tiistai 11. kesäkuuta 2013

Tiistain treenilöt

Töiden jälkeen paukkasin pururatalenkille kaikkien neljän koiran kanssa (porukoiden vanhuskoira mukana). Ihmisten ohitukset suju hienosti, Mocalla vähän epäselvyyttä miten pitkään reunassa pitää pysyä ja pakkaa kääntymään just ihmisten kohdalla mua kohti ikäänkuin hakemaan palkkaa ohituksesta..:D Daami katseli kyllä ihmisiä välillä siihen malliin, että menen morjenstamaan mutta sain annettua korjauksen ja palkkio ohituksesta. Fillaroitsijoiden perään meinas mennä, yhden mummon rinnalla juoksentelikin..;)

Kentälle otin kaikki mukaan. Tehtiin pari iltalenkkiä siellä samalla. Diiva pääs tekemään pientä tokoa nurmikolla ja voi veljet se oli innoissaan. Vire mitä mainioin noutokapulan tuontiin; paukkas kapulan perään kuin tykin suusta. Sitten muutama kauko; maasta seiso ja istumasta seiso, molemmista vapautuspalkka taakse. Seuraaminen on vaikeeta, painaa kun on liian virittyny, vasemmalle käännöksiä lisää ja lisää, puskee pokkana päin. Haluan niistä samanlaiset pepunheilautukset kuin Mocalla on. Yks onnistunu toisto myös liikkeestä istumista.
Diivan tassu ei ole kipeä, ja tänään illalla sidettä vaihtaessa huomasin anturan kuivuneen ja alkaneen umpeutua mutta tassujen välissä näytti pientä tulehduksen/hiivan poikasta pukkaavan. Betadinellä tuplapuhdistus ja vähän canofiteä sinne, ja sorbact nauhaa. Kovin oikeaoppista haavanhoitoa..;) Pitänee soittaa tassua hoitaneelle eläinlääkärille ja pyytää meidän apteekkiin puhelinresepti hiivaan. Samaa Canofiteä se määrää varmaankin.

Daami treenas pentukoulussa pääosin agilityä. Poispäin käännökset putkeen ei oikeen sujuneet, täysii ohi ja täyskäännös putkeen. Varasti kerran lelulle eikä lähteny putken poispäinkääntöön vaan paukkas taakseppäin suoraan, suorittamatta putkea. Pöytä oli kiva paikka jossa maahan menosta sai namia. Puomilla apuohjaajan kanssa etupalkkaa, tosi jees. Odottamis harjotuksia hypyn edessä--> yli odotusten suoriutu pentu. Tehtiin myös kaks hyppyä eteenpäin ja 180asteen käännös ja kaks hyppyä takasin päin. Wow, sehän osas kääntyä...:D Aika mahti ipana. Myös muutama toisto takaakiertoa. Se on vaan niin mun mieleen kun tekee hommia. Ylimääräsellä ajalla harjoteltiin kontaktia, rauhottumista ja keskittymistä.

Mocca pääs treenaamaan agilityä. Layerointia, takaakierto keilausta, putki-puomi erottelua, tiukkoja pois päin käännöksiä, pimeää putkikulmaa. Siistiii! Kontakteja etupalkalla, hiipii loppumatkan puomista. No ei voi olettaa, koiralla olevan täydellistä puomia jos ei ole sitä osannut opettaa..;) Erittäin jepulis-treenit ja koirat sai vielä lopuksi rallitella kentällä ja Daami kiipes puomille Elli-borderin perässä, noo ei ainakaa neitiä huimannu..;) Ja hienosti loikkas korkaalta maahan. Glug!

Iltapalaks vielä kanankauloja! Aika tyytyväistä sakkia on. Daamikin paljon levollisempi kun päässy tekemään hommia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti