lauantai 11. kesäkuuta 2016

Agitreenejä


Janitan vika treeni oli oman ja koiran mielentilan kannalta outo. Toki ratakin oli meille vaikea ja koiralla vuoti kynnestä verta ja niitä teippailtiin ja silti se ruopi ku hullu menemään. Samaan aikaan rata jossa piti keretä joka hiton paikkaan kauheella höökällä, tehä ohjaus tässä lähellä ja olla sitten jo 8m estevälillä jossain toisella puolen kenttää :D Ei pysyn vaan meikäläisen pakka kasassa, eikä kyllä Daaminkaan sillä mitä enemmän mä sykin ja kaahaan, sitä hullummaksi ja kiireellisemäksi Daamin räpellys menee ja se on kaameeta koska sit ei enää ohjaukset mene perille.
Daami on myös alkanut turhautumaan jos ei mene oikein, sen jälkeen vauhdista uusi yritys ei toimi sillä se vaan painaa samaa rataa yrittämättä edes. Ei tarjoa uutta. Toki tämä on ikuinen oravanpyörä sillä mikäli minä turhaannun, niin Daami vetää siitä omiin mielentiloihin ja sekään ei enää pysty. Sitten mua vaan ärsyttää semmonen Daamin "haista veeee" asenne. Uppiniskainen pikku possu <3
Hiukan itketti, mutta no can do!Jaakon treeneissä hieman paremmin mutta heti kepeillä kun tulee epäonnistumisia niin pakka leviää ja sit vaan pusketaan eikä edes yritetä. Jaakko on aika jees tuossa mentaalipuolen valmennuksessa, aika kivaasti osaa antaa tunnetukea. Kyllä se rata sitten hyvältä tuntuikin ja sujui ihan hienosti. Daami on niin eri tiloissa tuolla OMD areenalla, pohja on helkkarin hyvä ja tuo kun ruopasee liikkeelle niin sit mennään. Ja ketuttaa että keppeihin ja kontakteihin ei voi luottaa. A on kamala ja häiritsee ratasuoritusta.

Timon vauhtiratatreeni on ehkä juuri sitä mitä me tarvitaan. Toki se ei ehkä kehitä niin paljon kun nuo haastavammat mutta onhan tässä koko kesä hinkattu aika haastavia juttuja, ja ennen kaikkea haastavia kokonaisuuksia ja paketin kasassa pitoa. Aika on aika kortilla noissa J&J keskiviikko treeneissä, tarvis vähän pidempää että pääsis myös sitä pidempää pätkää tekemään. Timon treenissä oli rata lähes koko hallin matkalta. Se oli hienoa! Daamikin meni ihan eri leveleillä mitä yleensä kun se ruopas matkaan, sai itekin luukuttaa kunnolla! Mikä fiilis! Onneks rata oli suoraviivaista sillä jos olis ollu tämä vauhti ja hankala rata niin olis ollu mulle mahdotonta :D Timo muistutti ettei mun tarvi sykkiä niin räjähtävästi sillä se saa aikaan Daamissa hätiköintiä ja tulee rima tms alas. Rytmitys toimi ja puomi oli hieno. Keinulla sivuirtoamista ja muutenkin irtos mainiosti. Hienosti tiukasta keppikulmasta kepeille Timon opeilla, itsehän olin sitä mieltä että koira ei vaan keskity tekemään kepeille menoa tiukasti vaan HV-asenteella taas luukuttaa. Treenattiin hiukan myös japsia joka on kyllä aika hasardi ohjaus. Tykkäsin! Ja Daami oli mainio!

Syksyn osalta itsellä on vielä kaikki auki. Haluaisin hakea koulutuksiin mutta kun en tiedä missä menen ja mitä teen. Tällä hetkellä nautin enemmän itseni kehittämisestä valvovan silmän alla kun säätämisestä kisakentillä :D Miten ne opit onkaan niin vaikea siirtää käytäntöön, tuntui joskus helpommalta :DD

Rauman iltakisat kisattiin. Lähdöt oli hyvät joka radalla. Pysy todella hyvin. En tiedä missä on oppinut. Ehkä systemaattinen ja jämpti ote on oikeasti tuottanu tulosta tuon villikon kanssa ;)
Yleisesti ottaen radat tuntu kamalilta ulkokentällä ja hiekkapohjalla kun on treenattu matolla jossa pito molemmilla parempi. Tuntui että Daami luisti käsistä mutkissa eikä oikein rytmitykset olleet sellaisia kuin tottunut olin. Kamalalta tuntu, kuin olis kalastellu virvelillä koiraa joka mutkassa. Osa radoista oli aika järkkyjä mun makuun. Sellaisia että koirat jäi ihan kiinni ohjaajiin kun rata niin jotenkin epäloogista ja koiraa irroteltiin ja kalastettiin taas kiinni miten sattuu. En tykänny. Joillakin radoilla vaan nauroin ja suoritin itse vikan hypyn kun ei siitä meinannu tulla mitään.

Olen oppinut koirasta:
-Kääntyy hyvin
-Hyvä estefokus
-Irtoamisen ja kääntymisen välinen tasapaino
-Esteosaamiseltaan aika kesken oleva, kepit ja kontaktit
-Ihme kierroksilla OMD hallissa ja kisoissa,

Olen oppinut itsestä:
-Olen surkeampi kuin ennen xD
-Asetan paineita omalle ja koiran osaamiselle, mutten ota kuitenkaan tosissaan tätä hommaa
-Rakastan kehittää itseäni sen sijaan että koomaan kisaradoilla, mutta miten siirtää treeniopit kisakentille
-Tätä lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti