perjantai 14. lokakuuta 2016

Elinan treeneissä pitkästä aikaa

Elinan treenit siirtyi vihdoin uuteen halliin. Ihan kiva, mutta hieman liikaa kaikui mun makuun, etenkin kun Daami huusi ja Elina yritti neuvoa :D

Daami oli vähän sekasin. Luuli varmaan että ollaan kisoissa kun uusi ympäristö. Ei ollut oikein ohjattavissa. Edelleen meidän kolmannen esteen kirous, sinne asti ei saatu onnistumaan. Meillä rytmin kiinni saaminen on tärkeää, ja harvoin se onnistuu mutta sen tulis tapahtua kolmen ekan esteen aikana, pidemmälle ei pysty huonolla rytmillä menemään. Elina hoksas että Daamilla on jahtaaminen päällä. Kun tulee kiire, ei koira enää ole ohjattavissa kun se lähtee vaan jahtaamaan mua ja kiirehtimään perään.

Kun sain painostettua sen kolmannen esteen taakse koiran, olin niin jäljessä että takaaohjaaminen oli aika hauskaa :D Koira kyllä meni. Saatiin kivoja treenejä ja vinkkejä lähinnä koiran itsensä impulssikontrolliin ja siihen että on enemmän kuulolla sen sijaan että menee sen impulssin viemänä.

-Palkka tulee vuoroin ohjaajalta ja vuoroin apuohjaajalta. Palkka tulee aina siltä keneltä koira ei sitä odota. Eli jos koira keppien sivuirtoamisen jälkeen katsoo apuohjaajaa, palkka tuleekin ohjaajalta itseltä
-Tokossa ollaan näitä tehty liikkeestä maahanmenojen yhteydessä. Eli kiepautetaan koiraa ympäri ja käsketään maahan. Lisätään samaan syssyyn vielä oma liike ja koiran pitää malttaa, vapautus palkaksi esteelle. Koiran pitää olla kuulolla mitä halutaan.
- Hetsataan putkeen, mutta käsketäänkin maahan sen jäälkeen. Sitten tähänkin lisätään muutama askel kohti putkea.
- Lähestytään estettä mutta otetaankin ennen sitä koira kieputukseen itsensä ympäri ja palkaksi este.

Aika vaikeita juttuja meille kun koiralla ei ole juurikaan itsehillintää. Esim etäpalkan kanssa ollaan agissa tämä huomattu, tokossa etäpalkka toimii hieman paremmalla hallinnalla. Olen tosi tyytyväinen että tähän asiaan puututtiin. En ole osannut ottaa sitä puheeksi mutta tää vaikeuttaa meijän radan tekoa aika paljon. Elina sanoi, ettei ongelma ole radan teossa, tehdään hienoja pätkiä mutta kun koiran kuuppa pettää, kun se saadaan kuosiin on mahdollisuus paukuttaa nollia. Vaikka koira on kiihkeä, koulttaja tykkäs siitä kyllä. Asennetta riittää.

Oon ihan intona, opin lisää tästä haastavasta puolesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti