maanantai 16. syyskuuta 2013

Puuhia

Maanantaina treenailtiin kilpailevien treeneissä backfläppiä. Kiva rata ja Diivan sekä Elmeri-vanhuksen kanssa nollana rata läpi.  Otin koko sakin mukaan ja Elmerikin oli ihan liekeissä. Ei yhtään haahuillu tai lähteny radalta vaikka juoksunen narttukin oli. Vanhus oli ihan huippu, hauska oli puuhata, vauhtiakin oli enemmän ku monella nuoremmalla kisaikäsellä..:) Radalla oli vaan hyppyjä ja putkia jotka vielä ihan turvallisia vanhuksen kanssa.

Daami teki keinulle juoksua joka osoittautui vaikeaksi tehdä namin kanssa kun ei oikein namia muistanu syödä päässä. Alko olee sitten jo vaarallistakin kun ei oikeen kunnolla malttanu pysähtyy mussuttamaan namia. Täytyy siis treenata sitä paremmalla nakkinamilla. Muutenkin kierrokset oli liikaa keinulle ja kompuroi hiukan. Se on kyllä niin kovapäinen ettei ota itteensä, uudestaan vaan samalla draivilla. Lopussa Daami teki hyppyjä about 15cm korkeudella. Kouluttaja oli sitä mieltä että olis hyvä ottaa hiukan maasta ylös ettei tuu sitten vaikeuksia jatkossa riman kunnioituksen yms. kanssa. Ei ollut neidille ongelma. Tehtiin kääntymistreeniä yhdellä siivekkeellä ja hyppy-hyppy-putki pätkää (ei suorana). Tosi tyytyväinen olen rimannosto treeniin. Ajatuksena ei ollu nostaa vielä rimoja ylemmäs mutta uskon kouluttajaan ja varmasti hyvä Daamille alkaa jo opettaa ettei vaan painella läpi vaan siivekkeiden kohdalla pitää tehdä myös jotain.

Tiistaina Daamin kanssa pentutreenissä. Aika pitkälti aksapainotteista treeniä. Tyytyväinen olen siihen miten Daami hakee jo esteitä vaikkei ole täysin suorassa linjassa vaan kääntymiset ja haltuunotot ja ohjauksiin lähdöt alkaa jo sujua.

Torstaina päästiin Diivan kanssa Kelpokoiralle Tuulian tekniikkasovellustreeniin. Aiheena oli saksalainen, päällejuoksu ja flippi. 18 esteen rata oli hauska ja suju meillä todella hyvin. Hiukan oli taas Diivalla vaikeuksia ohittaa Tuulia joka palloa aina heitti. Yhdenkin hypyn kohdalla, jossa Tuulia seiso seinänvieressä, Diiva tarjos ties mitä edestä hyppyä, takaakiertoa jne. mutta pallo ei lentäny..:D Ihana kun toinen tarjos ja tarjos, ja yritti. Lopuksi vielä Tuulia pyys mua ohjaamaan ihan hiljaa, sanomatta mitään. Puhtaasti päästiin läpi ja ohjasin paljon huolellisemmin kun ei voinut sanallisiin käskyihin tukeutua. Daami pääs mukaan. Tehtiin hiukan hyppykäännöksiä pienillä rimoilla. Se ei kyllä häiriinny vieraista paikoista, on vaan ihan intsinä hallitreeneistä kun on pennusta pitäen tottunut Joensuussa hallilla bailaamaan.

Perjantain ja lauantain koirat oli porukoiden hoidettavana kun kävin Joensuussa pitkästä aikaa. Mitään ihmeellistä ei siis viikonloppuna tapahtunu. Diiva ja Daami on entistä enemmän leikkineet keskenään. Sunnuntaina käytiin Alli ja Ruuti-perrojen kanssa lenkillä.

Tänään maanantaina oltiin päivällä Daamin kanssa kaupunkikävelyllä. Käytiin eläinkaupassakin ihmettelemässä. Neiti oli ihan kierroksilla, ei ehkä ihan ymmärtäny mitä kaupunkikävelyllä tehdään, luuli että treenataan tai tiedossa jotain muuta äksöniä. Mikään ei oikein hätkähdyttäny Daamia, ainoastaan eläinkaupan pehmokoirat joilla rukka sadetakit päällä, oli erittäin epäilyttäviä kun ne tuijotti. Daami ei siedä tuijottajia, kokee sen haasteeksi ja vastaa kyllä siihen, oli tuijottaja sitten koira tai ihminen. Opetan Daamille "anna olla" käskyllä unohtaa tuijottelun. Se ei pelkää mitään alustoja eikä ihmisiä, mummoja, rollaattoreja, keppikävelijöitä. Pitäis saada jotain pelottavampia kohteita..:) Toivottavasti tällä viikolla päästään vielä kaupunkeilemaan.
Illalla käytiin agitreenaamassa. Diivalle lähinnä kontakteja etupalkalla. Todella hyvin pysyy, olin sitten edessä tai takana, ei yhtään läpijuoksua. Sille ei tarvi ku paristi sanoa ja korjaa kyllä käytöstä kun haluaa olla vaan mieliksi.
Daami teki oikeeta rengasta ja puomia. Harjoteltiin myös lelusta irrottamista. Puomi olikin vähän vaikee kun nostin ihan tasaselle asti, meinas jäädä etutassut kontaktille, annoin aikaa oivaltaa mutta ei korjannu ekaks joten annoin uuden käskyn "ota" ja korjas ja heti vapautus. Seuraavaks jäi taas etutassut ihan kontaktin alareunaan, mutta hiljaisuus sai aikaan sen että tarjos etutassuja maahan josta heti vapautus.

Huomenna olis ajatuksissa lähteä tekemään Daamille verijälki ja ajaa se myös. Katsotaan miten muksu oivaltaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti