tiistai 14. helmikuuta 2017

Treeniä

Tänään Elinan treeneissä tarkastettiin vähän taitoja. Saatiin itse valita 2 rataa neljästä jotka treenattiin. Toisella pätkällä hyvin, mutta mulla vaan ei ole aina silmää nähdä missä koiraa pitää napata mukaan paremmin. Ihan normaali suora, pituus ja takaakierto ja koira ponkas ihan ihme suuntaan. On tää hankalaa, ja kun ei viiti ihan varmanpäällekään pidellä ja päällejuosta :D
Tällä radalla halusin kokeilla vippausta jota ei olla pitkään aikaan tehty. Toimi hienosti, mutta toteutus oli vähän epävarma mulle. Takaakierto toimi käskytettynä todella hyvin jo näin vähäisen treenin jälkeen. Ja mikä hienointa uskalsin liikkua, lähettää ja tehdä, muistin katsoa koiraa ja sehän suoritti esteet mun takana ja mä voin jo painella menemään. Ihana tunne! Uusi ajoitus ja rytmitys alkaa löytyä niin, että koira tietää ajoissa mitä tehdä. Tällä radalla opin myös että veto toimii paremmin kun on koiran lähellä jolloin kontrolli on vahvempi ja koira saa mukaan vielä liikkeelläkin.

Toisella pätkällä (joka oli vaikein) mentiin varmaan jokaiseen miinaan :D Nauratti vaan mutta opin taas paljon. Saatiin läksyksi pakkovalssi joka tehdään kaukana hypystä. Se oli jännä mutta saatiin onnistumisia vaikkakin edelleen Daami hyppää aika viimetingassa. Se on hankala koska siinä pitää ensin tulla hypyn taakse, suorittaa laukanvaihto etäällä ohjaajasta ja hypätä poispäin ohjaajasta vielä. Samalla radalla saatiin nauttia etäällä ohjaamisen riemusta. Se on hienoa kun siihen saa varmuutta, mutta aluksi tuntuu tosi pelottavalta ja koira bongailee mitä lie esteitä.  Jälleen takaakierto löyty etäältä käskytettynä ja kepit toimii myös tosi kivasti (niissäkin kun on onglelmia ollut).

Koira oli aika kuumana ja en meinannut saada sitä rauhottumaan. Radalla teki hienosti eikä siell ollut jahtaamisesta tietoakaan. Kauheen hyvä fiilis vaan aina näistä treeneistä! Eiköhän se huonokin päivä vielä eteen tule :D

Olen ajatellut alkaa syöttämään koirille puolet raakaa ja puolet nappulaa. Ainakin silloin jos syötän nappulaa jossa protskuprosentti alle 30. Tällä hetkellä ne syö Sam`s Fieldin grain free kanaa jossa proteiinia 36%. Ruoka on toiminut kovin hyvin kyllä tytöillä, mutta Diivaa se närästää. Taisi rasvaprosentti olla 19. Seuraava säkki on Brit Care senior & light. Syötän molemmille aina samaa nappulaa, määrää ja lihaa muutellen sitten Daamin tarpeisiin. Brit Care on toiminut Diivan närästyksiin. Siinä rasvaa paljon vähemmän mutta protskuja muistaakseni noin 26%. Tähän on hyvä antaa tosella ruualla lihaa. Olen käyttänyt Mushin ja Maukkaan täysravintoa mutta koska ne saa nappulasta tarvittavat vitskut niin voin käyttää myös pelkkää lihaa toisella ruualla, ei tarvi olla täysravintoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti