keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Maanantaina pikkutreenien jäädessä väliin hurautettiin tiistaina päiväsaikaan hallille. Tunti siellä sitten menikin, mikä on aika pitkä aika kahdelle koiralle, toivottavasti en tehny liikaa vaikka kyllä mielestäni osasin lopettaa molemppien kanssa ajoissa.

Diiva treenas rataa jossa keppikulmia, layerointeja, irtoomista, keinumalttia ja okseria. Vaikee avokulma kepeille tuotti ongelmia, mutta lisää treeniä. Se on semmonen meidän kompastuskivi, toivottavasti maltan opettaa Daamille noilla kujilla noi kulmat varmoiksi. Maltti ei ole kyllä mun vahvinta alaa..:) Keinu on Diivalla hieno ja tässä treenissä pyssäs joka kerta hienosti. Sille on oikeesti tullu sitä räkötystä, komentaa mua muka.

Daamilla oli paljon treenilistalla. Kujia, keinua ja Aan kontaktin pohjustusta.
-Pari toistoa Aalla etupalkalla ja siirtovaikutus onnistu hienosti puomilta aalle. Olin takana ja edessä ja koira oli niin varma mitä tehdään ja super.
-Kepit oli aika kapeet, kaks kertaa paukkas lähes alussa ulos kepeist ja juoksi lelulle. En antanu mitään vahvistuspalkkaa vaan pyysin jättämään lelun ja uudestaan. Näiden kahden epäonnistumisen jälkeen ei tehnyt kertaakaan väärin vaikka tehtiin vaikeeta avokulmaa ja suljettua kulmaa. Superhoksotin. Selkeesti jo hiukan "ahdistu" ahtaasta välistä..:D Se tykkää kyllä keppien juoksemisesta, sen ÄÖlle just sopivan aivotonta menoa..:D Joku 2by2 ei oikee ehkä sopis ku en ole koskaan vaatinu tuolta itseoivallusta ja hirveesti tarjoomistakaan.
-Keinu oli super! Ensin ihan liikkumatta pari päähänjuoksua, itse juoksentelin teis missä ja kävin palkkaa koiraa päähän. Sitten keikkaamaan hiukan ja yhtä varmaa päähän juoksua kuin aikasemminkin. Lisäsin vieläkin keikkausta ja en nähnyt epävarmuuden merkkejä. Sitten se kävi mitä just kaverille sanoin että "pidä vaikka siivekettä keinun alla ettei se pääse yksikseen sitä tekemään ja säikähtämään". Daami lelu suussa paukkas keinulle täysii päähän, skriiiiiiiiiiik jarrua, ja siinähän se oli sitten keinun suoritus..:D Pidettiin kauheet bileet Daamin kanssa ja kun pääsin kehumasta, se oli taas kiipeämässä sinne lelu suussa. Oli pako ottaa pari toistoa vielä, ja eihän sille siitä jääny mitään traumaa..JEEE KOVA KOIRA ANTAA NIIIN ANTEEKS TOMMOSET. Keksin kuitenkin enemmän hermojakiristäviä vaikutuksia mitä kovassa koirassa on.

Aika montaa asiaa tuli pennulle yhdellä kertaa.

Keskiviikkona tuli pidempi yksinolo aika. Koirat vaikutti aika vaisuilta aamulenkillä kirmatessaan. Taisivat olla vähän väsähtäneitä eilisistä menoista ja puuhista. Kotiin tultua lähdettiin pikkulenkille lähimetsään jossa innostuttiin treenailemaan vähän kiertämisiä ja nenän käyttöä. Daamin annoin oivaltaa puiden kiertoa molemmista suunnista. Sinnikkäästi koitti pyrkiä lelulle tekemättä kiertoa mutt yhtäkkiä hoksas. Ollaan pääosin tehty kiertoja niin että lähetys lelulle joka on kierrettävän kohteen luona. Ei olla hirveesti panostettu niihin mutta kai se olis aika opettaa.
Toinen Daamin harjoitus oli oman hajusen kohteen etsiminen. Aluksi tehtiin rautalangasta vääntäen; annoin haistaa omaa, vein näkyvästi pusikkoon ja lähetin hakemaan. Lopuksi pystyin ottamaan minkä vaan maasta Daamin näkemättä ja piilottaa sen metikköön, hienosti löysi. Mielestäni aikamoista häsäämistä ympäriinsä, näennäisesti nenän käyttöä, mutta kun pääs lähelle kohdetta, oikeanlainen nenänkäyttö heräs ja kumma, esinekkin löytys. Jossain vaiheessa mentiin jo aika kaukana ja aikaa kovaa vauhtia, mutta selkeesti teki töitä vaikka aluks luulinki ettei se tiedä mitä hakee.
Diiva ihan hulluna, meinas joka kerta karata etsimään pennun kohdetta. Sai sekin muutaman häsellyksen tehdä, kierroksia liikaa tommoseen.
Olivat kovin tyytyväisiä lenkin antiin.

Keskiviikkona ryhmätreeneihin. En olis millään jaksanu lähteä mutta ajattelin käydä tekemässä jotain pientä nopeasti, että pääsen ajoissa himaan ja nukkumaan.
Diiva ei osannu yhtään vaikeeta keppien avokulmaa eikä takaakiertokeilausta. Koira jonka kanssa on 5 vuotta harrastettu agia ei ymmärrä että este joko hypätään edestä tai siiveke kierretään taakse josta palkan saa. Diiva yritti siivekkeen alta..:D Kyllä blondi taas pääs valtoihinsa. Aikamoista yritystä neidiltä jonka pitäis kyllä jo ymmärtää suoritusvaihtoehdot.
Daimille muutama kiihdytys keinulle josta yks hieno kaaressa lento yli.. O-ou..Ei näitä lisää vaikka hallitun näköstä lento ja laskeutuminen olikin..:)
Siirrettiin lenkillä oppimaa puiden kiertoa siivekkeelle ja kyllä heti hokaskin. Tehtiin myös muita tiukkoja käännöksiä siivekkeellä muutama toisto kun teki niin nätisti nekin muutamt toistot.
Kujat jee jee. Nyt on hyvä vaihe selkeesti kujien kanssa. Koira on ihan haka. Nyt jo selkeetä pujotteluliikettä alkaa näkyä ja koira hakeutuu superisti matalaksi. Kulmia sais enemmän treenata mutta kun se toistojen määrä on aika pieni vielä nuorella koiralla, ehkä max 4-6 toistoa jossa yks läpijuoksu ja loput kulmia.

Muutenhan reissu oli ihan hullun myllyä. Daami haukku kaikille pimeästä yhtäkkiä pölähtäville ihmisille ja talojen ovista tuleville, ja kadulla seisoville. Huohhh!! Diiva pölönä tietenki alotti monesti, ärsyttävä luulis senki jo osaavan. Sitten Daa rääkyy ni ei se tajuu yhtään et mäki oon täällä. Pitää ottaa kolinapurkki ja pitää se vaan remmissä ja alkaa palkkailemaan ihmisistä. Mä en voi ymmärtää kyl mitää noin raivostuttavaa kun perrojen pöhkimisen, eikä toi oo ees pöhkimistä ku selkeetä haukkua kun koira yllättyy, ja vaikkei aina yllättyiskään, on pakko avata ne äänihuulet.
Tosi ärsyttävää tommonen terävyys. Pitää taas ottaa pieni ero Diivaan, että saa treenattua kaikkea rauhassa Daamin kanssa. Katsotaan jääköö Diiva hetkeks mumerolaan, jos tota murkkuilua sais vähän taltutettua taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti