torstai 25. huhtikuuta 2013

Treeniä

Vähän koulua yhdistettynä kevääseen tarkoittaa pitkiä lenkkejä <3 Meillä lenkkeillään kolme kertaa päivässä, ja Daami on jo mukana kaikilla lenkeillä. Harvemmin tarvitsee sitä enää välillä käyttää pihalla pissalla, on jo sisäsiisti!! Ollut kyllä jo jonkin aikaa, ennen 4kk ikää ei enää tehny sisälle tarpeita, mutta sai vielä käyttää tiheempää pissalla. Nyt ei tarvi aamulla sännätä heti ulos, neiti odottaa kyllä että lähdetään yhdessä lenkille. Lenkit on yleensä 1,5h - yli 2h, jos kus voi vierähtää 4h jos käydään välillä hallilla jne. Olen miettinyt että ovatkohan liian pitkiä tuolle 5kk vanhalle, mutta toisaalta suurin osa lenkistä koirat on irti, eikä kävellä mitään asfalttiteitä. Liikkuminen on siis omaehtoista eikä ole näyttänyt että olis väsähtäny..:D Päinvastoin.

Daamin mörköily vähän helpottaa. Ihmisiä on hauska haukkua, juosta päin pomppien ja leikkimuristen, silti kuitenkin haluaa kaikki mennä nuuhkimaan, en oikein tiedä mitä tää käytös on. Olen siihen puuttunu selkeellä kieltämisellä ja koittanu kiinnittää huomion muhun, niitä muita ihmisiä ei tarvi huomioida. Välillä neiti on todella ärsyttävällä päällä ja juoksijoiden, fillarien ja autojen jahtaaminen lähtee lapasesta. Aika hyvin tässäkin edistytty, tulee luokse muutaman juoksuaskeleen jälkeen, välillä menee yli.

Maanantaina oli iiiihana ilma, lähdettiin Daamin kanssa kaupungille chillailee. Ei mitään ongelmii minkään asian suhteen, ei mörkilyy.

Keskiviikkona treeneihin kävely oli aika vaikeeta. Daami tunnistaa treenikamat yms. ja tuntuu että on ihan hulluna kun tietää mitä mennään tekemään. Sanoinki treenikavereille että Daami tarvii sähköpannan tai etälamauttimen, ikävä kyllä sitä olis saanu sähköttää koko lenkin..;) Se oli tuhmana ja joutukin lopullisesti remmiin. No ei sille mitään sähköä anneta <3 On kyllä haastava tapaus välillä, vaatii 110% mun huomion ja keskittymisen. Onneks nuo vanhemmat on niin kuin ilmaa, ei tarvi niitäkin ohjata ja ojentaa.

Treeneistä kyllä huomas että meikäläinen oli ihan löysänä ja koirat hyödynsivät sen kyllä täysin..:D 

Mocca ja Diivan radalla
- Layerointi (molemmilla toimii, vaikka piti töytästä hypylle (jonka takana putki ansana) jotta lay onnistu)
-Korkeeta muurii, tiukasta kulmasta ja sinne poispäinkäännöksellä (Mocca ekaks heitti kaikki palat alas, muuten ei ongelmii)
-Keppikulmaa (Mocca yritti huijata alussa, kun vaati tiukasti, osas kummasti kyseisen kulman..:))
-Nopeita keinuja (Mocsu oli aika liekeissä)
-Tiukkaa kulmaa puomille (Diivalla ilmiömäisen hyvä alastulokontakti, Mocca välillä alko epäröimään kun tein nopeita vapautuksia)
-Putkeen irtoamisia

Oli vaikeita hetkiä ja vähän helpompia..:D Koirat oli ihan hassuina. Se sallittanee heille, ei aina voi kulkea kuin unelma. Diiva ei pystyny yhtään tekee rataa ku lelu odotti maalissa, Mocca ei pysähtyny kontaktille kun lelu odotti alhaalla, Mocca lintsas yhtä tiukkaa hyppyä vallan, Diiva kieltäyty ihan viimetinkaan putkesta joka oli suoraan nokan edessä ja jo menossa ja lukannu sen. Kaikkia omituisuuksia siis..:) Välillä olis tehny kyllä mieli heittäytyy maahan, mutta keräsin itseni ja saatiin onnistumisia. Kiva rata oli ja koirilla hauskaa. Diiva sai suolistaa yhden lelunkin.

Daimleri treenas kujakeppien juoksua avustajan kanssa ja ilman, molemmat toimii joten voin myös yksin treenaa niitä. Tehtiin myös rataa: hyppy-Uputki-hyppy ja Uputki hyppy hyppy suht suorassa linjassa. Aika kivasti, hiukan, tai tosi paljon hämää kun itse juoksen rinnan. Heti kun jäin taakse ja annoin eteen käskyt ni lähti ku tykin suusta lelulle jolla apuohjaaja palkkas. Pitää tehdä helppoja pätkiä niin että ohjaan rinnan mutta fokus pitäis silti saada eteenpäin ja esteille.

Meikäläisellä vielä about 10 koulupäivää, ja joka päivä yks tai kaks luentoo. Aika turhaa, mutta kivasti kerkee koirien kanssa lenkkeilemään ja treenailemaan. Pitää nauttia vielä ennen ku menee töihin. Tiedossa vielä treenejä, epikset jossa tuomaroin vaikka olin ajatellut kisata ja oman seuran kisat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti