa ja viikon päähän sain Diivalle ajan koirakissa klinikalle Koposelle. Katsotaan mitä löyttyy vai löytyykö mitään. Syyskuun eka perjantai olis tiedossa siirtyminen itärajalle. Siitä se sitten taas alkaa.

lauantai 9. elokuuta 2014

Pientä treeniä & perropentuja

Kelit on ollu kovat treenamiseen. Ei oikein uskalla noita raivoaivoja viedä kiihtymään kentälle, lähtee pian henki näillä keleillä.
Ihan pientä on Daami päässy mielen virkistämiseksi tekemään, sillä helteellä kun on vähentynyt vähän kaikki aktiviteetit, vähiten kuuma tulee kun on vaan paikoillaan...;) Uimassa ollaan toki käyty.
Kentällä ollaan tehty kontakteja ja keppejä. Keinua ollaan koitettu treenata kuntoon, ja kyllä se niin hienon suorituksen osaa. Kontaktit oli tänään tosi säpäkät, ja stoppi varma lopussa. En tiiä mistä se tiristää tota draivia vaikka viikko tolkulla ollu ahdistavan kuuma.
Kepeillä oli pari alotuskämmiä ja yks kiirekämmi kun neitonen oiko välejä huolella..;) Sit piti ottaa vähän rauhallisemmin, että saadaan maltti mukaan kuvioihin ja kyllähän se ne osaa. Montaa toistoa ei uskalla ottaa.

Pitäis taas ryhdistäytyä sosiaalistusrintamalla. Toisaalta se on niin pommin varma koira uusissa tilanteissa, hieman pidättyväinen joitakin outoja ihmisiä kohtaan ja lapsia. Kaupunkikävelyllä taas kauhee höökä päällä ja menis kyllä kaikki penkkien pulsut haistelemaan. Naapurin lapset tuli leikittämään koiria. Daami tosi fine niitten kanssa, tuo jo lelua käteen kun tietää heidän heittävän. Ärsyttävintä on se, että toi reagoi niin ällistyttävän nopeasti kaikkeen ja ensimmäiseks äänellä, se rakastaa ääntään ja käyttää sitä huolella kaikesta kitkemisestä huolimatta.

Viikolla käytiin katsomassa ihania perropentuja. Olen jo useamman vuoden katsellut mitä pentueita syntyis, mistä vois ajatella ottavansa perron joka päätoimisesti tulis vanhempien koiraksi, mutta todennäköisesti ei välty eksymästä omiin harrasteluihini..:) Eli helppoa, sosiaalista ja suht rauhallista, hyvä hermoista koiraa oltais vailla. Koiran tulee tottua siihen, että ollaan vaan ja lenkkeillään, mutta tarvittaessa innostuu treenailemaankin. Daamihan multa vie edelleen suurimman energian, mutta toisaalta on kauhea pentukuume sillä tiedän, että mikä tahansa muu pentu /koira on helpompi kuin Daami koskaan..;) Varmoja onnistumisen kokemuksia tiedossa olisi siis..;)
Pentujen emä ja pennut itse lupasivat erittäin hyvää, mitään huonoa en keksinyt nyt kyllä niistä..:) Katsellaan kuitenkin vielä kun kehittyvät ja kasvavat.

perjantai 1. elokuuta 2014

Vihdoin treeniä

Vihdoin hiukan enemmän päästiin treenaamaan. Daami ainoastaan sillä Diiva on loukannut jalkansa viikontakaisella uintireissulla kun neiti painelee niin täysillä veteen ja oli ilmeisesti joku kivi pohjassa johon tösäytti jalkansa. Se nyt sitten ihan pienellä lenkityksellä ja levolla.

Treenin teemana oli pimeät putkikulmat ja kaukaa lähetykset niille. Daami haki niiiin mainiosti, niiiin mainiosti, etten tajua kuka sille senkin on opettanut. Samalla hiukan opeteltiin putkijarrua ja putkilta kääntymään oikeaan suuntaan. Putkijarru ja käännökset tuotti enemmän päänvaivaa kun eivät sujuneetkaan ihan niin..;) Treenattiin myös vieraampia esteitä; muuri, pituus ja rengas. Ei ongelmaa. Samalla nostettiin hyppykorkeutta jo medien keskimmäiseen korkeuteen. Muutama tuikan kurvin rima putos, mutta ei näyttäny tuottavan juuri ongelmia neidille. Keinua tehtiin taas. Hyvin meni, eka lentona ja loput toistot jeees. Otettiin se osaksi pientä rataa.

Daamin kanssa pitäis taas käydä ihmisten ilmoilla..:) Ja joudunkohan jo taipumaan ja ostamaan haukkupannan. Se aukoo turpaansa ihan liikaa, ja ihan aina ja kaikkialla..:D Miten niin rasittunu tämmösestä toiminnasta koiralla? :DD Katotaan taas kun siirrytään kerrostaloon, voi olla neidillä vähän hommaa olla vähemmän reaktiivinen vahtija.

Ollaan tokoiltu näillä helteillä aina välillä pihalla. Ällöö miten laiska oon ollu sen suhteen. Daami tulee sivulle jo niiiin hienosti, yhtäkkiä, ilman apuja, eikä pompi, eikä tuu liian eteen eikä liian tiiviisti...JAU! JEE! Pienet on ilot..:D On ne niin ihania, ja niitten kanssa on huippu tehdä. Harmittaa tuo Diivan kontti vaan. Mietityttää josko uskaltais mennä johonkin kisoihin treenaamaan Daamin kanssa. En osaa sanoa ollaanko valmiita. Pitäis päästä johonkin hyvään oppiin joka sanois suoraan..:)