maanantai 16. tammikuuta 2012

Viimeviikko

Mocca rakastaa tyynyjä <3


Viimeviikko meni aikalailla höseltäessä ja taas tottumiseen, tähän että on Joensuussa. Maanantain treenit oli viikon ainuat aksatreenit omien kiireiden takia. Onneks tällä viikolla helpottaa kun saa taas yhden tentin pois päiväjärjestyksestä. Rata oli semmoinen missä oli paljon suoraa ja kovalla vauhdilla tultiin tilanteisiin joka edellytti koiran hallintaa vauhdin hurman jälkeen..:D Mocca ei oikein taittanu ekaan keppiväliin kun mun oma liike liikku eteenpäin. Tommoset tilanteet on niin syvältä ku se tekee sitä aika usein. Vähän niinku laiskottelee sen skarppiuden kanssa ettei viiti nyt tehdä niin paljon hommia et pääsis siitä vauhdista taittamaan heti ekaan väliin..:) Tuli myös pentuajat mieleen sen kanssa kun kaarteessa veti muurin ohi vaikka ihan nenän edessä oli, liekö laiskuutta tämäkin..:D Voi olla että koira on hiukan jumissa kun tuommosta tekee. Ihan hyvä ettei olla enempää viimeviikolla aksattu, vaan lenkkeilty paljon ei liukkaissa maastoissa ja tokoiltu vähän. 

           Diivaneiti oli ihan kahona kun mumero oli tehny sille semmosen rättiparukan...:D Hulluna siihen kiinni, kauheet ravistukset eikä tietenkään saa irrottaa, ei missään tilanteessa..:D Tuli välillä kyllä ihan kiire ehtiä sen kanssa tilanteisiin jotka suju kyllä vallan mainiosti kun se on niin fiksu että rakentaa sen vauhdin niin että pystyy tekemään kaiken siltä vaadittavan. Aalle se taas posotti naama edellä ja leuka kolahti aika pahasti. No ei koira juurikaan moksiskaan mutta harmittavaista kyllä.


          Tokoilut ollaan taas alotettu varovaisesti. Diivan kanssa lähinnä liikkeestä maahan ja seiso (AVO malliin ja toimii), kaukkaria (pientä malttamista sen maahan menon kanssa kun tarjois sitä kokoajan), luoksetuloa (hyvin malttaa tulla tekemään perusasennonkin jo loppuun asti), seuraaminen (naksuttimen kanssa suoraseuraaminen priimaa pysähdyksineen, nyt oikealle käännös ja täyskäännös tehotreeniin, pitäis ennen kevättä saada vasemmalle käännös mukaan myös). Se on niin intona tosta hommasta mutta pallopalkka on liikaa. Sillon neidin keskittyminen esim seuraamiseen on niin heikkoa ettei kanata. Mutta pikkuhiljaa.. Jos haluis kokeeseen keväällä niin olis varmaan kiva treenata paikallaan makuuta ja palkkaamattomuuttaki.. Kokeilla miten koira reagoi semmoseen. Mocan kanssa en kyllä koskaan semmosta erityisemmin treenannu.
           Moccin maahanmeno nyt treenin alla, en siedä semmosta laiskaa maahanmenoa..:D Siihen tarvitaa täpäkkyyttä ja ripeyttä nyt lisää ja pallolla se saadaan. Kaukkari hyvällä mallilla, välillä meinaa oikein pitkällä välimatkalla tulla eteenpäin mutta muutaman kerran kun palauttaa niin johan tekee hyvin, ja pallopalkka takaa. Luoksetulosta seisomaan jääminen toimii. Seuraaminen on parempaa ku koskaan ennen, olen saanu sitä mun painostamista pois siitä aika paljon ja nyt mulla on tilaa liikkua.


Ensimmäistä kertaa varmaan niin että talveksi on keretty kasvattaa lämmin tukka..:D
Muuten ollaan lenkkeilty paljon ja umpihankilenkkejä myös. Ihana ku on lunta, koirat pysyy puhtaina eikä kerää hiekkaa. Diiva on kyllä ihan kaho ollu. Siks ajattelinki että tota tokoiluja vois nyt vähän herätellä ku neiti on lenkeillä ihan hullu. Mottona "Juokse niin lujaa ja niin kauas kuin vaan voit ja huuda samalla täyttä kurkkua". Nooo, kyllä se varmaan auttaa purkamaan sitä kasautunutta energiaa. Toisaalta kun aktivoin niitä tokoillen sisään päästyä ne saattaa istua mun edessä ja odottaa että mitä tehdään seuraavaksi..:D Ei näistä ole kyllä seurakoiriksi. Kaikki lenkitki ollaan tehty niin että koirat on irti. Mun mielestä se on pidemmän päälle kiduttamista jos koira ei pääse olemaan vapaana ikinä lenkeillä. 


Tällä viikolla olis tarkotus aksata ainakin tänään ja torstaina ja ehkä lauantaina. Tokoilla vähintään kahtena päivänä. Ja lenkkeillä paljon. Tentti ensin pois ajatuksista.


Treenit oli taas niin mainiot. Miten voi fiilis vaan olla niin
katossa aina treeneissä.Välillä jopa tuntuu, että menee
homma romantisoinniksi kun on vaan niin kiva posotella koirien kanssa
ja nähdä miten ne nauttii siitä hommasta ja antaa kyllä ittestään
paljon. Ei oo kiva aina tahkoa juttuja mitä ei osata. Tehtiin
töytäisyjä,persjättöä kepeillä, vastakäännöstä ja layerointia.

Mocan kanssa pitäis ehdottomasti opetella käännösten tekeminen
uudestaan. Sille ei oo koskaan niitä kunnolla pentuna opetettu joten
nykyäänki saan tehä sikana hommia, että se lähtee niihin mukaan.
Pitää varmaan vaan palkata paljon tiukoista käännöksistä,
mikäli se saa semmosen joskus aikaan..:D

Diiva on niin ihanan elastinen ja käyttää kroppaa tiukkoihin käännöksiin
lähes käskemättä. Mocalle saa olla pärräämässä, että se ennen hyppyä
tajuaa alkaa rakentaa sitä niin, että pääsee tiukasti jatkamaan oikeaan
suuntaan.Otettiin treenin jälkeen tokohyppyä molempien kanssa, Diiva ALO ja Mocca VOI-hyppyä. yhden toiston kaukkaria ja luoksetulosta maahan Mocin kanssa ja seurautusta agiesteiden välissä. Tsemppas kyllä hienosti. Diivan kanssa hyppy sujui kuin vettä vaan mutta seuraaminen oli vaikeeta kun lelu himotti taas liikaa. Lopussa pääsivät tytöt paikallaan makuuseen. Ja hyvin pysyivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti