keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Daami neurologilla jokin aika sitten

Daamin outoja oireiluja käytiin jokin aika sitten selvittämässä Vantaan aistissa. Neurologi oli huippuhyvä ja perusteellinen. Oli miellyttävä pähkäillä hänen kanssaan Daamin problematiikkaa. Neurologi paikallisti oireet jo ennen kuvaamista oikeaan paikkaan.

Daamilla todettiin pään kolmihermon sensoristen osien tulehdus. Daamilta kuvattiin myös rintaontelo ja keuhkot, otettiin laaja verenkuva, tehtiin lihassähkötutkimus ja magneettikuvattiin. Samalla otettiin myös verikokeet erilaisten sairauksien kuten neospora, toksoplasma ja punkkivälitteiset sairaudet. Kuvissa huomattiin että pään kolmihermon sensoriset osat olivat turvonneet molemmin puolin. Tämä hermo vaikuttaa kasvojen hermoihin ja nehän olikin Daamilla puutteelliset. Verenkuva normaali kaikin puolin, keuhkoissa ja rintaontelossa ei mitään, lihassähköt normaalit, eikä mitään muita sairauksia.

Lääkäri totesi tämän olevan autoimmuunitulehdus joka parantuu itsellään (kutsuukohan ne tätä neuriitiksi? En muista). Nyt sitten odotellaan että elimistö ajaa tulehduksen pois ja sen jälkeen nähdään palautuuko hermo. Hermohan uusiutuu mutta hitaasti ja pitkä tulehdus voi jättää jäljet. Me eletään nyt kuitenkin normaalisti ja toivotaan että paranee. Hyvä kuulla syy oireille. Nyt tietää että on tehty kaikki voitava. Tällainen tutkinta on muuten ihanan kallista! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti