tiistai 16. toukokuuta 2017

Treenejä

Jaakon treeneissä pohdintaa lähinnä siitä miten Daamin menoon vaikuttaa nyt se, että sitä on ohjattu rytmittämällä paljon. Nyt, jos rytmitystä ei tule niin koira ei tule ohjauksiin vaan menee liikkeen mukana. Esimerkiksi välistävedot vauhdissa, jos liikun itse esteen suuntaisesti niin koira tuskin tulee oikealle puolelle hyppyä vaan suorittaa sen väärältä puolelta.

Tänään juttelin aiheesta Elinan kanssa ja tämä on riski kun koira on alunalkaen opetettu seuraamaan liikettä. Suomessa ei ole vielä koiria kisaiässä, jotka olisi opetettu täysin Eurooppalaisittain. Vaikka ne opettaisikin täysin niin, niin silti ne herkästi saattavat lähteä liikkeen viemänä.

Liikkeellä pystyn ohjaamaan Daamia aika kivasti myös esteiden ohi sillä se on vahvin ohjaus. Kun minä juoksen niin Daamikin luukuttaa ja koiran liikkeeseen tulee muutos vain ja ainoastaan jos rytmitän. Vauhdissa tehty välistäveto ei esim toimi. Siksi haluan opettaa nämä temppuna ja sanallisella käskyllä voin vielä sitä vahvistaa sillä kisavireessä se on silti hankalaa malttaa totella käskytystä.

Daamin kontaktit on aika ihanat. Voin pikkuhiljaa luottaa siihen niillä ainakin treeniolosuhteissa. Tänään ne oli erityisen hyvät! Kova vauhti ja koira tietää mitä tekee, ei odottele mua. Nyt tehdään 50/50 palkkaa ja nopeita vapautuksia. Olen ehkä vähän jo oppinut miten Daamin saa putki kontaktierotteluun oikein. Kontaktille kun mennään niin koiraa pitää ottaa vähän kiinni.

Mä kyllä niin tykkään noista rytmitysasioista ja miten ne vaikuttaa koiraan ja sen menoon, miten niitä voi hyödyntää ohjauksessa jne. Just hauskoja, toimivia ja mielenkiintoisia. Sitten pitää vaan muistaa että rohkeaa liikettä itseltä. Yllättävän taitava toi mun pikkusintti on. Katsoin vasta meidän vanhoja treenivideoita Joensuusta jolloin Daami oli ihan pieni ja raivokas. Miten se nyt jo on noin taitava <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti