tiistai 28. heinäkuuta 2015

Agikuvapostaus

"Kurkotannnn! on mulla takajalat pikkusen kontaktilla"
 Kuva: Topi Mäkinen
Miksköhä rimat ropsuu?
 Kuva: Topi Mäkinen



Viikko neljän vesikoiran kanssa




Viikko neljän vesikoiran kanssa meni lepposasti vaikka kaikilla oli omat juttunsa. Diiva tais olla ainut joka oli vähän hajuton ja mauton. Pennulla pöhinäkausi ja pissaralli. Ralphilla sekoomista nartuista ja leikatusta Elmeristä ja Daami on pöljä itsensä aina.  Robin on todella helppo pentu, mutta pöhinäaikana kolmen muun rinnalla aika vaikea kunnolla saada keskityttyvä ohitustilanteisiin. Ei kyllä ole yhtään pentukuume.:D

Remmit melko selvänä vielä

Metsälenkkiä, treeniä, juoksentelua, aktivointia (aktivointipallot, pelit, namien piilotusta, luota yms). Torstaina käytiin treenailemassa ja kaikki pääs tekemään vähän. Ralph pakkaa komentamaan ja on mun käsiin hieman jäykän tuntuinen. Hypätä loiskauttaa aikalailla välillä laajasti.  Daami on kyllä ihan mun kätösiin rakennettu :D Kumma juttu ;) Robin oli kova hömpsöttelemään ja keskittymiskyky lelun kanssa oli todella hetkittäistä, häiriön alla vielä vaikea keskittyä. Diiva olis painellu menemään niin kuin viimeistä päivää mutta ei raaski.

"Me ollaan treeneihin menossa"

Perjantaina tarkotus oli suunnata Helsinkiin koko sakin kanssa mutta aamu meni eläinlääkärissä Elmeri 13,5v kansa kun oli nielaissu liian isona palana härän ruokatorvea. Labroissa ja varjoainekuvissa, kuumetta 40 ja tiputuksessa. Kukaan ei tehny tähystyksiä ei edes helsingissä päivystysaikaan joten jouduttiin odottamaan viikonlopun yli ja maanantaina Turussa Koira-kissaklinikka otti heti vastaan ja tähysti ja leikkas. Kyllä Turku on Turku. Nyt avoleikattu vanhus koittaa toipua. Aika rankkaa mutta seuraava vaihtoehto oli lopetus. Elinarvot kuitenkin labroissa tosi hyvät. Elmeri sai lempinimen Teräs Vaari. Super hyvää palvelua Koira-kissalkinikalla! Meille kyllä uus vakkaripaikka.

Tytöy sai laseria
Viikonloppu oli muuten loistava Helsingissä. Kun on viikonlopun viettäny railakkaasti, yhtenä juhlana, on sunnuntai aika ankea :D Arki ei maita, ja muutenkin kaikki tuntuu mälsältä ja tylsältä :D Olen aina sanonu, etten vois ikinä asua Helsingissä josta sainkin kinkin idean jos muuttaiskin sinne valmistumisen jälkeen hetkeksi :D Tekis jotain sellasta mitä ei koskaan olis voinu ajatella tekevänsä, semmonen kohta on To Do -listalla.

maanantai 20. heinäkuuta 2015

Agipitsi viikonloppu

Perjantain vapaapäivän sijasta lupauduin töihin tuuraamaan työntekijäpulaa. Tein vajaan aamuvuoron sillä olin sopinut Turkuun menon jo puoli kolmelta. Heitin kaverin hakemaan autoaan, Daami kävi Koira ja kissaklinikalla laserissa ja piipahdettiin vielä Myllyssä ja samalla Mustissa ja Mirrissä. Laseria annettiin lapoihin ja olkapäihin, lanneselkään ja samalla koko selkään. Tätä ennaltaehkäisevänä toimintana ja avaamaan jumeja. Seuraava käyntikerta pitäis jo katsoa, samalla kun käy muilla asioilla siellä suunnalla.

Lauantaina aamulla suunnattiin Raumalle. Nähtiin Diivan pojan viimeinen startti ja sieltähän pärähti 0-voitto ja eka LUVA. Aika mainio suoritus! Daami kiireessään paisko rimoja ja vikalla radalla karkas ensin lähdöstä ja luisti keinun kontaktilta (tuli kyllä maahan muttei pysynyt). Luulen että liian korkea vire vaikutti ja putki veti neitiä. Kun olin jo yhden possuilun sietäny (lähdöstä karkaamisen) niin keinu otettiin sitten kunnolla uudelleen ja heti pois radalta, ja keinu siis radan toinen este :D Ralph, Ralphin poika Robin ihmisperheineen tuli meille yöksi. Ilta vietettiin chillaten. Kerrankin voitiin vaan olla ilman, että minuuttiaikataululla juosta treenikentällä tai mettässä vetämässä jälkiä. Koska me ei haluta että koirat on meidän koko elämä ;) Hahhahah

Sunnuntaina aamulla taas nokka kohti Raumaa. Ralph otti Suvin kanssa heti ekalta radalta 0-voiton ja toinen LUVA. Todella mainiota noin niinkun ensikertalaiseksi, sillä tämä pari aloitti kisauran edellisenä päivänä ja nyt jo yhtä vaille kakkosissa. Hurjaa. Ralph on myös Suvin ensimmäinen koira ja ensimmäinen agikoira. Daami oli ihan "tuhma Daami". Vire tosi korkea eilisestä johtuen varmaan. Ekalla radalla taas varastus, senkin possu! Tyhmänä jatkoin rataa. Kepeillä tuli seuraava kämmi kun putki veti, eikä neiti malttanu pujotella. A oli niin siinä ja siinä, ihan kelpo juoksu A ja heti kun etujalat maassa niin neiti melkeen itse vapauttaa itsensä ja minä vaadin pakittamaan. Se oli niin huvittava näky kun sekä A että puomi oli niin kurkotus 2o2o kuin voi olla. Jos Daami olis saano selittää niin olisi laittanu sadekuuron ja liukkauden piikkiin kun niin liukkaasti tuli kontaktit mutta kurotti takajalalla ottamaan kun vaadin. Keinu oli kauhee joten sitten päätin häipyä radalta kun ei se edes yrittäny. Mahoton! Toinen rata ja heti lähdössä koitti varastaa ja minähän rääkäsin ja palautin. Muka meni yli linjan, muttei mun mielestä kylläkään. No, seuraavaksi kyllä istu paikallaan ja odotti :D Mutta ruman äänen pidin, taisin olla uskottava. Niin hyvän tuntusta rataa ja puomi ihan bueno, ihan bueno, kehuin ja otin ihan rauhallisesti. Tuli vähän kiirustaki jo radalla :D Mutta sitten keinu, ja "tuhma Daami" oli taas kehissä xD Taas pidin kauheen rääkäsyn. Otin mielestäni aika kivasti vauhdin melkeen minimiin ennen mutta lähti painamaan keinulautaa ihan täysii ja yllätys yllätys jarrut puuttu! Oli pakko ottaa uusiks ja sit oli hyvä! Sit meijän treenailut loppu siihen. Hubaa oli ja meno mun makuun :D Ihan selkeesti syttyny kisafiilikselle, mutta hiukan vielä kun saadaan malttia niin kyllä tulee kiva kisakaveri mulle. Tyytyväinen <3

Olin aika varma, että Daami olis tämän viikonlopun jälkeen kolmosissa mutta pöh, ei olla. "Tuhma Daami " sai palkaksi uuden gripp taluttimen, vesimelonin värisen ja tilasin netistä uuden Back on Track verkkoloimen. Vielä haluun sen botin pedin autoon häkkiin. Ralph ja Robin jäi mulle hoitoon viikoksi kun omistajisto lähti Rooman lämpöön.

perjantai 17. heinäkuuta 2015

Viikon touhut

Maanantaina oli mulla pitkä päivä töissä (8-20.30). Kotijoukot kun on siellä pohjosessa niin otin Daamin aamupäiväksi töihin mukaan. Klo:17 kaveri tuli hakemaan ja pääspä Daami vielä uimaan. Suurimman osan ajasta Daami sai olla autossa häkissä mutta pääs pari kertaa ulos juoksemaan ja sisälle moikkaamaan työkavereita ja lapsosia. Työkavereitten syliin meni sen enempää ihmettelemättä ja lapsen kanssa leikki lelulla pihalla lelun etsimisä ja noutamisa. Siitä on kovaa vauhia tulossa sosiaalinen koira :D Outoa. Työkaverilla on isompi perro uros ja ihmettelivätkin miten pieni Daami on, ja miten paljon sillä on vauhtia :D Useampi tunti häkissä, ei tee Daamille hyvää. Energiaa riitti. Kaveri sano, että oli hetkeks heittäytyny sängylle laittamaan puhelinta laturiin, ni Daami oli hypänny selänpäälle ja koittanu alkaa painimaan :D Illalla Daami ryökäle vielä murtautu komeroon missä sen ruokasäkki on.. Neito pikkusen maha pyöreenä oli vetäny raksujaan. Voi helkkari.

Mä en tykkää pitää koiria häkissä pitkiä aikoja. Eikä se ole edes laillista. Pitää olla aika iso häkki että esimerkiksi työpäivän tai yön voisi pitää koiraa häkissä. Toivottavasti ei joudu ikinä itse pitämään mutta joskus tietysti pakon edessä.

Tiistai puuhailtiin pihalla aamupäivä ennen kun menin iltavuoroon. Mä ajoin nurmikkoa ja Daami keskitty vihertämään tassujaan. Tehtiin pari toistoa ruutua, ja sinnikkäästi näyttöruutuna yritän :D En tiiä mitä tulee.

Olen jo aikaa miettiny, että kokeilis tehdä jälkeä Daamille. No jälkeä harrastavaa kaveria haastateltuani väsäsin metsään pienen nakkijäljen lenkin lomassa ja vielä toisenkin loppulenkistä. Tein tosi lyhyitä ja joka askeleelle nakki. Daamilla oli aika vauhti päällä ja meinas mennä pari askelta kerrallaan :D Piti toppuutella ja vaatia jokaisen askeleen merkkaamista. Muurahaiset kiusas neitiä ja aiheutti vähän pompintaa :D Täytyy tätä harrastella toistekkin.

Keskiviikkona ennen iltavuoroa tokoiltiin (ruutu ja seuraamisen peruuttaminen) ja käytiin sateisessa metsässä pitkä lenkki. Neitonen vaikutti onnelliselta. Nyt täytyy alkaa himmailemaan kaiken treenin suhteen kun viikonloppuna molempina päivinä 2starttia agia, joten säästellään jaksamista sinne.

Torstaina kentällä Daamille vain lenkkilyä ja set point ja etäisyyden arviointia. Pelkkää hyppyjumppaa siis. Namiastia ei vetäny neitiä yhtään vaan haki lelua :D Hiukan kolisutteli rimoja. Tekis mieli mennä hyppykoulutukseen taas. Toisaalta mietin mitä siellä voidaan Daamin hypyille tehdä, ei juuri mitään muuta kuin treenohjeita mulle ja pitää vaan toivoa, että niillä olis jotain vaikutusta.

sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Enemmän aikaa Daamin aktivoinnille



Diiva lähti reissuun ja Daami on saanu nauttia ainoan koiran roolista ja se sopii sille paremmin kuin hyvin.  Diivakin on nauttinut pohjosessa olosta ja on oikea mettäkoira..:)

Torstaina treenailtiin agia. Daami teki rataa kerran. Päästiin samalla treenaamaan muuri, pituus ja keinu joita vähemmän tullu radan osana otettua. Sen kanssa on niin kiva tehdä kun se on opetettu hyvin ;) Mun näkönen tekijä. Pitäis ehkä vähän pidempiä treenejä tehä eikä aina niin lykäsiä, saattais ehkä agikestävyyskin parantua. Heittopalkoista ollaan koitettu luopua. Tulee itellä vaan niin herkästi. Nyt pitää muistaa myös, ettei kontaktilla aina ole palkkapaikka. Voiskin ottaa johonkin tiukkoihin käännöspaikkoihin palkan seuraavaksi, sais niistä annettua hyvää palautetta.


Mulla on ollu vapaa viikonloppu eikä mitään suunnitelmia. Hassua. Daamista on kovaa vauhtia tulossa sosiaalinen. Se änkee tahallaan vieraiden luokse ja mää koitan opettaa ettei niitä tarvis niin huomioida kun moni vieras ei osaa toimia kuitenkaan Daamin vaatimalla tavalla. Noo, se änkee nykyään ihan omasta halusta vieraiden tykö vaikka välillä näkee että se on epävarmana mutta kun taistelutahto vie niin on pakko mennä :D Hassu ötö.

Daamilla alko Piiran neuvojen mukaan uimakoulu pelastusliivien kanssa. Hyvin menee eikä yhtään ihmettele niitä. Peräpää nousee paremmin kyllä nyt. Vapaa viikonloppu mahdollistaa sen että ollaan lenkkeilty ihan huvikseen tosi paljon, vaikkei olis tarvekkaan :D Samalla ollaan vedetty parit tokotreenit ja rallateltu kilpaa isolla nurmikentällä ja pidetty hubaa. Samalla ollaan koitettu ottaa lenkeille mukaan ainakin pari kiertoharjotetta että saataisi vahvistettua toista kylkeä. Daami on niin onnellinen ja omistaja myös..:D Meil on kyl yhteinen sävel. Sen kanssa on niin kiva tehä ja puuhata. Treenailtiin liikkeestä seisomista, luoksetulon pysäytystä ja hieman seuraamista ja kerran paikallaan oloa. Ollaan myös nenää käytetty ja piilotellu lelua. Koirasta kyllä huomaa, että väsähtää tommosesta. Daami ei mee pisin seiniä mutta sillon kun on päässyt tekemään niin nukkuu yhdessä paikassa mutta kun on energiaa niin se seuraa mua kuin hai laivaa.


Daami sai taas vähän katu-uskottavuutta kun sai vekin naamaan. Aikamoinen catfight oli kentällä. Mulla Daami loppuverkaks vapaana tutti suussa. En hokannu, että muutama muukin perrolainen päästettiin. Useimmiten rähisevät Daamille jo remmissä. Aika tylsää. Daamin en oo koskaan häny alottavan päälle käymistä mutta päätä se osaa aukoa :D Ikinä en oo nähny että myöskään käyttäis hampaita. Menin sitten väliin ja riitti kun sain Daamin kiinni niin toinen lähti pois. Daami olis kyllä vielä halunu viiä homman loppuun ja koitti rimpuilla perään.

Diivan tyttö, Iita nousi kakkosluokkaan!

maanantai 6. heinäkuuta 2015

Ei mitään ihmeellistä

Diiva sai uuden strutsilelun joka ON VIELÄ ehjä ;) Samalla luuvarastot saivat täytettä.


Hiljaiseloa! Ei olla tehty mitään ja huomaa miten nopeasti aika menee..:O Muutamia jumppajuttuja pitäis nyt systemaattisesti tehdä Daamille. Kiertoharjotteita ollaan tehty ehkä kerran ja uimaan on pitäny päästä neitien kanssa jo kauan. Viikonloppu meni itsellä Ruisrokkailemassa ja koirat ollu vanhempien kanssa. Diivan olis ilmeisesti tarkotus lähteä niiden mukaan pohjosen reissulle, Pyhälle ja Sallaan. Daami jää mun kanssa <3


Alli ja Ruuti perroset oli päivän hoidossa

Torstaina treenattiin agia ihan vähän. Daami toimi kuin unelma. Yhden kerran tuli tiukassa käännöksessä riman ali, vaikka rima oli alhaalla. Tämä oli juuri niin päin käännös, että heikompi puoli joutui hommiin. Koitii toisella kertaa samaa mutta stoppasin ja annoin uuden yrityksen, ja koirahan hyppäs. Tehtiin pari toistoa puomia. Niin että juoksin ohi ja pari toistoa niin, että jäin taakse. Karkas kerran taaksejäädessä mutta häiriökoira paukkas radalle just sillon. Diiva oli ihan pinkeenä, ihan pinkeenä. En tiedä onko se ollu kipee jo jonkin aikaa, mutta carthrophen vaikuttaa kyllä, ja nutrolin nivel. Tuntuu et ihan ku eri koira välillä. Harmi kun ei enää viitsi ja uskalla säännöllisesti treenata ja kisata. Tärkeemmät asiat ennen harrastuksia!

Pitäis viedä laseriin Daami taas varun vuoksi. Pitää muistaa myös ilmottaa Raumalle pitsiagikisoihin. Pikkusen kinkkirinkkinen juttu, olis Karjurock samana viikonloppuna, enkä muutenkaan tiedä, monellekko radalle viitsin ilmottaa.