sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Kisaviikonloppu

Viikko on ollut kiireinen koulujuttujen osalta. Hokasin, että perjantai-illalla vasta kerkesin ekan kerran avaamaan telkkarin ja katsomaan sitä. Daami on ollut myös vähän vähemmällä. On sopeutunut hyvin kun pitkä viikonloppu Virossa ja Helsingissä oli varmasti uuvuttava ja paljon ajateltavaa jäi reissusta.
Raskasta ollu harjottelun osalta. Samaan syssyyn myös reissut ja muut vähän on ressannu. Nyt lasketellaan vielä 2,5viikkoa hyvää harjottelua ja loma koittaa ja pääsee koirien kanssa enemmän tekemään, ja Diivaakin jo kova ikävä. Tokoilu on ollu vähemmällä. Hyvä kyllä olla joskus vaan.

Viikonloppu meni Kuopiossa ja Pieksämäellä kisaamassa kaverin koiralla. Pääosa ekoista kolmosten kisosita ihan kuraa, mutta yks Agi-SERTI Helmille tuli käärittyä. Daami oli mukana hengaamassa. Kuopiossa vähän häsämpänä kuin tänään Pieksämäellä kun suurimmat energiat oli jo jääny eiliseen kisapaikkaan. Kovasti tekee mieli Daaminkin kanssa kisata, mutta turkki alkaa haitata meisinkejä. Katsotaan keväällä jos tuosta puuhkasta pääsee joskus eroon. On se niin nätti turkilla, mutta kyllä aksassa kivempi lyhyellä. Talvella en halua koiria lyhyellä pitää ellei ole pakko. Tokokisoihin olis kiva päästä ensvuonna, katsotaan!

Aloitin uutta tyyliä Daamin kanssa. Huomaa että raivostuttava käytös lisääntyy kun on energiaa. Kiellot lisää painetta hillitä, padota ja hallita itseä ja tilanteet saa aikaan vaan suuremman reaktion kun koira ahdistuu kun ei osaa olla hiljaa. Kokeilen nyt, etten kiellä Daamia jatkuvasti; estän toiminnan riittävin keinoin (otan kiinni, nostan syliin, käsken tekemään jotain muuta). Kyllä on vaikeaa mutta en usko, että kieltämällä päästään lopputuloksiin. Koira vaan ahdistuu kun ei se itsekkään itselleen mitään voi.


Taidan pyrkiä vähän positiivisiin ajatuksiin tämän haasteen edessä. Siksi ajattelin listata viikon ajalta, missä kaikissa tilanteissa Daami on viikon aikana toiminu hyvin tai paremmin kuin odotin. Mitkä on sen vahvuudet jne. Ei tähän negatiivisia asioita..Niitä tulee liikaa aina ajateltua...Nyt positiivista putkeen. 

2 kommenttia:

  1. Hyvää pohdintaa ja kokeilemisen arvoista meillekin. Olipa mukava nähdä tänään pitkästä aikaa :) Rentoa viikkoa teille molemmille!

    VastaaPoista
  2. Oli kiva nähdä! Hokasin just, että olis pitäny ottaa perrolaisista kuva, olis jonku kuvan saanu tähänkin postaukseen..:)

    VastaaPoista