perjantai 4. heinäkuuta 2014

Eipä mitään ihmeitä

Treenaamassa on käyty viimeksi sunnunaina. Tehtiin vinohyppyjen kanssa serpenttiiniä eri suunnista, takaakiertoa lujasta vauhdsta ja niistoja. Vinohyppyjen suorittaminen oli parantunu sitten viimetreenistä mikä Joensuussa joskus talvella tehtiin..:D Neiti veteli sillon kaikkien hypyjen ohi ja miten tykkäs suoritteli niitä..:D Nyt oli selkeesti asia hautunu ilman treeniä..;) Kätevää välillä (tai aika useinkin) jättää asia hautumaan. Tauot opettaa koiraa, samoin myös epäonnistumiset.

Muuten viikkoon on sisältynyt paljon töitä. Kolmivuorotyö, ja vielä raskas työ aiheuttaa vielä sen, ettei joka päivä jaksa niin suurella energialla enää touhuta koirien kanssa; lapset töissä imee multa suurimman osan voimista..;) Daamille taas lapsisiedätystä. Vaikuttaa aika hyvältä, vaikkakaan koskaan se ei tule lapsista erityisemmin tykkäämään. Kyllä nyt jo välillä häntä huiskuu ja syliin mennään mutta suurimman osan ajasta ne on helkkarin epäilyttäviä ja pitäis pistää ojennuksen aina kun riekkuvat. Muutenkin nyt ollaan otettu yhteen Daamin kanssa enemmän, jotkut sen piirteet on niin raivostuttavia, että pakko reuhata niistä sille. Kokemuksesta tiedän, ettei se osaa hillitä itseään vielä, kiihtyy niin pienistä asioista ja tekee kielloista huolimatta kaikkea. Sitä ei kieltämällä saa lopettamaan asioita kun on kiihtynyt. Onneksi näitä huonoja pätkiä on kokoajan harvemmin ja harvemmin, oppii kokoajan ja ikä tuo myös lisää vakautta ja rauhallisuutta.

Torstaina olin kentällä kouluttamassa pari ryhmää ja treenasin omat siinä samassa. Tehtiin keppejä (avokulma, takaaleikkausta, irtoomista), leijeröintiä, pakkovalssia, sylkkäriä, takaakiertoa ja päällejuoksua ja A:ta. Molemmat koirat oli ihan pro <3 Diiva yllättävän hyvä lähtemään kepeille vaikka tein rankkoja takaaleikkuita, silläkin on tämä hautunut selkeesti. A:lta paukkas kyllä pois ihan miten ite lystää, en tiiä mistä se on tämän keksiny.

Daami oli pro! Siis ei yhtään keppivirhettä ja voin tehä monenlaisia juttuja; jäädä taakse, takaaleikata, lähettää avokulmaan ;) Aika perus juttuja mut mä oon niin happyhappy vaan kun se oppi ne kujilla, eka koira jonka opetan jollain muulla menetelmällä kuin kädellä vetämällä..:DD Ja kyllä on hyvät ja suht varmatkin jo. Leijeröinti onnistu hienosti, hiukan hahmotushäikkää hypyillä ja ainakin hypllä ennen kontaktia, se jotenki alkaa sitä kontaktia jo rytmittää ennen sinne menoa, siks usein mäiskii rimat ennen konuja. Rimat on ollu nyt minien ylimmässä, eli medien alimmassa korkeudessa. Treenataan näillä nyt jonkun aikaa ennen kun alan opettamaan korkeammille korkeuksille.
Tehtiin myös alotuksia jossa itse siirryin aika kauas ja sielltä käsin ohjaamalla sain koiran suorittamaan hyppyjä jotka ei ollu suorassa linjassa mua kohti. :D Pakkovalssissa vähän valahti, joo, ei olla ikinä harjoteltu, muttei montaa muutakaan asiaa ja se kyllä oppii ne nopeasti. Pitkät kuljetukset on vielä koiralle outoja, kun en oli ikinä sitä kuljetellut..:D Mutta se on niin ilonen pieni tekijä, ja taitavakin, mun mielestä todella taitava vaikkei mitään tekniikoita juuri osaakkaan, mutta osaa esteet, on suht estevarma ja haluaa tehdä niitä itse..<3 Nautin taas.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti