lauantai 28. syyskuuta 2013

Verijälkeä ja viiminen pentutreeni

Keskiviikkona Diivalle tehty jälki ajettiin torstaina kaatosateessa. Itse olin välillä niin kujalla, mutta hyvin koira löys vaikka muutama hukka tulikin. Pitänee ens keväällä suunnata oikeaan oppiin jotta oppis vähän paremmin miten treenata. Jotenki sitä ajattelee, ettei halua tästä mitään treenattavaa lajia sen suuremmin tavottein, mutta tuntuu turhalta tehdä jotain vain vähän sinnepäin. Kauhee hinku oppia uutta ja saada uusia lajeja vaihtelun virkistämiseksi.
Daami pääs jälleen tuoreelle jäljelle, hiukan niukkaverisempi kuin ensimmäinen jälki ja pidempi. Daami oli aika mainio. Todella innostunut veren hajusta, ottaa jäljen ja lähtee oikeaan suuntaan. Muutama jäljeltä poikkeaminen kovassa vauhdissa tuli, mutta hienosti palas jäljelle ja korjas. Oli hauska seurata polun ylitystä jossa koira lähti polkua pisin, huomas ettei jälki menekkään sinne, palas takasinpäin ja prikulleen oikeasta paikasta nousi polulta seuraamaan jälkeä metsikköön. Lopussa Daami ei halunnu uskoa että se oli siinä, koitti hakea lisää nuuskuteltavaa. Veren hajuun se on kyllä innostunu. Haistaa jäljentekovälineet ja niin intensiivisesti haluaa tulla nuuhkuttamaan ihan läheltä niitä.

Torstaina Daami pääs vielä lapsisiedätykseen. Muutaman komennushaukun se päästi juoksevan lapsen perään mutta muuten konttailut ja säntäilyt siedettiin hyvin. Erityisen ihana oli puolvuotias vauva jota nuoltiin ja nuuhkuteltiin.

Tänään viimeinen pentutreeni Daamilla. Ollaankin kesän mittaan treenattu monessa penturyhmässä, tokoryhmässä ja agia omaoppisesti. Penturyhmissä on koettu monenmoista, joten ihan hyvä, että ollaan sinnikkäästi käyty vaikka meille ihan perushelppoja pääosin ne jutut. Samalla tulee aina kahdenkeskistä tekemistä Daamin kanssa, vaikkei se enää kahden koiran kanssa ole ongelma, aikaa on enemmän pennulle.
Tehtiin erilaisia häiriöharjotteita, seuraamisen omaehtoista tarjoamista, asennonvaihtoja. Daamille oli hankalaa tehdä tokoa kun pallo odotti pöydällä. Todella hyvää seuraamista ja itsehillintää näytti joten siitä vapautin palkalle. Tehtiin myös puomilla pari toistoa, pussia ja takaakiertokeilausta. Diiva treenas hiukan pituudelle jaakotusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti