lauantai 6. heinäkuuta 2013

Epiksissä Mynämäellä

Vaikka omat koirat on juoksussa, lähdettiin porukalla epistelemään Mynämäelle. Kisasin Elli borderin kanssa jonka kanssa aksaaminen on huippua kun se on niin kova kiituri. Kontaktit hiukan pissis mutta muuten aika kiitettävää menoa.
Mulla itsellä oli Daami turisteleimassa. Ei ongelmia sen sosiaalistamisessa. Treenattiin hiukan tokoa kentän reunalla, ja ei valittamista. Se tuntuu välillä niin helpolta tommosissa tilanteissa missä se on tottunu treenari..;) Arjessa saattaa taas sen ylitsevuotava tekemisen ja menemisenhalu vähä pursuta, mutta tuommosissa tilanteissa se ei ole ollenkaan harmillista toisin kuin esim. aamusin kotona kun se juoksee kaikkien sängyt läpi ja herättää ihmiset suukoilla ja päällä pomppimalla, tai kun tullaan tai lähdetään kotoa, repii neiti kaikista matkalle osuvista puskista raivokkaasti lehtiä ja syö ne innostuessaan. Sen on pakko saada suuhunsa jotain kun innostuu, usein se olen minä ketä se puree..;)

Daami treffas myös velipoikaansa Huimaa ja saivat hyvät painit. Jotain spessukohtelua velipoika sai kun Daami ei yhtään mahtailua painiskellessa. Muutamille vieraanlaisille koirille piti näyttää kaapinpaikka (esim. huskyt). Yritti aika raivokkaasti hyökiä komentamaan joka kyllä aika outoa ja odottamatonta Daamilta. Se on kyllä uskomattoman fiksu, mutta kovuus ja halu hallita tekee siitä haastavan. Se testaa ihmisiäkin aika rajusti. Mietin miten saan "pehmoihmiset" pysymään kovana, ettei Daami luule, että voi koivistella niille.

Perjantaina piti harrasta pentuagilityä porukalla, mutta lähdettiinkin katselemaan ihmisiä ja koiria yleisötapahtumaan Pyhämaahan. Oli kyllä raskasta kun niin moni halus tulla sössöttämään ja kumartua päälle ja kosketella päältäpäin, juuri niin kuin koiraa ei sais lähestyä. Koita sitten kasvattaa hyviä ja kunnollisia koiria kun ihmiset ei osaa toimia..;) Kaikkeen on totuttava. Daami pääs koirien syömiskilpailuun jossa piti syödä kolmesta kupista sen sisältö, mahdollisimman nopeasti. Ensin oli 5 kuivaa nappulaa, sitten lihapulla ja viimisessä nakki. Daamilla meni about 25sek. kun nopein nälkänen veti alle 10 sek..:O Hurjaa, sitä ei ole kyllä koskaan ruokittu..;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti