perjantai 16. joulukuuta 2016

Tämän vuoden viimeiset ohjatut treenit Elinan opissa

Olen hyvin hyvin tyytyväinen siihen, että on kouluttaja joka näkee sen, mitä Daamin kanssa pitää tehdä, jotta voimme päästä sellaiseen kuntoon, että agility toimii ja on palkitsevaa molemmille. On ollut kiva maksaa hurjasti koulutuksista, joissa on todettu että "tee paremmin" ja opastettu tekemään aina vaan pienempiä muutoksi oman toimintaan, niin pieniä nyansseja, että välillä olen jo todennut, etten vaan pysty. Viime keväänä muistan ne treenikerrat, joissa itku silmässä yritin, mutta ei toiminut. Kukaan ei osanut sanoa, että koira ei ole edes ohjattavissa sillä sen kuuppa heittää ja se jahtaa, se ei ole kuulolla ja se on out of control. Mun vaan piti olla parempi. Todella tuskastuttavaa. Itse tiesin, etten voi olla niin paska, että se on syy. Tunsin myös, ettei koira lähde ohjauksiin. Sitä paitsi, jos ohjaajan pitää olla täydellinen, tämän lajin voi lopettaa heti. Sellaista päivää ei tule, että ohjaaja voisi olla täydellinen.

Eniten eväitä olen saanut Elinalta, joka ymmärtää koiran mielentilaa. En ole saanut vain vinkkejä miten selviän nyt tässä hetkessä tsägällä tästä ohjauksesta ja ollaan tyytyväisiä. Ei sama ei toimi Daamin kanssa kuitekaan huomenna koska se on omissa tiloissa. Ei se ole ohjauksesta kiinni.

Viimeisellä treenikerralla tehtiin putkeen lähtemistä suullisella käskyllä. Tähän lisättiin ohjaajan liike (paikallaan x-hyppyjä) ja olipa koiran vaikea lähteä putkeen sillä oli niin kiinni mun liikkeessä. Koira haukku=turhautu ja oli epävarma, jäi mun eteen räykyttämään. Koiralla on kuitenkin yritystä. Daamista huomas miten se vaan lähti juoksemaan ilma että sillä on hajua mitä pitää tehdä ja kun putki osuu eteen, lamppu oikein sytty, että ei helkkari, tämähän se on. Kun sitä paineistaa, se kyllä yrittää ja esittää että tietäisi mitä pitää tehdä vaikkei sillä ole hajuakaan. Saatiin putken suoritusläksyä joita on jo treenattukin, kuvattu ja laitettu Elinalle.

Käytiin maneesissa tekemässä läksyjä ja ei ole putken suorittaminen ohjaajan liikkeen vastaiseen suuntaan niin helppoa. Saman haluan onnistuvan kepeillä. Tänään hienoja keptyksiä, seuraavaksi kokeilen juosta koiraa vastaan kun se tekee keppejä. Uskon että on vaikea. Samalla treenaiin myös Tiffy-bc:tä. Sillä paljon samaa haastetta kuin Daamilla ja kiva opettaa sitäkin.

1 kommentti:

  1. Mä niiin tiedän ton tunteen, kun sulle sanotaan, että ole itse parempi niin koira menee paremmin ja aina pitäis joku ruumiinosa olla just tietyllä tavalla, että koira osaa mennä oikein. Siksi aikoinaan lakkasin käymästä tietyillä kouluttajilla, koska musta ja mun koirasta ei vaan ollut siihen. Nykyään kannatan ehdottomasti sitä, että koiraa opetetaan alusta alkaen miettimään, kuuntelemaan ja hallitsemaan itsensä. Toivottavasti uudet opit auttavat Daamille!

    VastaaPoista