sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kesän aloittelua

Meidän karavaani on siirtynyt onnistuneesti Uuteenkaupunkiin kesän viettoon. Paljon on ohjelmaa ollut tiedossa ja menoa ja meininkiä. Kaikkea en edes muista mitä ollaan puuhailtu mutta Forssan agikisat, Daamin lapsisiedätystä, koiranäyttelyä ja mukavaa puuhaa Diivan pojan omistajien kanssa viikonloppuna.

Forssan agikisat meni ihan jees. Kenttä oli outoa pientä sepeliä ja koira liikkui hiukan tahmeasti. Ekalta radalta kaks rimaa alas ja tokalta hylky omaan kämmiin kun putki puomi -erottelussa koira pamautti putkeen kun jäin liikaa varmistamaan puomille nousua kun olisi pitänyt vain liikkua reippaasti eteenpäin.
Daami on elellyt ihan koiran elämää. Vielä haluan panostaa kaikkiin uusiin kokemuksiin ja haluan kartuttaa sen kokemusvarastoa. Lasten kanssa se on hienosti. Tutut lapset on kivoja, vieraat oudosti käyttäytyvät vielä ihmetyttää. Oltiin seuraamassa eputustakin ja siellä neitonen lasten joukossa meni kuin vanha tekijä, käyden haistamassa kaikki pikkunatiaiset.

Tänä viikonloppuna oli tiedossa koiranäyttelyä ja muuta perroilua kun Ralphin (Diivan poika) porukat tuli ensin Turun ryhmänäyttelyyn lauantaina ja siitä meille.
Näyttelymenestystäkin saatiin, hieno päivä vaikke kirkkaimpia sijoja vietykkään..:)

Ralph oli ERI, JUK1, SA, PU3 ja VA-SERT. Arvostelu kuului näin:
"16 months. Ex. quality. Very nice profile. Masculine head. Goos proportions. Scrissor bite. Noce neck. Well angulated shoulder. Strong back. Ex. grup(?) and tail set. Nice anqulations. Ex. movements with style and attitude. Nice temperament."
Ralphi on niin nätti ja tasapainoinen, vaikkakin pieni joka suunnasta. Poju esiintyi niin hienosti kaikin puolin, ei yhtään valittamista siinä kyllä.


Oodi ERI, VAK1, SA, PU2. Arvostelu:
"3,5 years old champion dog. Ex. quality. Nice profile. Masculine head with nice expression. Scrissor bite. Nice neck. Well anqluated shoulder. Nice fore chest. Would like more volume. Strong bite. Ex. grub(?). Well anqulated behind. Nice mover a little bit narrow behind. Nice coat quality."
Oodi oli vähän tyttöjen perään jotka odotteli kehän laidalla. Oli itsellä vaikea saada esiintymään. Ookku kuitenkin niin hienossa turkissa ja ehkä eniten kaunis mun silmään! Niin hyvän mallinen.


Daami ERI, NUK1, SA, PN2 ja SERT. Arvostelu:
" 1.5 years old bitch. Ex. type. Very nice profile. Feminin head with good proportions. Scrissor bite. Nice neck. Good fore chest. A little straight up around. Ex. body proportions. Good topline, grup(?) and tail set. Ex. coat in good condition. Very nice mover, moves with attitude but little bit close behind. Nice temperament. Very well presented."
Daami yllätti. Onhan se nyt sertinsä ansainnu ja on raameiltaan mun makuun. Nyt sain esiintymään neidin hyvin vaikka pientä kiskomista yritettiin, sain seisomaan ja koira malttoi olla.


Caraydan kasvattajaryhmäkin esitettiin ja tuomari oli ihmeissään että neljästä eri yhdistelmästä oli koiria. Arvostelu meni näin:
"4 dogs of 4 combinations. Not an easy breed. The breeder have high quality. Good type. Nice movements." Tuomari totes vielä muutakin mitä arvosteluun ei tullut.

Turkit lähti aika nopeasti näyttelyn jälkeen..:)
Lauantaina vielä trimmattiin koiria muutama tunti ja mentiin sateiseen metsään lenkille. Loppuilta olikin sitten ihmisten rentoutumista. Sunnuntaina aamupäivällä suunnattiin kentälle treenailemaan agilityä. Ohjelmassa olikin lähinnä nuorison ( Ralph ja Daami ) tiukkaa kiertämistä ja irtoamista kauas putkiin, takaaleikkausta, puomia radan osana, ja Daa teki kaks toistoa kepeillä täydellisesti. Superhyvät treenit oli. Treenin jälkeen vielä uittamaan koiria. Koirat oli aika väsy.

2 kommenttia:

  1. Wau! Onnea Daamin sertistä...tulihan se sieltä :) Ja muille myös onnittelut, upeita koiria !!!

    VastaaPoista
  2. Ihana rivistö. Kaikki niin omannäköisiään :)

    VastaaPoista