lauantai 3. toukokuuta 2014

Vappendalen ja oman seuran kisat

Itse kauneus!
Tiistaina ryhmätreeneissä Diivan kanssa harjoteltiin, tai oikeastaan vaan rällättiin kaikenmaailman leijeröintejä ja kaahattiin, ei mitään tavotteellista. Daimiliina treenas keppejä pihalla ja alkaa tulemaan virheitä kun pitäis pikkuhiljaa saada suoraksi sitä kujaa tosiaan. Helposti vielä paukkais pois kujasta kun menee liian mutkikkaaksi, kun ei malta. Tämän tiesin tulevan eteen kun aikasemmin keppien teko ei ole koiralta vaatinut mitään, vaan täysii juoksemista suurinpiirtein. Nyt kun pitäis ottaa ne aivot mukaan, luovuttaa koira ja ajattelee että pääsee nopeampaa kun "vähän oikasee". Oon hiukan himmannu omaa liikettä että malttais, ja malttaakin paremmin, mutta pitää tehdä suunnitelma sen mukaan miten toimin kun virheitä tulee. En aina haluais helpottaa vaan haluan että koira käyttää sitä pääkoppaansa, mitä se oppii jos aina avaan sen sille? Missä vaiheessa alkaa tekemään hommia sen pujottelun suhteen jos oppii että kyllä se helpottuu kun ei vaan yritä.

Daami treenas kans leijeröintiä keinulle niin että putki oli välissä. Ou jee, hienot stopit keinulle. Muutama toisto puomia ja rengasta ja pituus uutena esteenä, hyvässä asennossa hyppäs laakahypyn. Olin kyllä aika raivona taas treenin aikana kun toi on ihan sika. Puree mua ja riekkuu, pomppii naamalle, ja räkii päin, ei irrota lelusta ja alkanu hiipimään lähdössä. Ei mitenkään rentouttavat treenit, mutta en halua semmosia treenejä yhtään missä rääyn naama punasena useamman kerran. Siis ihan oikeesti, kukaan ei tajua. Ehkä joku muun rodun omistaja näitä Daamin juttuja, ihan oikeesti. En ees jaksais kenenkää perrotyypin kans puhuu niistä, kun ei tommosta oo toista perroa. Ihan oikeesti tolle joutuu tuhat kertaa sanomaan kaikista asioista ja silti jatkaa sitä, ei sille jää mikään mieleen ja kun vire nousee ni se on niin uppiniskanen ja käy käsille ja pomppii ihan pokkana leluun jonka olen juuri saanut siltä irti ja laittamassa taskuun.Sitten mulle sanotaan että "kato peiliin", "et ole osannut kouluttaa koiraasi", "tee sille selväksi että ei on ei"..HUOH. Onneks jätän jo nää tämmöset "avut" omaan arvoonsa, jos tämmöstä koiraa ei ole kokenut, ei voi tietää mitä se on, ja semmosilta en aijo ammentaa neuvoja..:D Mutta tämä tietty kovuus ja jästipäisyys yms. ärsyttää taas hetkellisesti tuossa typyssä.

Omissa kisoissa kaikki tasoluokat kisas eri päivinä; torstaina 1lk, perjantaina 2lk ja lauantaina 3lk. Torstaina olin töissä, lauantaina kisasin Helmi-russelin kanssa, ja lauantaina Diivan ja kahden russelin kanssa.
Kivoja ratoja, Helmi ei ihan vielä valmis kakkosiin kun paahtaa vaan kaikki esteet mitä näkee eikä tule ohjauskiin, haastava mutta vähän vaatii nyt napakkuutta. Noo, kolme nollaa, pari sijotusta. Ihan jees.

Diiva kanssa oli hubaaa vaikka vähän outoja juttuja. Ekalla radalla kolmannella hypyllä kompuroi kylkiedellä rimaan ja möyri maassa..:/ Ääk, varmaan mun vika kun liian aikasin lähdin tekemään valssia kuntoon, Diiva varmaan yritti perua hyppyä kun käänsin itseni pois ohjauksesta, ja se luuli että "aaa, ei sittenkään tänne", muttei onnistunut enää kieltämään. Se tulee niin pirhanan äkäseen pois esteiltä. No loppuun asti ihanasti kulki, kontaktit jees.
Toiselta radalta hyvät puomi kontakti erottelut (muillakin agiradoilla) keinulta kuitenkin 5vp, varmaan liian ripeä suoritus ja sai siitä ehkä lentokeinun, sillä en usko että ei ottanut kontakteja. Kivasti irtos, hyvä puomin kontakti ja lopussa viiminen Smart99 hyppy nurin kun koira niin läheltä siivekettä hyppäs ja kaikki ajanottolaitteet nurin..:D En tiiä, onkohan tuo koira ihan kunnossa kun tolleen noita esteitä ryysii nurin ja päin.
Kolmas rata hyppäri. Ahahahah, naurattaa miten pelastelua se oli monessa kohtaa. Koko alku, puoli kenttää peruuttaen ja samalla heitellen koiraa hypyille, kaikki valahti, mutta kummasti sain pidettyä sen kasassa, putkijarru ei toiminu--> kauheee koiran keräily. Melkeen yks törmäys ja taas koira vähän valahteli, loppu oli hyvä. Tällä oltiin kakkosia. Voi hitto että voi ärsyttää tommoset kämmäilyt, voittajalle hävittiin ehkä joku 0,5sek, ja olis se hyppyserti kelvannu mut ei sit.
Meil oli niin kivvaaa! On se niin kiltti rakas muru, että se ei oo ansainnu mitään muuta kuin hyvää ja parhaan mahdollisen kohtelun ja hoidon. <3 Rakas muru.
Daimi pääs seurailemaan kisoja parina päivänä hetkosen ja tekemään muutaman esteenkin kisafiilareissa. Hyvin pelittää.

Äitin tuttisuu
Huomenna, tiistaina ja perjantaina tiedossa keppitreeniä. Sunnuntaina Savonlinnan agilitykisat. Ihan jees viikko tiedossa. Koulujuttujen osalta helpottaa kokoajan, ens viikolla pitäis palauttaa kandi, saada kvantin kurssin työ palautettua, tehtyä harjottelun viimisiä päiviä ja harjottelun viikkotehtävä ja portfolio kuntoon. AHHHH! Miten hyvää fiilistä voi tuottaa se että pääsee eroon koulutöistä..:D Eli saa ne tehtyä. Se tunne saa mut tekemään kaikki kirjalliset hommat heti äkkii pois alta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti