lauantai 30. marraskuuta 2013

Juoksuista selvitty


Ollaan pikkuhiljaa taas alottelemassa aksailuja juoksutauon jälkeen. Perjantaina pikkujouluiltiin hallilla, jossa seuran kesken kisailtiin parilla radalla. Kisasin kaverin kolmella russelilla, Daamille radat vielä liian vaikeita. Neiti odotti hienosti häkissä ja pääs tekemään yhden toiston hyppy putki hyppy-kaarta ja puomia jonka alla putki. Hiukan näki, että neitonen oli vähän ollut tauolla..:D Puomin paukkas ekaks läpi, tokalla kerralla maltto pysähtyä. Kieli keskellä suuta paikoin. Muuten neitonen oli niin kiinnostunu kaikista ihmisistä, koirista ja joulupukkikaan ei ollut ihmeellinen.

Lauantain ratoksi suhautettiin hallille syventymään vähän paremmin taas aksajuttuihin. Tehtiin vauhtipätkää ponnareilla, kujakeppejä ja hiukan keinun paukuttelua ja päähän juoksua. Pienenpieni tarkkuus oli hukassa radalla kaahatessa..:D Kepit opi super, kavensin heti lisää kun ajattelin että pitkän keppitauon jälkeen helpotan hiukan, se oli selkeesti haudutellu juttuja ja keppikulmat meni kaikki oikein ilman varmisteluja..super... Keinu aiheuttaa hiukan ahdistusta, ilmeesesti ne ominpäin kokokeinun suoritukset on aiheuttanu hiukan himmailua. Paukuttelu oli täydellistä ja tarjos 2on2off joten se saa sitä tarjota, vaikka on haastava noin pienelle koiralle.


Muuten Daamin kanssa ollaan edetty monissa jutuissa. Monessa asiassa ollaan oltu nyt kyllä nuottasilla, esimerkiksi siinä, kun päästän koiran irti, niin neitonen pitää kauheet komentohaukkua. 10 kertaa kun se haukahtaa, kiellän, käsken lähelle ja puhutan, alkaa koira jo olemaan hiljaa..:D Se on kyllä mahotonta vääntöä. Kolinapurkkia taijan alkaa nyt kantamaan ulkonakin mukana niin saan sillä palautettua huonoja piirteitä, positiivisia vahvistamisia ollaan tehty tää eka vuosi, joten nyt annetaan purkista sitten, esim. jos neitonen meinaa karata vastaan tulevien koirien luokse, tai komentamaan juoksijoita. Monesta asiasta olen ylpee. Daami osaa hakea mun hajusen kepin metsiköstä. Siis pientä tunnarin alkeita, keppi jota koira ei ole nähny tai haistanu ja on ollu mun käsissä muutamia sekuntteja, ja neiti osaa hakea. Oman kuolan hajustahan se kyllä hakee. 
Vaahtosammuttimen kokosien poikien lauma "hyökkäs" meijän kimppuun lenkillä. Tosi hyvää tekee Daamille. Neitonen ei paljon poikia noteerannu vaikka mulle tarinoitiin, ja kiljuttiin, juostiin ja konttailtiin meijän ympärillä.

Huomenna ajateltiin piipahtaa treenaamassa näyttelyjuttuja. Haluan opettaa vapaan esiintymisen neidolle, ja muutenkin nyt tekee hyvää kun vieraat kähmivät ja kattoo hampaita.


Diivaliina lomailee vielä viikon porukoilla. Yhteensä on siis saanut olla lomalla treenailusta, miellyttämisestä ja Daamista sitten kuukauden..:) On saanut olla ihan koirana. Nyt alkaa olla viitteitä pienestä tylsistymisestä. Diiva kehittää itselleen tekemistä, esim ikkunasta pihalle ja pyörätielle katselua, jos vaikka joku lintu pyrähtäis tai ihminen kävelis ohi..:) Elmeri-vanhusta se on koittanu myös saada leikkimään, leikkiseuraa taitaa olla jo ikävä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti