lauantai 19. marraskuuta 2011
Lunta on ollut maassa nyt muutamana aamuna mutta illalla se on ollut jo poissa. Tänään sain sulatella koirilta ensimmäiset lumippaakut tassuista pitkän lenkin jälkeen, lunta oli kuitenkin niiin vähän vielä maassa.


Torstaina olin kouluttamassa illan. Erittäin onnellinen olen siitä miten paljon kouluttaminen antaa omaan ohjaamiseeni..;) Ensin kun vääntää muille rautalangasta miten "tulisi ohjata" niin osaa itsekkin ohjata radan onnistuneesti..xD Pitäis harrastaa enemmänkin tämmöstä ja kisoissa etenkin. Koirat kävi ihan hulluna, ensin olivat olleet päivän kotona mun ollessa yliopistolla ja sitten odottaa vielä about 3 tuntia kun muut aksas. Koirat kävi ihan hulluna ja Mocin kanssa laakista 2kertaa nollana rata..;) NOT BAD. Harvinaista herkkua. Olishan se aika paha jos itse ensin neuvoo tunti tolkulla muita radan ohjauksesta ja kuvioista eikä sitten itsekkään selviä radasta...:DD Mutta onhan niitäkin treenejä nähty..:)


Tämän päivän treenit oli varsin kontaktipainotteiset. Otan nyt kontakteja naksuttimella, samoin keinua. A:lla Moci tykitti hienosti kosketusalustalla ja ilman. Diiva tykitti myös kun nenäkosketusalusta oli maassa alastulolla. Ilman vähän vielä etsiskeli sitä. Tarkotus olis häivyttää se sieltä asap pois. Mutta hyvältä vaikuttaa. Jos niihin sais lisää vauhtia, eihän ne hitaat ole mutta aina on parannettavaa.;) Ainaki mun mielestä.
        Keinulla oli vähän hankalami Mocan kanssa, se on jotenki herkkänä sen  kiikkumisen kanssa ja ku se iskee kovaa maahan ni käy jalkoihin..xD Sen kanssa en kokenut hirveitä ahaa elämyksiä. Tuntu vaan että vähän hidasti kun otin siivekkeen keinun alle. Ne juoksut meni hyvin kun keinu ei kiikkunut yhtään, mutta heti kun laitan sen niin että se laskeutuu vaikka 20cm niin koira hidastaa. Kai se on sitä maalaisjärkeä mitä tuolla nuoremmalla ei ole..;) Luulen että Mocalle tehään nyt joko niin ettei kiiku yhtään, tai että ihan maahan asti. Välimuoto sekottaa koiraa
       Pikkupiru tekee kyllä hienon keinun..:D Lentona se sen pakkaa tekemään mutta alan rakentaa sitä näin nyt varmemmaksi. En haluu alkaa sille karjumaan mitään paikkaa ettei tuu epävarmaks ja ala himmaamaan. Tehdään se naksulla. Hienosti painelee päähän asti sekä niin ettei keinu liiku yhtään ja niin että keinu keikkaa hieman. Lopuksi vielä maahan asti kerran. Kaho on kaho, mutta hieno suoritus oli.. Siitä lelupalkka ja bileeeet..!


Tokoilut on nyt koulukiireiden ja aksan takia jääny vähemmälle. Liukkaus ja lumi aiheuttaa kohta sen ettei  oikeen pääse treenailemaan niin usein kun pitää aina löytää sopiva treenialue. Hallille ei viitsis tokon takia fillaroida, mutta tietty samalla voi ottaa aksaakin. Yleensä oon tehny treenin joko-tai, en molempia kun noi käy niin kahona aksassa, että vois joutuu vähän rauhottumaan ennen tokoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti