torstai 11. helmikuuta 2016


Kelit on ollu aika kaameita lenkkeilyyn. Kaikki paikat on niin liukkaita ettei uskalla koiria irti päästää. Kauhea pelko että loukkaavat rällätessään. Onneksi on ollut lauhaa, mutta kyllä Daamia silti tärisyttää välillä vaikka hyvin puetaankin. Diiva potee valeraskauttaan taas aika rankkana. No kun siitä selvitään niin leikkuupöydälle käypi tie. Hiukan alko tuossa jo kaiken petaamisen ja pesän teon ja läähättelyn ohessa jännittää jos Oodilla ja Diivalla onkin ollut meidän huomaamatta joku herkkä hetki :D Mutta vielä ei ole pesästä kuulunut mitään vikinää ;P Daami on kyllä aika luikerossa kunnossa. Tuntuu taas että kaikki vaatteet ja kaikki remmit ja pannat on aivan liian isoja. Kauheen vaikee ostaa näille mitään kun on semmosia väli koon koiria. Yleensä jos on pituudesta hyvä, on liian väljä kropasta. Hurtan pantaa en saanut säädettyä tarpeeksi pieneksi jä nämä uudet vadelmavaljaat oli karvan kanssa just ideaalit, nyt se tulee niistä läpi. Uutta sadetakkia en uskalla edes kokeilla Huoh.

Eilen treenattiin Jaakon opastuksella. Kiinnitettiin taas huomiota mun huitomiseen ja eseiden ohjailuun. Täst edes siis estekäskyjä ei tarvita vaan ohjataan linjoja, käsien rooli olematon; pääosin lähetyksissä vain jolloin myös estekäskyn voi ottaa mukaan, Daami pudottaa silloin kun se on jo lukinnut seuraavan esteen mutta pyydänkin sitä muuttamaan suuntaa kesken riman. Huomion herättely nimellä tehtävä siis ennen hyppyä. Rintamasuunnan kääntäminen Daamia kohti hidastaa turhaan, koitetaan käyttää esim ennemmin poispäinkääntöä kuin sylkkäriä ja vastaista kättä.
Muistettava
-Ohjataan linjoja, ei käsien käyttöä
-Kädet ja estekäsky vaan lähetyksissä
-Huomion herättely nimikäskyllä ennen hyppyä, muuten pudottaa
-Ei hirveesti vastaista kättä ja rintamasuuntaa päin, kääntyy kyllä hyvin
-Katso koiraa niin tiedät, ja katso sitä kohtaa minne koiran haluat menevän.

Moni näistä kyllä jo ennestään tuttuja mutta hyvä kirjata ylös jos se vaikka auttais niiden sisäistämisessä.

Tilasin taas koirille juttuja :DDD Hurtan Microfleece haalarin ja Hurtan pelastusliivit kesää varten. Molemmat oli hyviä, toki osassa Hurtan tuotteita toivoisin hieman parempaa istuvuutta mutta ymmärrettävää kun samojen kokojen pitäisi sopia monille roduille ja jo rodun sisällä on niin paljon vaihtelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti