torstai 23. lokakuuta 2014

Ei mitään ihmeellistä taaskaan..:D
Saalis ja kärkkyjä taka-alalla. Pitäisköhän toi koira pestä xD Tassut on ihan likaset

Meitä on siunattu kyllä hienoilla lenkkikeleillä






Mulla alko harjottelu ja on ollu välillä tiukkoja päiviä kun vielä illalla opetushallinnon luennoilla, välillä käyny koiran lenkittämässä (onneks on n.200m tai alle yliopistolle). Ne lapset imee musta kaikki voimat..;) Plus, että kokoajan tekee aivotyötä kun miettii kaikki juttuja; miks tehdään näin, mitä se tukee ja mistä tälle lapselle olis hyötyä ja mitkä on ehkä sen haasteet ilman, että olen nähnyt diagnooseja). Erityisen mielenkiintosta ja ihan mun juttu. Haluun olla hyvä ja PARAS..;) Just kävin anomassa keväällä tehdyn kandin paperit.. Odotellaan siis virallistusta kasvatustieteiden kandidaatista. Samalla katottiin hiukan amanuenssin kanssa mitä vois lähteä opiskelemaan; toi opetushallinto, yleishallinto-oikeus yms.

Ihanaa kun tulee talvi. Meillä on välillä ollu jopa -12astetta. Ihanaa jeee Joulu. Lunta on ehkä kolme senttiä. Just sopivasti. Pääsee vielä kaikkialle liikkumaan. Joululauluja jo kuuntelin ja piparit ja glögit on korkattu..;) Joulu on ihan parasta, ne lämpimät fiilikset ja kun saa vaan olla. Ei kiire yhtään mihinkään. Meillä varmaan mielenkiintonen joulu tulossa. 4koiraa, 2kissaa ja varmaan viikon kahden sisällä siskon toinen kissa saa pentunsa. Ovat jouluna jo isoja katteja...:D
(https://www.facebook.com/AdorexDevonrex/photos/a.791401170919216.1073741827.196969013695771/807779349281398/?type=1&theater)

Unta välillä


Daamin käytös on ollu varsin hyvää. Ei oo hermotkaan menny.;) Eniten ne palaa sillon kun se pöllöilee, mut pitää opetella olee coolina.

..ja lisää unta lampaan taljalla

lauantai 18. lokakuuta 2014

Meilläpä ei juuri ihmeitä. Tokoiltu on hiukan aina sillon tällön, erillisiä tokotreenejä ei olla käyty tehtyä. Nyt olen panostanu siihen, ettei sivulletuloon tulis pomppua ja seuraaminen pysyis takana sillä lelu kainalosta on saanu innostuksen nousemaan ja meinaa edistää. Metallikapulahassutteluja ollaan kerran tehty. Pitäis käydä ostamassa uuse isompi ja kevyempi kapula.

Tiistaina oman ryhmän harkoissa jotain kontakteja tehtiin ja pieniä pätkiä rataa. Perjantaina käytiin ottamassa hiukan putkijarrua ja leijeröintejä putken toiselle puolelle. Tehtiin kieputuksia yhdellä hypyllä ja välillä tuntuu, että se jää ku purkka tukkaan, onkohan sen kintereet ihan kunnossa. No näillä mennään mitä on annettu.

Ollaan keretty tällä viikolla lenkkeilemään paljon, fillaroimaan yms aktivoitumaan lenkeillä (jumppaa, nenänkäyttöä yms.). Kaverin koira oli kylässä ja Daami on kyllä natsi, ei juuri antanu toisen liikkua tai tehdä mitään. Luulen, että ongelma oli siinä, että toinen ei selkeästi alistunu missään vaiheessa, että olis saanu tilanteen rentoutumaan. Daami on varmaan taas saanu liikaa ärsykkeitä kun välillä tuntuu stressaantuneelta, äänenkäyttö lisääntyny tilanteissa joissa ei tarvitsisi. 

Ihan on Diivan väri, neiti ei vaan tykkää poseerata.



Tilasin koirille uudet valjaat ja remmit. Diivalle on ollu ajatuksisa jo kauan. Investoin myös RUKKAn jatkopalavaloihin. Saa nähdä miten valjaat ja ohut softshell remmi toimii Daamilla..xD Joo naurattaa jo valmiiks. No sitten kun turkki on pois ni päästään testaamaan eli joskus kesällä.

Elmerillä on jo kauan ollu Rukkan comfort valjaat, nyt sai tytötkin


Huomenna olis tarkotus pyyhältää taas näytelytreeneihin. Tekis mieli taas availla turkkia kun on niin hyvin lähteny rastottumaan, mutta antaa nyt mennä vähän umpeen ja avataan viikon päästä. Lyhyeksihän tuo tukka jää ekaan koitokseen, mutta ihan sama, tuskin jää turkista roikkumaan tulokset...;) 

sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Loppuviikko

Diivalta terkut!
Loppuviikko on ollu jees, perjantai oli vapaata. Loppuviikot on ollu nyt parasta aikaa Daamin mielestä. Hyvin se yksinkin osaa olla, mutta enemmän pääsee hommiin viikonloppuisin kun on itsellä vapaata.
Perjantaina käytiin aamulenkiksi treenailemassa irtoamista, back flappia, tiukkaa sylkkäriä ja vähän putkihetsausta kun mun koirista kukaan ei oikein putkihullu ole, lähtee joo, muttei ne ime noita. Daamissa on paljon samaa kuin Mocassa, kun näkee radan, usein tekee siitä jo oman profiilin ja suorittaa esteet parhaaksi kokemassaan järjestyksessä ainakin noissa treeneissä missä itse jätän omat ohjailut vähälle tai teen sen sivusta. Treenin lomassa (sylkkäriin tulossa esim) kutsuin Daamia jatkuvasti Mocaksi, en tiiä mistä se oikein tuli, mutta toistuvasti.
Lauantaina pyörähdettiin markkinoilla vaikkei se vissiin ole edes koirille sallittua mutta oli siellä muitakin, ja mitä hittoa sitten mainostavat "koko perheen tapahtumana" jos sinne ei saa kuitenkaan perheen kanssa mennä..;) No Daimi oli oma itsensä, reipas pieni muru, ei ongelmaa. Tokoiltiin samalla hiukan kaupungin läpi kävellen, seuraamista suojateiden yli jne. Hyvin säily katsekontakti. Samalla harjoteltiin hiukan odottamista kaupan pihalla kun oli pakko käydä pikapikaa..:) En olis uskonu et se ihan hissukseen olis ootellu..;) Hää sai sit vähän pedigreetä palkkioks kun on tuo ruokapuoli vähän huonommin maistunu näin yksin elellessä ja näyttelyä olis tiedossa...:D Pakko vähän lahjoa vaikka aattelin kyllä kokeilla sitä Royal Caninin uutta Endurance safkaa..:)
Sunnuntaina ollaan fillaroitu, treenattu tokoa uudella kentällä, oltu näyttelytreeneissä, pitkillä lenkeillä, tehty syvälihas jumppaa, pakituksia, ruohikossa ravaamisia, lelun etsintää ja paaaaljon juoksentelua vapaana. Kyllä tuo tykkää. Annoin jopa testiksi vapaana ohittaa ihmisen lenkillä kapealla metsäpolulla ja ai ettei olis paremmin enää osannu tyttö toimia.. Tutti (=lelu) oli kyllä suussa..;)
Turkkia olen jonkun verran availlut, vaikuttaa paremmalta kuin vuosi sitten. Kokeilen taas erioilia huviksi, että onko sillä oikeesti mitään vaikutusta. Diivalle ja Daamille en ole huomannu että olisi. Diivalle olen joskus kastellu avatut rastat jotta vetää tiukkaan, mutta koklataan Daamille tuota rasvaa kun sen turkki ei ole luonnostaan semmonen "rasvanen" niinku esimerkiks Diivan pennuilla on.

Meil on ollu aika hubaa, kaikkee pientä kivaa ja yhdessä löhöilyäkin. Daami on opetellu kiertämään isoja juttuja esim metsäplänttiä, aitaa jne. Hyvin lähtee nyt kun Diiva ei ole näyttämässä mallia. Tuleva viikko on rauhallinen ja sitten alkaa harjottelu norssilla. Siellä menee sitten päivät opetellessa laaja-alaisen erityisopettajan hommia, voi olla että tulee tuntien suunnittelua jonkun verran myös kotiin.

Ystäväni Sylvikisu

Elmeri vanhamies 12.5vuotta, polven nivelside pätkähti tuossa pari kuukautta sitten ja toinen vissiin vuosi sitten. Hyvin kuntoutuu pikkumiehen jalkaset + Nutrolin nivel ja Cartrophenit.

keskiviikko 8. lokakuuta 2014


Daamilainen on erityisen hyvin sopeutunut ainoan koiran rooliin. Se pesti on sille kuin tehty! Minäminäminä-tyyppi pääsee nyt hyvin käsittelyn alle, en tiedä tekeekö kauhean hyvää taas egolle, mutta katsotaan.
Mulla ei juurikaan ole menny hermo sen toilailuihin. Se ehkä tietää, että ainoana koirana on kokoajan suurennuslasin alla ja kaikkeen ei toivottuun puututaan. Suurimmat ärsytykset sen kanssa on ollu, jos lenkillä treenaa ja on sanonu irti lelusta, ni se hyppii näpeille niin, että ihan oikeesti sattuu niin paljon, etten voi tähän sitä sanaa edes laittaa.


Tällä hetkellä näyttäis, että osa huonoista tavoista olis hiukan hiipumaan ja osan kanssa osaan tulla ehkä joskus sinuiksi..:D Todella outoa, että aina noin puoleen vuoteen asti niin sosiaalinen koira, yhtäkkiä, tai hiipien pikkuhiljaa paremminkin alko oman tahdon noustessa paremmin esiin olemaankin vieraita ihmisiä kohtaan pidättyväisempi. Se on kyllä semmonen ominaisuus, etten tiedä voinko jonain päivänä elää sen kanssa sinuiksi. Okei joku lapset olis vielä fine, en jätä lasten kanssa kahden ja riippuen lapsista pidän koiran kiinni ettei tule mitään perään juoksu tilanteita jota lapset voi säikähtää. Lapset on siitä huonoa "yleisöä" Daamille kun ne on niin helppo saada toimimaan tahdon mukaan, usein ne pysähtyy kun lähtee perään ja käyttää ääntä. Koiraperheen lapsille harvemmin tätä tekee kun tietää ettei tehoa..:D Mutta tosiaan se, että vieraat ihmiset on välillä Daamista ällöjä voi olla mulle vaikeeta. On kyllä jo monta mukavaa tilannetta kun ihmiset on pysähtyny ja kysyny saako silittää, ja Diiva on jo siinä vaiheessa juossu syliin. Daamia välillä en edes päästä jos näen ettei ihminen osaa käyttäytyä. Nykyaikana on osaltaan koiria kohtaan niin väärin kun niiden tulee sietää siis ihan mitä vaan, ihan uskomattomia juttuja, tai muuten ne ei ole yhteiskuntakelposia. On myös eri rotujen piirissä varmasti eroja, toisten pitää sietää kaikki ja toisilta ei edes oleteta että puskasta hypänny ihminen voi kumarrella päin ja taputtaa päälaelle.


Me tullaan Daamin kans kyl niin hyvin juttuun. Meil on ihan parasta yhdessä. Ollaan tokoiltu vähän joka päivä, ja välillä enemmän siellä sun täällä. Se toimii niinku Mocca, ku junan vessa kaikkee mitä mä sille haluan opettaa. Meil ei tuu yhteentörmäyksiä, ettei koira tajuais mitä koitan sille opettaa. Se on aika looginen tyyppi. Tällä hetkellä seuraaminen alkaa vaikuttaa kivalta; vielä lyhyitä pätkiä ja pääosin suoraa. Käännöksiä on tehty paikallaan vasta. Sivulletulopaikasta ja seuruupaikasta olen onnellinen; ekaa kertaa mun koirilla se on riittävän takana, ja aijon huolehtia että se pysyy siellä vaikka kierrokset nousee. Sivulletulo hiukan meinaa pompahtaa käteen, mutta mutta, koitetaan vaatia parempaa. Noutoleikkiä tehtiin, intoiltiin kapulan kanssa ja pidettiin sitä hiukan sivulla ollessa suussa ja nostettiin maasta käteen, juostiin se suussa, lähetin hakemaan ja kun otti suuhun ja juoksi mua päin heitin lelun palkaks ja koira sai pudottaa kapulan. Paikallaanoloa on treenattu myös.

Tätä varten nää tyynyt varmasti oli? Asettuu kivasti pyllynalle.
Aksassa on tehty kaarretreeniä, hiukan keinua ja A:ta, rengasta ja muuria, ratatreeniä jossa leijeröintiä, vinohyppyjä paljon putkensuita (just tämmöstä mitä Daami tarvii että on rata täynnä), kepit leijeröityy hienosti toisesta päästä rataa (tosi magee mun vauva), puomi onnistu kivasti radalla niin, etten ite liikkunu olleskaan (ihan ok vauhtinen) muuten ehkä toivoisin niihin lisää raivokkuutta mutta pysähdykset toimii hyvin ja levollisesti.

keskiviikko 1. lokakuuta 2014

Mää ja Daami kahdestaan


Diivaliina jäi "mumerolaan" vahtikoiraksi ja lenkkikaveriksi. Se on kyllä onnellinen aina kun sinne pääsee vaikkakin olis mukaan kyllä lähteny. Siellä se pääsee enempi nauttimaan olostaan kun Daami ei oo liiskaamassa kokoajan, se jää kyllä ton häsän jalkoihin ja lenkilläkin luimii millon Daami juoksee päin ja puree. Kyllä tätäkin on aktiivisesti kitketty pois Daamista, muttei ole niin helppoa kuin luulis. Yhden koiran kanssa elely on kyllä luksusta mutta enemmän keksin kyllä huonoja puolia. Sillä ei ole juoksentelukaveria lenkeillä, ei kaveria kotona kun itse olen poissa (ei viitsi niin paljon pitää yksin kuin jos olis koirakaveri), se on kokoajan mun kimpussa (Daami kyllä muutenkin on aina), se ei syö kun ei ole kilpailua..:D jne. Lenkeillä on kyllä luksusta kun pystyy treenaamaan kaikkea yhden koiran kanssa ilman, että toinen on mukana sähäämässä, tää on parasta! Jos sais tokoliikkeet etenemään.



Daamin kanssa olis nyt tarkotus sosiaalistua ja treenailla plus turkin hoitoa..:D Yks koira on kyllä liian vähän mun käyttötarkotuksiin ja aika kova koirakuume onkin..:D Rotukin lienee taas hetkeksi päätetty mutta toivottavasti hyvää yhdistelmää ei tule ennen kuin valmistun, ja mieluiten kyllä ei ennen kun Daami on kypsään ikään ehtinyt. Ei se ole vesikoira..;) Toisaalta, eipä ole nyt montaa narttua mistä vesikoiranpennun haluisin, ja uroksia vielä vähemmän josta olisin valmis ottamaan..:D Sinäänsä toinen rotu seuraavaksi on varmaan ihan hyvä vaihtoehto. Jos sitten kun Daami on riittävän vanha, hakis erityislupaa pennuttaa vanhempi koira, ja jos tekee mieli Daamin pentua..;) Sekin ajatus taas hiukan on horjunu vaikka heti 6viikkosesta oon tienny, että tämän koiran pennun haluan. Saa nähdä, tää on taas tätä pohdintaa.