lauantai 3. marraskuuta 2012

Pikatoko

Pikatokot eniten treeniä vaativien liikkeiden osalta. Tilanne vaikuttikin varsin positiiviselta vaikka hurja määrä intoa vähän pelottikin, että tuleeko liikkeistä ihan "räkäsiä" kun vauhtia on enemmän kun keskittymistä, mutta etenkin Diivan osalta tooooosi jees..Mocca enemmän "hulluna".
        Diiva treenas ruutua, kaukoa ja luoksetulosta maahan. Ruutu selkeesti jo sisäistynyt, silti tehtiin lelulla joka odotti ruudussa, itse lähetin sekä koiran viereltä että sivulta. Yks toisto ilman lelua, lähetin koiran, seis, ja palkka lensi.. Täydellinen! Seis käskyn jälkeen ei askeltakaan mihinkään suuntaan ja paikka oli täydellinen, ruudun takaosassa. Todella yllätys kun taisi olla toinen kerta kun uhkarohkeasti kokeilen moista..:D Luoksetuloa tehtiin takapalkalla muutaman kerran. Ensimmäisen sekoitti seisomiseen, pysähty seisomaan ja toisella käskyllä meni maahan ja siitä nopea vapautus. Toinen toisto vahvemmilla avuilla ja teki juuri niinkuin pitikin ja nopea vapautus palkalle..<3 Viimeisenä vielä uhkarohkea ensimmäinen kerta kaukoa ja siinä seisomaan nouseminen..:D Tätä ollaan harvoin treenattu ennen ruokaa muutamalla ruokanappulalla että asennon vaihtoon tulisi oikeanlainen liikerata. JEA! Ensin maasta seisomaan, ja bueno--> vapautus lelulle taakse. Sitten istumasta seisomaan, ja tämäkin heti nappiin ja vielä ei askeltakaan eteenpäin vaan pikemminkin hiukan taakse. Hyvä hippura, eikä yhtään ylilyövää käytöstä intopiukalta. Se oli kyllä kehittynyt vaikka treeni vähissä onkin ollut.
      Moccalla enemmän epätarkkuttaaa mutta ei niin pahasti kuin tauko olisi voinut edellyttää..:D Ruutua merkin kanssa, niin että merkillä palkka ja ei palkkaa ja ruudussa palkka ja niin että ruutuun seisomaan pysäytys ja heittopalkka. Koira ihan intsinä ku näkeekin merkin tai ruudun. Ensin "akka" yritti lintsata ruudun seis käskystä ja aiko hiipiä vastaan palkkaa jonka heitän. Toinen toisto jossa keskityttiin siihen että seis käskky menee heti ekalla perille ja menihän se..;) Luoksetulon pysäytyksiä molempia, seisomisessa muutama ärsyttävä askel mutta maahanmeno varsin hyvä. Kauko tosi jees, ainut istumasta seisomaan pakkas olemaan mun makuun liian iso askel eteenpäin mutta vähän rauhotuttua saatiin askel jo pienennettyä alle puoleen ekasta "harppauksesta"..:D Lopuksi vielä molemmille muutama tunnarikapulan etsiminen.

Olis kiva saada Didille opetettua VOI liikkeet suurinpiirtein, niin, että saan ne sitten kuitenkin taas opettaa pentuilujen jälkeen uudelleen..;) Mutta toivossa on hyvä elää, että jotain jäisi mieleen hautumaan. Mocan kanssahan meillä ei ole sitten kuin aikaa kun eletään yhden koiran taloutta..:D Varmaan kyllä aika anemista kun vain yksi, ja sekin tuommoinen mörökölli..:D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti