lauantai 28. tammikuuta 2017

Treenisepittelyä

Viimeviikolla käytiin tekemässä esteiden ohitustreeniä, sitä mikä saatiin Elinalta kotiläksyksi. Välillä piti ottaa pyöritykseen ja saatiin ihan onnistumisiakin esteiden ohituksessa. Vielä saadaan tehdä toistoja jotta Daami oppii sanallisen tempun tulla ohi ja lähelle.

Tämän viikon ohjatut treenit sisälsi itselle sellaista henkistä työtä sen kanssa, että Daami on muuttunut ja nyt ohjaukset ajoittuu aivan erilailla. On todella outoa, että teen ohjaukset ikäänkuin tyhjälle, jotenkin aina tehnyt ne siinä kun Daami on jo todella lähellä. Mutta se kai agilityn idea on että ne tehdään ajoissa, koira tietää mitä pitää tehdä ja suorittaa sen eikä tule ohi. Daamiin voi jo aika paljon enemmän luottaa, että se pysyy esteillä ja tekee, eikä lähde jahtaamaan ja kiirehtimään. Mutta se tuntuu todella oudolta, ikäänkuin pitäisi vähän odotella vielä ennen kun teen ohjaukset. Tämä on kuitenkin sitä mun vanhaa ajatusta agiohjaamisesta ja toivon että tää oivallus on oikea ja saan sen sisäänajettua itselleni.

Sain myös uutta ajateltavaa Daamin kontakteihin ja niissä ilmeneviin malttiongelmiin. Vaatii etuliimausta vielä. Sitten tehdään kaikenlaista häiriötä: peruutetaan ja juostaan ohi, heitellään lelua, käydään taputtamassa putkea, mennään palkkaamaan ja lähdetään heti sen jälkeen täysiä pakittamaan taakse. Daamin on tosi vaikea hillitä itseään näissä häiriöissä missä on liikeärsyke, lähtis vahvasti liikkeen mukaan. Kun Daami irtoaa niin mä en auta sitä viemällä sitä kontaktille takas vaan vaadin sitä itse löytämään sen. Hienosti tämän tekikin jo ja sauhu vaan nousi kun se mietti ja kämmin jälkeen meni hetki kunnes koira tajus että "hitto, taas mä tulin yli".

Takaakierrot ei toiminu yhtään. Saatiin kontaktien lisäks ne läksyksi. Jotenkin mitä enemmän mä teen takaakierto-ohjauksen kädellä huitomalla, sitä vähemmän se keskittyy suorittamaan sitä vaan liikehäiriö vetää sen mukanaan. Näihin saatiin hyvät neuvot. Tämäkin opetetaan Daamille sanallisena käskynä. Aluksi paikaltaan, kulmaa vaikeuttaen ja lelu lentää aina poispäin itsestä. Sitten lisätään liike. Varmasti toimii, hulluna toistoja tarviaan.

Käytiin treenailemassa maneesilla eilen. Daami teki A-treeniä ja takaakiertotempun sisäänajoa. Elma hurvitteli ja juoksi lujaa. Tiffy -bc hurvitteli myös hienosti. Kyllä bc:n oppimiskyky hämmästyttää mua. Muutama onnistuminen ja koira menee ihan hulluna eteenpäin. Ja tekee sen just eikä melkein, eikä yritä lintsata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti