maanantai 9. heinäkuuta 2012

Luonnetestissä

Mun pikkuset pääsi ilkeiden luonnetestituomareiden kiusattavaksi, vaikka eivät tainneet tytöt juuri olla millänsäkään luodusta paineesta ja pelotteluista.

Luonnetestit on kyllä semmosia että testin näkeminen kertoo enemmän kuin tuhat sanaa mutta tässä muutama huomio testistä.
Mocca sai tällaiset osa-aluepisteet:

Toimintakyky +2 Hyvä

Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

Puolustushalu +2 Suuri, hillitty

Taisteluhalu +3 Suuri

Hermorakenne +2 Tasapainoinen

Temperamentti +2 Kohtuullisen vilkas

Kovuus +1 Hieman pehmeä

Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä avoin

Laukauspelottomuus ++ Laukauskokematon
----------------------------------------------------------------------------------------------
Pisteitä 218, eikä miinuksia löytynyt.

Taistelutahdosta taisivat tuomarit olla ihmeissään. Katselivat toisiaan ja pyörittelivät silmiä ku neiti kävi keppiin kiinni ja piti sen moista murinaa ja käytti kroppaa kepin saamiseen. Samoin keppi laitettiin säpäleiksi leikin jälkeen. Kelkkaa kyllä haukuttiin mutta tultiin ilman suurempia houkutteluita sitä katsomaan ja se unohdettiin saman tien. Puolustus vaiheessa tuomari totesi että "en mä sitten tule sun emännän kimppuun ku kerta on noin vihanen koira..:D" Haalaria pompattiin mutta se eikä tynnyrikään järkyttäny tätä neitiä. Pimeässä huoneessa sai hiukan odotella, toki en itsekkään siellä olis ilman taskulamppua mihinkään liikkunut..:D Testin aikana Mocca ei juuri muuttunut miksikään, sama toimintakyky pysyi kokoajan eikä koira näyttänyt hirveesti stressaantumisen piirteitä. Erityisen tyytyväinen olen Toimintakykyyn, jota tiesin sillä kyllä olevan ja hermorakenteeseen joka kertoo neidin olevan tasapainoinen. Laukauksissa haukahti.


Diiva olikin minulle aikamoinen kysymysmerkki ja pärjäs testissä ilman Moccarainerin tukea paremmin kuin hyvin. Muutamaa kohtaa en ihan allekirjoita.

Toimintakyky -1 Pieni

Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua

Puolustushalu +2 Suuri, hillitty

Taisteluhalu +3 Suuri

Hermorakenne +1 Hieman rauhaton

Temperamentti +3 Vilkas

Kovuus +1 Hieman pehmeä

Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä avoin

Laukauspelottomuus ++ Laukauskokematon
------------------------------------------------------------------------------------------------
Pisteitä 168 ja miinuksia -15 eli tulos 153pistettä

Taisteluhalu oli myös tällä sitkeällä sissillä suuri vaikka yhtälaista murinaa ei aikaan saatu, neitiä sai kyllä heilutella menemään ja leikin jälkeen kun piti keppi saada pois niin aikamoisen lukko-otteen siitä otti ja sain vähän minäkin vääntää leukoja auki. Kelkkaa piti haukkua ihan urakalla ja saatiin hiukan houkutella että neiti tuli kelkan tutkimaan. Sen jälkeen kun se olis sen tutkinu niin eihän siinä enään mitään ihmeellistä ollut. Puolustushalun suuruutta en allekirjoita. Tuomari kehotti ottamaan lyhyelle remmille koiran joka varmasti puolustaa kun terävyyttä löytyy. Naureskelin kyllä vähän siinä. Nooh, sehän oli ja pysyi kokoajan mun edessä focus hyökkääjään eikä askeltakaan ottanut taaksepäin. Tuomari pudotti risunsa ja siinä vaiheessa neiti alko haukkumaan ja vetämään tuomariin päin. Haalarissa neidin vilkkaus, ja terävyys ja pini pehmeys näkyi niin että neiti pomppas päin mun jalkoja. Takasin tultaessa hiukan huomas että käveli ohi niin kuin mitään ei olis ikinä tapahtunu, eikä osottanu kiinnostusta tulla haistamaan. Tynnyri oli helppo. Pimeässä huoneessa neiti tuli nopeampaa luokse kuin Mocca ja tuomarit toteskin että " Joko sä tulit" ja neidillä oli nenä auki ja se nuuskutti ja etti mua selkeesti. En jotenkaan tiedä mistä toimintakyky meni miinukselle. Toki arvio "pieni" tarkoittaa että sitä siellä on mutta vähän. Se kuitenkin toimii kokoajan ja kelkassa halus tulla haistamaan ja taistelutahtoa oli että hän tämän vielä selvittää. Laukauksissa molemmat selkeästi kuulee paukut ja kääntää päätä, mutta ei sen enempää. Ihan hyvin olis voinu melkeen mennä jo varman puolelle.

Mocca sai semmoset pisteet että alko palautteen anto vaiheessa jo vähän pelottaa että mitkä pisteet sieltä oikeen tulee. Didi pärjäs paremmin ku hyvin siitä huolimatta että Mocca on niin vahva johtaja ja hoitaa aina kaikki tilanteet. Didi ei ole kuitenkaan täysin peesari ja osaa toimia ihan itsekkin. Olisi hauska nähdä millanen se olis jos olis ainut koira, ensimmäinen koira. Didi kuitenkin otti vähän taakkaa jonka lopussa vaan huomas pienenä rauhattomuutena, mutta ei pahasti. Pisteet on kuitenkin perroasteikolla suuremmat kuin keskivertopisteet. Tuomarit olivatkin sitä mieltä että erittäin mainioita rotunsa edustajia.

4 kommenttia:

 1. Hienot testit, näitä on aina kiva lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyytyväisiä ollaan kyllä tuloksiin, vaikka tiennyt sen olenkin että fiksuja koiria nämä ovat.

   Poista
 2. Wautsi mitä tuloksia! Kyllä kelpaa tuollaisten vesiäisten hihnan päässä olla:) Aurinkoista kesänjatkoa ja iso kiitos Ansan anoreksia ruokien toimittamisen välikätenä toimimisesta!!

  VastaaPoista