sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Mocca toko-opissa

Diivan jalka alkaa olemaan entisellään. Lenkkeillään jo ilman suojaa mutta puhdistellaan vielä laimennetulla betadinellä lenkkien jälkeen ja sipasen hiukan vetramilia ja sukka jalkaan, ettei tuu mieleen nuolla tassua takas huonoon kuntoon. Jalka kestää jo hyvin lenkkeilyä, treenailuilta pidättäydytään vielä hetkonen, katsotaan miten pitkään. En haluis ryysiä, ettei tassu taas aukea, mutta kesti eilisen perrolenkin metsässä hyvin.

Ollaan tehty pihatreenejä pikkusen aina kun aikaa on. Mocca treenaa kontaktitrainerilla etufokusta. Daami juoksee kujakeppejä, hahmottaa rengasta eri suunnista ja vauhdeista ja juoksee koko kontaktitraineria joka on ihan matalalla. Daami osaa kyllä jo hyvin. Omat irto-kujakepit on vähän välillä hakusessa kun ei ole ohjureita ja kepit on tavallista ohuemmat. Noo, ne menee tähän hätään, kehitän niihin jotkut ohjurit vielä.
Rengas on aika hyvällä mallilla. Tehtiin tänään oikeaa rengasta kentällä ennen tokotreenejä. Jätin istumaan renkaan taakse ja menin kutsumaan, koira kiersi renkaan mun puolelle jonka jälkeen tarjos rengasta itse. Ihan muutama toisto tehtiin, vaikka ei olla yhtään hypitty vielä onnistu hienosti. Luulen, että siitä tulee vielä hullumpi kun pääsee hyppimään, on se semmonen koikkaloikkaaja.
Puomin alastuloa tehtiin kentällä etupalkalla ILMAN REMMIÄ!, WOW, täydellinen stoppi ja luvalla vasta vapautus. Jau mikä likka! En olis uskonu, että uskaltaisin sen irti päästää koskaan tekemään kontakteja..;) Hieno selfcontrol etten sanoisi <3

Tänään aamulla rykäsin Mocan kanssa vielä Mäkisen Heikin toko-oppiin. Treeni alko 10 ja mulla työt 11. Onneks en jättäny väliin, oli tosi hyvä treeni ja hyviä vinkkejä ja kerkesin töihinkin hyvin vielä. Mocca oli ihan tikissä vaikka tokoliikkeitä ei olla tehty kunnolla koko vuoteen. Tarkotus oli alkaa treenaamaan kunnolla mutta innostus on jossain hukkapiilossa.
Mocca teki EVL liikkeistä:
-Luoksetulo: Manasin jo että se tulee eteenpäin niin paljon vielä käskyn jälkeen mutta kouluttajan mielestä se ei ollut huono ollenkaan. Se teki kyllä tosi napakat, sekä maahanmenon, että seisomisen. Sain vinkkiä:
-Kokeile onko vaikutusta jos käyttää käsimerkkiä vs. suullinen
-Vaihtele etäisyyksiä ennen käskyä
-Tee peruuttamisharjoitusta: peruuta, anna käsky (maa tai käsimerkki seisomaan) ja kun on napakka namipalkka taakse, jos huono "höpöhöpö" ja uudestaan. Oli tosi kätevä neuvo, Mocsu hiffas heti. Samalla kun koira etsii namia takaa, saan etäisyyttä kasvatettua koiraan jolloin saan treenattua kaukaa käskyn antamista, tai odottaa, että vauhti kiihtyy ja annan käskyn. Mocsu oli ihan täpänä kun sai lihapullaa namiksi.
-Kauko: Vire korkealla ja otti juuri vääränlaisen asennonvaihdon kun nousi seisomaan. Heikki käski pysyä paljon lähellä ja auttaa namikädellä jotta liikeradat menee lihasmuistiin. Taka/sivu/etupallopalkkoja kannattaa kokeilla ja jos vinottaa ni kaks palloa mukaan.
-Seuraaminen: Liian edessä on paikka, joten siinäkin olis uudelleen opettelemisen paikka. Vinottamisen syy on siinä, että koira pyrkii liian eteen jollon peppu usein karkaa vinoon. Seuraamisessa huomaa, että kun koira lähtee edistämään annan uuden käskyn, jolloin vaadin koiraa tekemään paremmin, mutta se ei tiedä miten tekis paremmin jolloin se saa painetta ja alkaa vaan kaht kauheemmin yrittämään. Pitää siis auttaa mikä on oikein. Toisaalta enemmän treeniä ja toistoja alle niin ei ole koira niin pinkeenä seuraamisessa. Uudestaan en kauheasti viitsis sitä alkaa opettamaan, hiukan ehkä palkkaan taaempaa tapahtuvasta seuraamisesta.
Pysähdyksistä tapahtuvista askeleista peruuttaminen on vaikein. Siihen saatiin niin hyvä neuvo, että otetaan vain niin pieni askel taakse, ettei koira kunnolla pääse edes ylös. Mocca teki loisto duunia ja oikein sovitti pyllyään. Ihana, ja huippukehut.
-Tunnari: Tunnarin vireongelmista kerroin kans. Laitettiin 50tunnarikapulaa ja uusi, vasta käteen otettu oma kapula. Aluks huomas heti suun availua väärille, toi ekalla kierroksella väärän ihan pokkana kun kapuloita oli niin paljon, että tais tulla epäusko, ettei omaa löydy ja tuo vaan jonku. Annoin uuden käskyn ja toi oman. Koirasta huomas, että alun suun availu oli selkeesti sitä, että kysy multa neuvoa, vilkas mua "tämäkö", "no entä tämä". Kun sain käskyn kattoa vaan eteenpäin koira alko tekeemään ite hommia ja availu vaihtu kunnon nuuhkutteluksi. Käyttämäni opetusmetodit sai hyväksynnän ja olis hyvä tehdä oman kapulan hakemista esim ruohikosta aluksi kerran, että virittäytyy nenätyöskentelyyn ja saa onnistuneen alle, että omaa haetaan. Noottia sain vanhan kapulan käytöstä, pitää etsiä heikkoa hajua, ei vaihdella heikon ja vahvan hajun välillä sillä se sekottaa koiraa. Näin järjellä kun ajattelee, niinhän se on; koira vaan etsii vahvempaa ja vahvempaa hajua kapuloista.
Erilaisia lähestymistapoja kapuloille sain myös vinkiksi, vaikkakin vire oli aika maltillinen nyt ja uskonkin, että probleemo on siinä, että olen paineistanu koiraa ja Mocca laittaa uuden vaihteen peliin ja tekee silloin liian rähinällä hommia tunnarikasassa.

Mocca oli ihan intsinä ja teki tarkasti hommia vaikka taukoa on ollu ja toko pakkaa olemaan semmonen laji, että tarkkuus hiukan hukkuu jos ei treenaa säännöllisesti ja pidä osaamista (meillä tarkkuutta) yllä. Huippua oli ja mulla on täydellisen ihana koira.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti