lauantai 29. marraskuuta 2014

Jenna Caloanderin koulutuksessa

Terapiatreeniä!
Kiva treeni mut pääpaino oli mulla konsultoinnin saamisessa lähinnä Daamin kropankäyttöön ja kontakteihin. Pätkässä kuitenkin heti kolmonen ja nelonen oli vaikea koska väsättiin siihen japanilaista ja se oli Daamille ihan uusi ja mulle vaikea kun hypyt oli eri linjassa. Vinohyppy jäi välillä välistä ja koira paukkas putkeen. Muuten mukavan sujuva pätkä. Pitäis itteen potkii lisää liikettä kyllä, pääsis lujempaa..:D

Jennakaan ei nähnyt että Daamin takaosa olisi mitenkään erikoinen hypätessä. Yksi rima tuli vaan alas ja olen jo itse hiukan haudutellut ajatusta siitä, että loppujen lopuksi Daami on hieman pehmeä ja Jenna vahvisti tämän että se on piilo pehmeä..:D Rima kun tuli alas, näki kuulemma koiran ilmeestä että hups, ja toisella kertaa sen hypyn kyllä hyppäs kunnolla yli. Hassua, mä en ole huomannu moista eikä se vauhdissa näy. Daami on eka mun koirista jota en ole kieltäny agissa kun tulee virhe, kontakteilla ollaan otettu uudestaan ja näin olen anatnut mahdollisuuden tehdä paremmin ja ansaitsemaan palkkansa. Kieltoja olen välttänyt viimeiseen asti, ainoat räsähdykset mitä Daamille on tullu on sillon kun se ei irrota lelusta (tähän saatiin Sannalta käsky käyttää namia) tai kun se käy käsille.

Olen itse huomannut, että se, että ollaan tehty lyhyttä treeniä, pieniä pätkiä ja vähän, palkka on tullu nopeesti; koiran agikestävyys on vielä heikko. Se tekee kyllä mutta alun raivo säilyy ensimmäiset 10min. Pitää alkaa kasvattamaan treeniratoja ja palkan saantiaikaa. Toki Daami vetää tyylilleen uskollisena ihan raivona siitä asti kun ovesta ulos lähdetään joten ei ihme jos hiukan jo hapottaa hallilla. Ei oikein osaa suunnata sitä raivoa ja energiaa vielä oikeisiin juttuihin.

Kontakteille kaipasin vinkkiä kun must se sais olla (ikuisuusONGELMA) inan vielä rivakampi. Kyllä se nytkin selkeesti vaihteli se intensiteetti millä se sitä paukkas menemään. Jenna kuitenkin oli sitä mieltä, että se oli huippuhyvä, halus kellottaa koska veikkas että 2.22sekkaa menee Daamin puomiin. Kellotus suoritus ei ollu edes paras tällä treenikerralla mutta Jenna arvas aika nappiin..:D Hänen mielestä 2sekunnin puomi on maailmanluokan puomi..Meillä vielä matkaa siihen siis..;) Aalla Daamilla oli niin hyvä rytmitys, että Jenna oli sitä mieltä, että vois siirtyä juoksu A:n opetukseen. Hänen mielestä se melkeen oli jo juoksuA mutta sit lopun pysähdys, tulee harjan yli hienosti, sitten yks pidennetty askel ja 2o2o. Vois pumpilla ajatella opettavan kyllä, olis kropalle ystävällisempää.

Eli vielä kokoavana mitä täytyy harjotella:
-Kestoa treenille, pidempiä treenejä
- Japanilainen uutena opetettavana tekniikkana
-Juoksu A
-Puomin vahvistus ja ei niin natsina jos tulee hiukan yli

sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Sanna Kataisen koulutuksessa


Tänään otliin treenaamassa Sannalla. Rata oli vaikea, ja kun meillä ei monetkaan ohjauskuviot ole hallussa plus että radan luku, tai ohjauksen luku on vielä haastavaa kun meidän omat treenit on tehty niin lyhyissä pätkissä ja vähäesteisillä treeneillä. Enää ei paukutetakkaan sinne minne nenä näyttää joten näkyy kyllä vauhdissa. Mutta olen tosi ylpeä pikkusesta.

Onnistumisia oli
-irtoomiset hypyille
-pakkovalssi jaakotus,
-persjätöt
-luki ohjausta vaikka olis voinu luukuttaa toisille esteille, vaikeitakin vinoja hyppyjä
-A toimi hienosti
-Puomi toimi aika hienosti, hiukan pomppas ylösmeno ja putki alla häiritsi.
-Vinoja hyppyjä luki hienosti
-poispäinkäännös kepeille toimi

Treenattavia (kouluttajalta poimittu)
-Kepit päin seinää (mättää palkkaa keppien loppuun)
-Palkka itsellä, ei ohjaajalla, se häiritsee koiran keskittymistä muhun
-Putkiin irrottamista (viehelelu läpi putken)(hypyt vetää enemmän)

Omia treenattavia huomioita:
-Ohjauksiin tuleminen, hämyesteiden ohittaminen varmemmaksi, luotto mun ohjaukseen
- Palkkaa ohjauskuvioista joita nyt treenattiin radan osana

Muita hyviä vinkkejä oli:
 -siitä miksi lelu pitäis vaihtaa namiin, eikä taistella siitä ja lisätä stressiä koiralle (vaikken huomaa, että olisin lisännyt mutta voi näkyä huolimattomuutena tms)
-Hyppää hyvin, ei hae, ei pudottanu, eikä laskeutumisessa ollu häikkää kouluttajan mielestä
- Tekee agia leluntoivossa, lelu motivoi, ei niinkään esteet
-Ei ole vielä valmis henkisesti eikä fyysisesti; syvälihasjuttuja
-Tekee kontaktit sillä nopeudella mitä se pystyy tuolla rakenteella tekemään ja ne on hyvät

Paljon vahvistusta mun omille aatteille ja paljon hyviä juttuja lisää. Seuraava treeni on Jennan koulutus ensi lauantaina. Taidan antaa viikon relata.

Älä kiellä -viikko

Viikon tavote on täyttynyt. Ensimmäinen tarkotus on ollut mun oman mielialan parantaminen Daamin huonojen käytöstapojen saralla. Ainainen kieltäminen ja rääkyminen ei tuota muuta kuin pahaa oloa. Monen asian suhteen olen huomannut, että koira tekee kielletyn asian (haukahtaa) ja kääntyy mua päin. Tai ahtaissa tiloissa kuten hississä tms. haukahtaa ja menee valmiiks jo alas kun tietää, että rääkäsen sitä päin. Koira tietää tasan tarkkaan asiat joita ei saa tehdä, muttei vaan pysty hillitsemään itseään.

Karvatulleron on hyvä talvikeleillä ulkoilla, treenaamisessa alkaa jo olla hiukan tiellä.


Monta onnistunutta juttua; paljon lenkkeilyjä ilman päälle räyskimisiä, moni epäilyttävä hahmo on jäänyt haukkumatta, rappukäytävässä ihmiset on saanu olla, lenkeillä koirat ohittuu tutti suussa vallan mainiosti, moni ihminen on käyty moikkaamassa, mutta Daami ei niistä sen enempää perusta; hyvä moikkaaminen on sitä kun menee luo häntä vipattaen, haistaa ja tulee äitiltä hakemaan huomiota. Uskon, että jatketaan tällä saralla. Ei kielletä, sillä kielto lisää stressiä ja painetta. En oikein tiedä onko välillä hyvä olla huomiotta kun menee hyvin vaiko namittaa vaiko kehua. Ohi kulkevat ihmiset, etenkin pimeällä tuijotetaan kyllä ja pysytään etäällä, valosalla tuijotetaan ja käännytään aina lähemmäs kun ihminenkin tulee lähemmäs.

Tokot on ollu tosi jees. Todella kovassa innossa ja vireessä, 8h yksin olon jälkeen neiti patoaa itsensä tekemään tarkkaakin seuruuta todella ihailtavasti, todella. Kyllä se on työkoira, ei mikään kaupunkilaisen kiva fifi vaan on onnellisimmillaan kun pääsee tekemään paljon töitä ja riittävän usein.

torstai 20. marraskuuta 2014

Daami, bamse alias pansse 2vuotta! JAU!

Todella omistuista miten nopeasti aika menee. Vastahan sen sain ja ollaan päästy jo näin pitkälle. Tosi hienoa kun ajattelin, että onnettomuusriski on tuolla öttiäisellä aika suuri koska kun se on vaan niin Daami..:D Onneks mulla on menossa positiivisten asioiden viikko, en ala puimaan niitä haasteita mitä olen kohdannut vaikka välillä kamppailen niiden huonojen fiilisten kanssa joita tuo minulle aiheuttaa. Nyt kuitenkin positiivisten huomioiden viikko, kiellot on jätetty pois ja pääosin on mennyt tosi hyvin. Seuraavaksi karsin ylimääräisen huomion pois.

Daami pääsi pitkän harjottelupäivän jälkeen pikkusen intona remmilenkille juuri siihen aikaan kun kaikki pääsi töistä ja kouluista. Sinkoilua ja säntäilyä joka suuntaan eikä malttia ollenkaan. positiivista kuitenkin että sain sen ravaamaan intona ja hitaassa vauhdissa. Eläinkaupassa heti ovella vastassa pikkulapsi. Ehkä kolme haukahdusta mutta sain neidin pysymään hiljaa ja hengaamaan lapsen vieressä. Tästä ruhtinaaliset palkat. Sitten kauppiaan omat koirat muris ja haukku aidan takaa. Omistaja tuli rääkymään niille ja Daamista tämä henkilö oli kyllä epäilyttävä ja epäsosiaalisena henkilö ei ollut Daamin mieleen. Tilanne raukes mutta eläinkaupan täti ei oikein osannut puhua koiraa. Kumartu tunkemaan namejaan Daamille. Olen onnellinen siitä, että Daami haisto mutta ei ollut sen enempää kiinnostunu, takajalta kyllä pitkänä haisteli mutta sen jälkeen unohti asian. Hyvä näin. Henkilöön ei sen suurempia traumoja tullut eikä daamin käytöksestä sitä huomannut enää, peruspidättyväinen koira kun on, kaikki on vähän outoja. Oltiin ostamassa palloja ja asiakkaita tuli sisään. Yks haukahdus Daamilta ja ihminen tuli kumarrellen luo, mutta tajus mennä kyykkyyn eikä sörkkiny sen enempää, oli vain siinä. Palkkasin Daamin olemisesta vieressä. Ei peräänny muttei tunkenut syliin. Sieti. Juuri hyvä.

Tiistaina treenattiin pitkästä aikaa keppejä, muutama hyvä kontakti. Tosi lyhyet viikkotreenit. Positiivisuuspäivitys tulee sunnuntana varmaankin. Päästään sunnuntaina Sanna Kataisen agitreeniin ja seuraavana viikonloppuna Jenna Caloanderin oppiin. Koira vois olla karvansa puolesta vähän sportimmassa mallissa..:D

sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Kuvia Virosta

Sievä<3

Mun kaunis muru pönöttää <3

Parasnarttukehä

Kisaviikonloppu

Viikko on ollut kiireinen koulujuttujen osalta. Hokasin, että perjantai-illalla vasta kerkesin ekan kerran avaamaan telkkarin ja katsomaan sitä. Daami on ollut myös vähän vähemmällä. On sopeutunut hyvin kun pitkä viikonloppu Virossa ja Helsingissä oli varmasti uuvuttava ja paljon ajateltavaa jäi reissusta.
Raskasta ollu harjottelun osalta. Samaan syssyyn myös reissut ja muut vähän on ressannu. Nyt lasketellaan vielä 2,5viikkoa hyvää harjottelua ja loma koittaa ja pääsee koirien kanssa enemmän tekemään, ja Diivaakin jo kova ikävä. Tokoilu on ollu vähemmällä. Hyvä kyllä olla joskus vaan.

Viikonloppu meni Kuopiossa ja Pieksämäellä kisaamassa kaverin koiralla. Pääosa ekoista kolmosten kisosita ihan kuraa, mutta yks Agi-SERTI Helmille tuli käärittyä. Daami oli mukana hengaamassa. Kuopiossa vähän häsämpänä kuin tänään Pieksämäellä kun suurimmat energiat oli jo jääny eiliseen kisapaikkaan. Kovasti tekee mieli Daaminkin kanssa kisata, mutta turkki alkaa haitata meisinkejä. Katsotaan keväällä jos tuosta puuhkasta pääsee joskus eroon. On se niin nätti turkilla, mutta kyllä aksassa kivempi lyhyellä. Talvella en halua koiria lyhyellä pitää ellei ole pakko. Tokokisoihin olis kiva päästä ensvuonna, katsotaan!

Aloitin uutta tyyliä Daamin kanssa. Huomaa että raivostuttava käytös lisääntyy kun on energiaa. Kiellot lisää painetta hillitä, padota ja hallita itseä ja tilanteet saa aikaan vaan suuremman reaktion kun koira ahdistuu kun ei osaa olla hiljaa. Kokeilen nyt, etten kiellä Daamia jatkuvasti; estän toiminnan riittävin keinoin (otan kiinni, nostan syliin, käsken tekemään jotain muuta). Kyllä on vaikeaa mutta en usko, että kieltämällä päästään lopputuloksiin. Koira vaan ahdistuu kun ei se itsekkään itselleen mitään voi.


Taidan pyrkiä vähän positiivisiin ajatuksiin tämän haasteen edessä. Siksi ajattelin listata viikon ajalta, missä kaikissa tilanteissa Daami on viikon aikana toiminu hyvin tai paremmin kuin odotin. Mitkä on sen vahvuudet jne. Ei tähän negatiivisia asioita..Niitä tulee liikaa aina ajateltua...Nyt positiivista putkeen. 

tiistai 11. marraskuuta 2014

Vironreissu


8.11.2014 Benjamin Sanchez Garcia: "Lovely bitch, small size, nice head, correct proportioned head, ex. ears, neck, topline, tailset, correct angulations, would like better movement behind, would like better coat quality." ERI, SA, NUK1, PN2, Re-Cacib.

9.11.2014 Svein Bjarne Helgesen: "Excellent type, would like to ? more legs, very sweet head & feminine expression, good neck(?), very good body, well angulated, very good coat quality. very good movement, close behind." ERI

Mukava reissu oli, ja osuvat arvostelut saatiin. Daamin käytöksessä oli paikoin toivomisen varaa mutta hienosti meni junailut, laiva ja automatkat, vieraissa paikoissa nukkumiset, ahdas näyttelypaikka, metrot, stadin vilinä..:D Tekee hyvää nuorelle koiralle.


Kisunpennut synty just sopivasti torstai yönä kun mentiin Helsinkiin. Kaksi, ilmeisesti poikapentua, ehkä kanelin ja suklaan väriset. Yksi kuolut pentu joka ristittiin Turjansaloksi, ei vironnut, kun oli ihan tyystin eloton.


lauantai 1. marraskuuta 2014


 Viikon päästä Virossa näytellään. Turkki on vähän tai aika paljon liian lyhyt ja koira liian laiha..:D Asennetta meistä ei kyllä puutu mutta ei voi sano että sintti olis vielä kovin näyttävä näky..;) Enemmän karvaa kaipais kyllä jotta vois pistää paremmin kampoihin muille. Turkki vetäytyy juuri rastoille joten ei ole enää niin pörröisessä vaiheessa.


Tiistain treeneissä hyviä kontakteja jotka miellytti meikäläistä, leijeröintejä ja vähän kikkailuja kepeillä. Tällä viikolla ei jaksettu enempää raahautua treenaamaan, ihan hyvä välillä chillailla. Treenattavaa olis, mutta pitäis ajatella koiran kroppaa. Metsälenkkeily, ja lenkkeily yleensäki on jo Daamille aikamoisia urheilusuorituksia kun se painaa täysillä menemään. Se on niin hassu, joka lenkki on kuin ei olis vuoteen päässy ulos...:D Daamilla on näitä omia "tapoja". Treeneissä meinas listiä yhden sheltin radalle :/ Oma vika kun pääs karkaamaan remmi kädestä. Mut kyl teki taas mieli listii toi hurtta. Ensin kun mentiin hallille ei se pystyny yhtään hillitsemään itseä. Annoin sit sen riehkaa ihan koko sydämmestä; poljin fillarilla niin lujaa ku pääsin, koira roikku välillä lahkeessa, välillä renkaassa, välillä nilkassa ja suuremman osan aikaa se oli hirressä remmissä mutta neiti oli tyystin intona. Se on kipee tapaus kyllä...:D Kun palattiin treeneistä se oli kontit pinnojen välissä. Tämmöstä meillä.  Oon vähän alkanu epäilemään, että mitenköhän pitkään se pysyy terveenä.

Ja sitten kivoja lappusia putkahti postilaatikkoon. Yliopisto muisti meikäläistä. Kandin tutkinto on ny virallista ja maisteriopinnot hyvässä vauhdissa.