maanantai 28. marraskuuta 2011

Lunta...!

Yön aikana oli tullut ihan hirveesti lunta. On ihana huomata omistavansa pentukoira Diivan 3vee, joka on ihan kahona lumeen ja lumipaakkuihin, jotka kaikki täytyy rikottaa puremalla ja hyppimällä päin.


On myös ihana juosta ihan simona, ja sydämensä kyllyydestä, niinkuin pienet pennut tekee kun saavat hepuleita


Siskon kanssa on tylsä poseerata kun tekis mieli karata lumipallon perään ja vaania kuvaajan kädessä olevaa lumikimpaletta.


Moccarainer taas tykkää leikkiä pupujussia ja hyppiä hankeen ja sukeltaa lumipallojen perään. Häntä kippuralla tietenkin kun on niin nastaa..


 Kaunis muruhiiri kerkeää poseeraamaankin ja esittelemään kasvattamaansa kikkaraturkkia pakkasten varalle (meillä kun koirat on aina talvena suht kaljuja kesän näytelmien takia. Nyt kun Moci ei enää näyttele ni voi turkkia pitää talvisin). Mutta mistä näitä kulmauksia/venytyksiä oikein tulee..:DDD


 Kotiin päästyä, ja lumipaakkujen sulettua on kiva vallottaa koko sohva ja maata reporankana.Viikonlopun aksatreenit oli lyhyet ja koitettiin keskittyä tiukkoihin käännöksiin. Ei se oikeen toiminu. Diivakin, joka yleensä lähtee niin hienosti rakentamaan niitä käännöksiä posotti suoraan ihan ku sitä olis huijattu eikä ennakoitu yhtään..:D Ehkä mun merkkaus ja persjättö oli jotain roskaa mutta muutama onnistunut tuli kun oli tiukkana ja palkkas lelulla pari kertaa. Saksalaisissa mä oon jotenki erityisen tumpelo ja hidas eikä se tunnu yhtään luontevalta vaikka niitä ollaan harjoteltu. Koiratki pakkaa usein menemään vaan suoraan, kai siksi kun olen tiellä eivätkä voi hypätä päin..:D Lelupalkkaa niihinkin.

Tämän päivän treenit oli luksustreenit kahdestaan Diivan kanssa kun Mocca jätettiin kotiin juoksujen takia. Koulusta päästyäni fillaroitiin Mocan kanssa ensin kauppaan. Jätin Mocalle iltaruoan aktivointipalloon ja kuivattua vatsalaukkua pieneen pahvilaatikkoon ja lähdettiin Diivan kanssa hallille. Hallilta kun tultiin laitoin vuorostaan Diivalle palloon iltaruoan ja lähdin Mocan kanssa iltalenkille ja tokoiltiin hieman. Kyllä se hiukan järjestelyjä vaatii kun kaksi koiraa ei mene ihan siinä samassa kuin yksi..:D Ja tosi kiva viettää molempien kanssa laatuaikaa niin että toinen koira on kotona. Aivan ihanaa.. <3 Moccalle naksuttelin tiukkuutta seuraamisen käännöksiin ja lähietäisyydeltä kaukkaria ja käänsi kyllä pahasti vasemmalle liikkeitten välissä kun on tottunut lelun saamaan takaa.  Pistin oikealle puolelle palkan ja pysy hienosti suorassa. Luoksetulo on nyt löysää laukkaa koska koira on todennut etten ole tyytyväinen niihin valuviin maahanmenoihin. Pitänee miettiä kumpaa haluan. Vauhtia ja valuvat maahanmenot vai löysää laukka ja suht käskyn saatua suoritettu maahanmeno.....Hmmm.. Ärsyttävää ku en halu kumpaakaan..huoh

Treenattiin Diivan kanssa ihmisnuolta, päällejuoksuja, hiukan merkkauksia ja persjättöä, pahoja layerointeja ja irtoamisia ja kontaktilla pysymistä, joka oli tosi vaikeeta neidille. Treenit oli ihanat, ja niin kiva kun saa kaiken huomion anttaa yhdelle koiralle. Saa nähdä koska tajuan oikeesti, ettei molempien kanssa auta treenata samalla kerralla. Tuntuu vaan, että se on semmosta koiran vaihtamista lennossa ja kaikki jää puolitiehen jotenkin. Ei ole niin tehokasta. Ihana nyt 3viikon ajan päästä keskittymään vaan yhteen koiraan per treeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti