keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

RentoiluaOllaan otettu rennosti koirien kanssa. Mocca ja Diiva on enemmän tai vähemmän tyytyväisiä vaan rentoiluun, lenkilläkin välillä ovat aika perässä vedettäviä. Kummasti piristyy meno kun tehdään pihassa hiukan kontaktitreeniä tai viimeksi tehtyä rengas-putki-kiertotreeniä. Pitäis kyllä osata antaa niiden ihan täysin rentoutua ja olla vaan koiria, tekee hyvää välillä täysi (ja riittävän pitkä) nollaaminen kaikesta tekemisestä ja ihmisten miellyttämisestä, että pääsis hormoonitaso laskemaan joka on harrastuskoiralla varmasti lähes jatkuvasti koholla.

Daami on sitten päässyt tyttöjenkin edestä treenaamaan ja tuuraamaan treeneissä. Niin paljon ei ole senkään kanssa voinut tehdä, 5treenit viikossa aika paljon..;) Siihen kuuluu siis tokoa ja agia. Montaa juttua olis mitä pitäis vielä noiden lajien lisäksi treenata, mutta en tiiä missä välissä..;) "Perus juttuja" kuten näyttelytoimimista, sosiaalistusjuttuja yms. perus ihmisen kunnioitusta, ja nämä siis tietenkin Daamin kanssa..;)
Räpylä 

Sunnuntai vietettiin "reippaina" rannalla, varmaan 27asteen lämmössä. Ittellä vähän hapera olo joten haettiin ulkoa ruokaa mukaan ja mentiin vaihtoehtoiselle lenkille metsän läpi "salaiselle rannalle". Koirat sai mettälenkkiä ja riehua rauhassa rannalla. Koirat oli ihan innoissaan! Diiva rikotti 2vesilelua sekunnissa, yks meni pohjaan jota Mocca koitti sinnikkäästi sukeltaa. Daami on hauska kun se menee ihmisten perässä uimaan ja ihan muuten vaan pulahtelee..:D

Tiistaina treenattiin tekniikkatreenissä Daamin kanssa. Tehtiin persjättöä, niistoa ja vastakäännöstä, samalla opetin hiukan kääntymisiä yhdellä esteellä. Persjätössä jäin heti ekalla kertaa eteen, en päässy Daamin alta pois kun varmistelin että tuleeko se vinoja hyppyjä, mutta hienosti luki ja teki. Niistoa niin että lelu oli hypyn takana ja niin että pudotin niistokohtaan lelun. Vastakääntöä myös lelu hypyn takana ja sitä siirrettiin pikkuhiljaa. Oli kuuma keli, ja silti pentu jakso hyvin. Tehtiin myös ihan kääntymisiä ihan nuollen siivekkeen ympäri ja hienosti teki. Samoin hiukan kontakti häiriötreeniä niin että paukkaan itse eteen, ja vapautan kun kävelen koiraa kohti, hyvin katso lelua eikä ollu mun liikkeessä kiinni. Pentutreeneihin ei enää jaksettu jäädä kuuman ilman takia.
Piehtarointia 
Rallia 
Iltalenekillä piipahdettiin matonpesupaikalla treffaamassa tuttuja ja Daami sai samalla hyvän lapsisiedätyksen. Huomaa kyllä heti kun ollaan sellaisten lasten seurassa jotka osaa toimia koirien kanssa, ei mitään arkailuja Daamilla. Hiukan hän kyllä ajattelee, että vois olla ylempiarvonen kun nuo pienet "sontiaiset".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti