tiistai 7. helmikuuta 2017

Janitan treenit


Keskiviikkona oltiin Janitan aamutreeneissä. Rata oli vauhdikas mutta paljon kohtia jossa koiran tuli olla kuulolla ja jättää suorittamatta sellaisia esteitä joille nenä näytti. Ei ollut ongelmaa sillä kuuliaisuus ja ohjauksiin tulotreeni tuntuis tuottaneen tulosta, esteiden välistä tulo ohjaukseen toimi. Ihanaa kun huomaa, että osa asioista alkaa sisäistymään ja radalla tutustuessa huomaa näitä kohtia ja muistaa kiinnittää niihin huomiota. 

Tällä kertaa huomionarvoisia oli opit esimerkiksi A:n suorittamisesta. Kun koira ylittää harjan, silloin jo pitää olla katse maassa johon koiran etutassut haluaa. Jos katson koiraa niin katson vaan kun se tulee sieltä juosten läpi. Tämä toimi Daamilla hienosti, ainoastaan oma liike samalla oli vielä vähän liikaa.  Ratatreenissä ei tehdä häiriötreeniä. Ratatreeniä kun tehdään asioiden tulee tulla automaationa. Esimerkiksi mitä haluan automaationa tulevan on se, että katson koiraa kun ohjaan sitä ja esimerkiksi juuri tuon kontaktin katsominen. Aika herkästi vielä tuntui kontaktilta irtoavan kun tein sitten hämyjä.

Janitan mielestä Daamin esteiden ohittelu ja jahtaamaan lähteminen johtuu laukkaristiriidasta. Koira on vääränpuoleisella laukalla eikä kykene esteitä suorittamaan jolloin se tulee ohi. Myös koiran katsominen saattaa tuolloin olla puutteellista jos Daami ohittaa. Katse vaikuttaa Daamin radan tekoon todella paljon, Juuri tästä syystä tykkään käydä eri kouluttajilla että saan erilaisia mielipiteitä joista voin sitten muodostaa oman näkemyksen. Uskon että tässäkin on paljon perää mutta jatkan työskentelyä myös Daamin vireen ja sanallisten käskyjen opettelun kanssa. Kauhea munkki kävi kun löysin autoon juuri sopivan kokoisen häkin koirille. Inan ehkä saisi olla tilavampi kahdelle pidempiä autossa oloja silmälläpitäen mutta muuten todella hyvä ratkaisu, ja suht edullinen. Tokihan itsensä olis saanu kipeäksi maksettua ostamalla joku kolaritestattu juuri automalliin sopiva häkki, mutta en tod, maksa 500€ yhden koiran häkistä, enkä myöskään halua kiinteää häkkiä autoon kun sillä ei tee sit enää ikinä mitään muissa autoissa tai muissakaan käyttötarkoituksissa. Tämän saa pois kun on tarve ja voin luottaa ettei nuo hullut syö autoa vaikka treeniessä oltaisiin, Mitoitettu yhden maksin tai kahden medin käyttöön ;) Takapenkillä on sitten sikana tilaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti