torstai 15. maaliskuuta 2012

Viikon treenailut

Maanantain agitreenit oli aika laimeat, lähinnä putki puomi erottelua, joka sujui heikosti, kontaktejen tehotreenausta palkalla, pöytää ja okseria. Keskiviikkona käppäiltiin hallille ihanassa auringonpaisteessa ja otettiin putki puomi hässäkkää uudestaan etupalkalla (lähinnä itsenäisyyden ja vauhdikkuuden vahvistamiseksi), tekivätkin aika hienoa työtä molemmat. 
                 Tokoiltiin samalla ja ne treenit oli aika epäonnistuneet, saa taas olla itseen niin helkutin pettyny..:D Mocca ei osaa enää tunnaria yhtään, räkii ja nostelee kaikkia vääriä mutta tuo kyllä oman. Sinne vaan kasaan eikä haista yhtään ja nostaa ja sitten vasta haistaa. Huoh. Sillä on vaan liikaa intoa niihin, ettei malta. Prkl ku on ollu niin pitkää taukoa siitä, että saadaan koko liike opettaa uudestaan. Noh nyt sitten yhden kapulan etsimistä joka paikasta. Ollaan sitä tehty nyt molempien kanssa ulkona erilaisista portikongeista ja raunioista ja rappukäytävistä. Diivalle saan samalla pohjustettua liikkeen ja sille varmasti helpompikin kun ei ole väärää suoritusta pohjalla. Opetetaan nyt aluksi sen haistelua, sitten lisätään yksi väärä kapula mukaan jne.. Pitää vaan edetä niin hitaasti, ettei vääriä suorituksia tule alle. Taidan myös hyödyntää vanhaa tapaa naulata väärät kapulat alustaan kiinni. Molempien kanssa aijon kyllä hyödyntää keppejä, käpyjä yms metsää tosi paljon treenatessani tätä, niin kuin mocan kanssa sillon ihan nuorena. Oli tosi hyvä kun pisti kasan kapuloita metikköön ja oikean joukkoon niin ei varmasti tuonut vääriä. (kierrokset ei kerkeä nousemaan kun ei näe kapuloita heti, ja joten ollaan metsässä paljon kävyillä ja kepeillä treenattu ja siellähän niitä riittää niin on jotenkin aina tarkasti nuuskinu kaikki kepit, että mikäköhän on se oikea). Jotkut käyttää namin hajua kapulassa, mutta itse ajattelen että se on huijausta ja tuhoon tuomittua.;) Katsotaan onko pakko lähteä sille linjalle...:D Jotkut käyttää tosi paljon sitä että on se yks kapula kauan sitä viedään niin että koira näkee mihin se viedään ja saa tuoda sen, sitten pikkuhiljaa lisätään ensin yksi väärä kapula, viedään oma matkan päähän (niin että koira näkee) ja pyydetään tuomaan. Näin koiralle on selvä mikä siltä halutaan vaikka siellä on muita joukossa, sitten pikkuhiljaa vaikeutetaan. En tiedä näistä sitten. Katsotaan rauhassa ja edetään rauhassa tämän liikkeen kanssa. Katotaan saadaanko koekuntoon koskaan..xD
                      Mocan kaukkari oli bueno, ei liikkunu seisomaan noustessa kyllä yhtään eteenpäin. Luoksetulosta maahan eka oli vähän löysä, toka palkan arvonen. Paikallaan makuu Diivan tehdessä hommia toimi niin kuin kuuluki ja hyppynoudossa ekalla heitolla karkas, lopuilla pysy vieressä ja sai pallopalkan taakse (kapulaa ei siis kertaakaan haettu). Diiva treenas liikkeestä seisomista jossa on ollut vähän hiippailemista käskyn jälkeen. Nyt lelupalkalla pysähtyy mutta on sen jälkeen niin sätkynukkea että koska se lelu lentää. Miten tähänkin sais sen balanssin..huoh. Hypyssä neiti vähän hämäänty kun tehtiin sitä kauempaa ja niin että neiti joutu odottamaan sivulla ennen kun käsky tuli, ja sai siitä palkkaa. Sitten sai käskyn mutta en palkannut enää hypyn yli ja kun lähdin liikkeelle koirakin liikutti asentoa. Että aika epävarma liike on vielä nimenomaan sen palkkaamattomuuden takia. Ihmettelee että onkohan tämä nyt haluttua kun palkkaa ei tullut. Pikkuhiljaa pikkuhiljaa, paljon sitä oppii näiden kanssa touhutessa ja ymmärtää niiden ajatuksen kulkua joka on ihan loogista, vaikka narttuja ovatkin..;) Paikallaan makuu täydellinen (ei ollut kyllä muita koiria tai häiriötä), paikallaan on kuin nakutettu. Hyvä hyyvä, lisää treeniä häiriössä ja piiloonkin voi kohta jo mennä. (sitä ollaan harjoteltu kyllä arkielämän tilanteissa paljonkin lyhyitä pätkiä, esim pyykkituvalla käydessä ja postia hakiessa, oikein oivallisia tilanteita ottaa koira mukaan ja treenata).
                      Diivan juoksuja tässä odotellaan, ajattelin jo että alkaisivat viikko sitten mutta ei vielä näy. Yhdet tokokisat jää välistä ilmeisesti kun ihan turha ilmottaa 1.4 kokeeseen kun se juoksu on tosiaan tulollaan. Harmittaa kun haluaisin tosi paljon kisaamaan, vaikka hyvähän se on nuorelle koiralle saada lisää treeniaikaa esim keston, palkkaamattomuuden ja häiriön kanssa. Pitäis päästä suunnittelemaan tokotreenitkin kun tietäis millon se alottaa juoksunsa, hallille sitä ei sen jälkeen voi viedä joten pitää treenata ulkona.


Perjantaina käppäiltiin hallille ja treenattiin pääosin tokoa mutta vähän agiakin. Agissa hyppysarjoja ja okseria niin että koirat kestää okserilla takaaleikkuut yms ohjaajan sekoilut. Hyvin kestää..! Tokot meni ihan buenosti (verrattuna keskiviikon treeniin..:D ).
               Mocca maltto hienosti hyppynoudossa, ei edes nykinyt. Yhden hyvän haun päästin tekemään ja lopuilla treenattiin vaan heittoja ja takapalkalle vapautus. Metalli oli myös hieno, maltto hyvin, nosti kapulan nopeasti maasta ja palautti rivakasti (niin kuin yleensä). Ylpeä olen nopeasta nostosta vieraalla metallilla kun tämä neiti on ollut herkempi suustaan kuin Diiva. Kaukkarissa vähän kenotti kun takapalkka oli niin lähellä, mutta hyvin ollaan saatu kitkettyä pois se että ottaa pienen askeleen eteenpäin seisomaan nousemisessa. Saatiin hyvä häirötreenikin kun ovesta paukkas sisään ihminen ja Diiva ilmotti asiasta kovaan ääneen, mutta Mocca oli hommissa niin sillon ei tehdä muuta <3 Tunnari toimiiii! Tehtiin ihan alusta. Kahdella kapulalla ja oma selkästi erilleen väärästä ja pikkuhiljaa lähemmäs niin että koira kuitenkin selkeästi tietää että mikä siltä halutaan. Meni selkeesti maltillisemmin nuuhkimaan eikä vaan rykiny sinne suu auki. Huomas väärän, ekalla muistaakseni koski mutta lopuilla nuuhkas mutta ei koskenu..JES..! Nyt vaan maltilla pikkuhiljaa eteenpäin kokoajan vahvistaen sitä omaa, ettei tulis virheitä. Väärän pois opettaminen se on vaikeeta, nyt sen ymmärtää..:)
                  Himpulainen se on mahdoton typy. Tehtiin seuraamista vaihtelevalla palkalla: namilla, kehulla, naksulla tai ei mitään. Hyvin teki vaikka palkkaa ei tullutkaan jokaisesta pysähdyksestä ja käännöksestä. Lopussa sitten ruhtinaalinen lelupalkka että mielikuva jää huippuhyväksi. Ei saa kokonaan jättää palkattomalle, pitää vaihdella palkallisen ja palkattoman kanssa niin että kokeessa ennen kehään menoa on palkallinen, kehässä palkaton ja jälkeen taas palkalla.  Sivulletuloja treenattiin luoksetulon yhteydessä. Pakkaa neiti pomppaamaan varmaan sen takia kun on sen verran pieni että pitää pompata namikäteen kun omistaja ei oo tarpeeksi osannu kumartaa palkkaamaan. Hiukan vaatii muistutusta että pysyppä siellä maan tasolla. Muutama pitkä luoksetulo ja kyllä siitä kymppi saadaan..xD Liikkeestä seisomista tehtiin pallopalkalla, ja pysähtyy seinään, pääsin sivulle astikin ilman koiran nykimistä tai liikkumista ja vasta siitä pallopalkalle vapautus. Jos hiipi, annan koiralle uuden mahiksen tehdä paremmin, ei sen kummallisempaa. Neiti teki vielä vähän noutojuttuja. Tunnarin alkeita kahdella kapulalla, niin että selkeästi tietää mitä halutaan (eli se oma). Ei koskenu väärään vaan toi oman. Pikkuhiljaa tästä eteenpäin. Metallin kanssa pelleili kun ei olla pitkään aikaan otettu. Pentunahan se repi sitä mun kanssa kun ei halunnu antaa..:D Nyt vähän pohti että miten tän tästä nostais..xD Tassujen kanssa pomppi päällä mutta toi se sitä pariin otteeseen. Otettiin ihan pelkkiä pitoja, naksu, kiitos, nami. Lisää reeniä.  Tavallisessa noudossa meinas alkaa tekemään samaa mutta peli poikki ja kunnolla, ja huomaski että on eri kapula jonka voi ottaa kunnolla suuhun. Hyvin teki vieraallakin kapulalla ja takahampaissa pitää sitä..xD Ei tämän kanssa tarvi ottaa koko suun purua..muru <3 


Tykkään niiiiin paljon siitä miten nää tekee hommia, ihan ideaaleja harrastuskoiria eikä kuitenkaan semmosia sekoilevia ja sinkoilevia elohopeanuolia..:D Diiva ehkä lähentelee tuota sinkoilevaa superpalloa..<3 Mutta semmosia realistisia tekijöitä mistä tykkään. Kuka mitään bortsua ottamaan kun nää on ihan huippuja...(en ainakaan minä xDD ) Olen kyllä pohtinu pitäiskö pitää vähän enemmän taukoa kun treenaaminen jatkuvalla syötöllä (4tokotreeniä ja about 2-3 agitreeniä per viikko ympäri vuoden - juokutauko about 2 kertaa vuodessa, jolloin sillonki tehdään kaikenlaista). Olis varmaan koirille hyvä joskus saada heittää aivot narikkaan ihan kunnolla ja nauttia vaan villinä ja vapaana olemisesta niin kuin normi sessut aina tekee..:D Keskityttäis vaeltelemaan luonnossa ja oltais ihan stressittömiä..<3 ;)  Nyt on semmonen olo ettei kukaan varmaan huomais vaikka asuisin hallilla kun siellä kokoajan muutenkin olen. Pitää kesällä rytmittää treenausta niin että suurimpaan kisaurakkaan treenataan vaan jotain kivaa ihan vähän (niin kuin ollaan tehtykkin). Jotenkin kun nuo koirat on aina valmiin tekemään niin ei osaa säästellä, eri asia sillon kun treenas bichonin kanssa niin osas kyllä pitää taukoakin..;) ja säästellä koiraa kun jos minä en sitä tehnyt niin herra teki kyllä itse.. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti