torstai 10. lokakuuta 2013

Pientä treeniä, kokemuksia, sosiaalistumista


Joo-o

Maanantaina Daami pääs kaupungille chillailee. Kovaääninen rakennustyömaa ei aheuttanut muuta kuin pientä tuijottelua työmaalle päin, mutta aina kun otti kontaktia minuun sai namia ja kehuja, leikki onnistui kaikkialla kaupungin hälinässä. Kaupungilla kääydään lähinnä oleskelemassa ja rauhottumassa, katselemassa vilinää ja jos sattuis lapsia kohdalle. Mitkään patsaat ja lasten hippoleikkivempaimet ei pelota. Tuolla on muutenkin niin älytön taistelutahto ja päättäväisyys. Lenkilläkin oudossa paikassa olevan fillarin kohtaaminen oli hyvä; koira pyssäs, viaton pärinä ja tulta päin, ja sen jälkeen ei arastelun merkkejä näkynyt ja hyvä ettei fillarin alle mennyt kun sitä meni tutkimaan..:)
Samalla maanantain kaupunkireisulla tokoiltii leikkipuiston vieressä ja lastentarhan aidan takana. Olen aika tyytyväinen, ettei Daami paljon enää noteeraa lapsia, ottaa minuun kontaktia eikä heti avaa äänihuuliaan. Tosi kiva on törmätä lapsiin ja huomata Daamin ottavan kontaktia, vastaehdollistaminen on toiminut. Huomaa että lasten hiljaa katselun kehuminen on auttanut.
Näistä mun kirjoitteluista saa semmosen kuvan, että olis kauhee sosiaalistumisongelma..:D Niillekkin tiedoksi joka minua ei tunne, todellisuushan on se, että pelkään vaan, ettei siitä tule samanlaista kuin vanhemmat koirat on aina ollu; niitten kanssa voi rennosti mennä minne vaan, pelkäämättä mitään reaktioita tai että ne ei tulis toimeen esim lasten kanssa. Olis kamala jos joutuis miettimään mihin vois mennä ja olemaan varuillaan oman koiran suhteen.

Daami on alkanut harjottelemaan yksin oloa. Koko kesän ollu melkeen aina jonkun koiran tai ihmisen seurassa. Mitää ongelma ei ole Diivan seurassa, mutta muutamia haukkuja ja ulvahduksia saattaa tulla kun täysin yksin jättää. Webcameralla on hyvä kuvata meininkiä ja hauskaa on, että neiti nuohoaa kaikki pöydät niin pitkälle kun vain maasta käsin yltää. Ollaan useampina päivinä treenailtu tätä. Samalla on tullut yksin lenkki ja treenisessioita molemmille.
Diiva on harjotellut etsimään pudonneita avaimia niin asfalttiviidakosta kuin metsästäkin. Jos joskus putoaa avaimet niin voi lähettää koirann hakemaan koska itse ihminen ei niitä metsästä löydä. Diiva pääs vähän tokointoilemaan lähikentälle, se oli ihan intsinä ja kuulolla. Kyllä tuli hyvä mieli.

Topakka junailija matkustaa laukun päällä
Tiistaina keskityttiin vaan pitkiin lenkkeihin, käytiin koirapuistossa tapaamassa hienoa phantom villakoiraa ja tytöt innostu rallattelemaan puistossa oikein, vaikka ensin oltiin jo lenkkeilty tunnti vapaana, niin joku sai neidit innostumaan koirapuistossa. Tiistaina saatiin kokemuksia kirkuvista pelaajista ja kovaäänisestä raksasta, ei ongelmia. Frisbeegolffaavat teinipojat on koirien mieleen, meinaavat aina varastaa frisbeitä..:D Ohittelut sujuu paremmin ja paremmin. Pitää vaan sinnikkäästi pitää irti, kutsua lähelle kun houkuttelevia kohteita näkyy tai kun jossain puskassa vaanii joku lenkkeilijä joka voi yllättää Daamin. Se ei pelästy, mutta menee haukahdellen iholle ja haistelemaan. Treenattiin iltalenkillä pimeässä etsintää ja tokoilua, ei ollut sen ihmeellisempää kuin valosallakaan..:D

Keskiviikkonna saatiin Anne kylään. Annella on Diivan emä ja Daamin mummi, Höpis (Caraydan Betty Boop). Diiva oli aika innoissaan vieraasta ja oli varma, että nyt hänet tultiin pelastamaan Daamin kynsistä. Daami esitti parhaita puoliaan ja saatiinkin kehuja, ettei se ole niin hurja mitä blogiteksteistä voisi olettaa..:D Toki Daami yritti ryöstää pulla pompppaamalla maasta kohti pullaa..:D Treffatiin myös pikasesti muuta perhettä ja Diiva tapansa mukaan rakastaa lapsia ja suukotteli ja puski. Daami keskitty seuraamaan sivulta, käy kyllä haistelemassa. Hienosti käyttäyty.

Keskiviikko illalla vielä treeneihin. Olipa hyvän mielen treenit! Diiva treenat kontakti-putki erotteluja eikä ongelmia ollut, tosi jees ja koira oli varma eikä epäileväinen mihin mennään. Keppikulmat on kyllä Diivalla paremmin hallussa mitä oli Mocalla, Diiva tekee sen verran tarkempaa duunia ja haluaa tehdä oikein, Mocalle ei ollu niin väliä. Tosi kiva oli treenata, suju niin letkeesti.
Daami treenas vinohyppyjä kaaressa, hiukan puomia jonka alapäässä putki, keinun juoksua ja kujakeppejä. Puomi oli tosi jees, ei näyttänyt putki häiritsevän ja palkka tuli seuraavan hypyn takaa. Keinun päähän juoksua makkaran voimin, siirsin jo vähän keikkaamaan keinua, ei ongelmia. Kujia kavennettiin jo paljon pienemmäksi ja otettiin ohjurit pois kun oli apuohjaaja. Aika jees, ei tunkenu välistä pois ja kulmatkin jo onnistu aika kivasti. Pitää päästä vaan paljon treenaamaan niitä niin ehkä editysmistäkin saadaan, jännä opettaa kujilla kun en kenellekkään koskaan ole opettanut. Tässä on koko pitkä talvi ja kevät aikaa..:)

Torstaina lenkkeiltiin urakalla ja yks ylimääräinen lenkki vielä erikseen molempien kanssa. Metsässä hiukan aloin opettaa Daamille oman hajusen kepin etsimistä metikössä, Diiva vaan ampu aina paljastamaan kepin sijainnin. Iltapäivällä Diivan kanssa lenkille ja avaien etsintään ja Daami jäi treenaamaan yksin oloa, muutaman kolinapurkki heiton saan tehdä alussa kun jää yksin kun tekee muutaman haukun. Rauhottuu kuitenkin hyvin. Daamin kanssa lähdettiin kentälle jossa jalkapallojoukkue, opiskelijajoukko ja juoksua harjoitteleva henkilö treenas. Daamin kanssa siihen sitten tokoilemaan kirkuvien ja määkyvien ihmisten joukkoon..:) Ei ongelmia edes lentelevän pallon kanssa. Luoksetulossa aiheutti vähän hankaluuksia lopun sivulle tulo ja neiti paukkas aina määrätietoisesti vaan selän taakse ikään kuin etsimään sieltä jotain, ilmeisesti lelua. Muutama onnistunut sivulletulo saatiin ja siitä lelupalkka kun namin ja lelun vaihto ei oikein tahdo aina onnistua toivotunlaisesti, lelu on vaan niin super ja mun kehut. Samalla reissulla illan hämärtyessä yhtä lasta vähän haukahdeltiin mutta toisia sitten ei. Iltalenkillä tuli aikamoisia ahaa-elämyksiä autojen jahtailun vastaehdollistamisesta. Lenkkeiltiin ruutukaavalla ja aina kun neiti näki korttelin päässä auton vilahtavan, neiti pystähty, tuumas ja siinä vaiheessa kun ajattelin sen lähtevän perään se kääntyy, ottaa kontaktin ja tulee rinnalle seuraamaan..:D Aika moinen, ja vielä monta kertaa..SuperJEE! Sen teki niin mieli lähteä perään mutta muisti, että aina kun näen liikkuvan auton--> mene rinnalle ja ota kontakti äippään. 

Iltapäiväkivaa

2 kommenttia:

 1. Oli tosi kiva nähdä pitkästä aikaa! Sulla on niiiiiin ihanat ja kauniisti käyttytyvät koirat!

  Ja tosi kiva lukea tätä blogia kun olet niin ahkera päivittäjä.

  Ihanaa syksyä teille kaikille!

  Anne ja Höpis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiveita siis on saada tuota riiviötäkin yhteiskuntakelpoiseksi..;)
   Erityisen kiva oli nähdä, piristi päivää!

   Poista