perjantai 26. huhtikuuta 2013

Tuskatreenit

Semmoset treenit, että taas muistaa miks ei kolmea koiraa..;) Apuuva, miten voi pinnaki kiristyy niin paljon treenatessa? No hyvin voi kun on kaks niin PÖLLÖÄ treenattavaa..:D Joo, vaikee arvata, Mocan kanssa meni taas kaikki niin putkeen. Kaikkein parasta, että SE ODOTTAA KENTÄN REUNALLA, VAPAANA, JUST SIINÄ MIHIN SEN JÄTÄN, PÄÄSTÄMÄTTÄ ÄÄNTÄKÄÄN <3 Toivotaan, että nuo kaks nuorempaa pösilöä lukis tän ja osais ottaa oppia samperi.

Daami huutaa ku hullu. Ei auta vaikka laittaa piiloon häkin. Olen alusta asti yrittäny opettaa sen olemaan rauhallinen, mutta kyllä se oli niin perimään kirjotettu, ettei mul ollu mitään mahiksia. Ei sillonkaan vaikka ei olis muita omia treenattavia. Se huutaa siellä vaan senkin takia jos en huomioi sitä, jos se ei pääse rallittelemaan ja jos muuten vaan tekee mieli osottaa mieltä. Kaiken kruunas tietty se, kun neiti jäi häkin kaltereiden väliin jumiin kun puri sitä. KAuhee paniikki huuto ja meikä juoksee kentän toisest pääst ensin avaamaan häkin ovee missä neiti roikkuu ja huutaa. Onneks irtos sitten aika nopeeti. Rauhotin pennun syliin ja iskin takasin häkkiin.Yritti vielä vähän pureksia mutta tais hiukan pelästyä tuokin jästipää. Nahka lähti ikenestä ja ties vaik vähän kulmuri väänty. Että tällästä meillä. Neiti ei muistanu koko tapahtumaa ja kaikki treenaaminen tehtiin heti täysillä <3 Ajattelin jos suu on kipee että käytän namia, mutta lelu meni niinku ennenkin..:D Mitä pikkusista vaikka ikenestä tuleekin verta...pyh.. Daami ei oo mikään neiti, se on ÄIJÄ <3 Todella rakas ja ihana, mutta niin omapäinen ja helkutin sinnikäs, kiihkeys ja kierrokset myös välillä menee liiallisuuksiin, meille riittäis vähempikin.

Daami treenas:
-Kujakeppejä: Jauuu, hakee jo tosi kaukaa vaikka palkka ei näkyiskään vaan lentää multa. Voin juosta vierellä <3
-Hyppytekniikkaa: juuri niinkuin kuuluukin. Intona oli ja samalla tuli palkattua ihan hypyistä vaan, jos se alkais niit lukee paremmin.
-Nokkimisnaksuttelut ei toiminu sitten yhtään. Liikaa vauhtia ja lennokas pylly. Se kyllä alkanu tarjoamaa sitä asentoa ihan lenkeilläkin kun olen vahvistanut. Nyt vaan mentiin niin lujaa ettei millään voinut hallita takalistoaan. Aan alastulolla muutama naksautus, hoksas heti.

Diivaa kun ei voi pitää metallihäkissä, ei remmissä ei missäääään kun se tuhoo ja repii ittes läpi kaikkialta. Tuntuu vain saavan lisää energiaa räyhäämiseen jos sen pistää häkkiin tai remmiin. Siks olen nyt opettanu sitä odottamaan jossain tietyllä alueella josta ei saa tulla rajan yli. No kyllähän se sieltä hiipii mutta palautukset on menneet hyvin, useimmin voin kentän toisesta päästä huutaa että takaas ja neiti menee. Nyt kävi niin kierroksilla että ei tajunnu. YRITTI PÖYDÄLLEKKIN KIIVETÄ kun käskin menemään estevarastoon. Tyhmyys on maailman pahan palkka...xD Ei malttanu millään odottaa, kävi hulluna, silmät pullistu päästä ja punotti, kuola lens..:D Ihan hullu. Tosi raivostuttavaa kun koira menee tommosiin tiloihin treeneissä ettei usko enää mitään. Arjessa se tottelee helposti ja kevyesti, treeneissä ei sitten millään, ainakaan sitä odottamista tajua.
Treenit meni hyvin, ei niissä mitään ongelmia. Mutta tuo muu kaikki häsääminen sais jäädä pois. Ei pysty itekkään keskittyy ku muut hilluu reunoilla.

Diivan treeni:
-Hyppytekniikkaa, on se hyvä.
-Rataa speedpumpeilla, on se hyvä ja kiva ohjattava.

Mocca THÖ TÄYDELLINEN myös treeneissä. Hieman meinas olla askeleen pidennyksen kanssa ongelmia ja varpaat osu speedpumppiin. Tarkkuutta neitonen!

Moccaa ei voi iltasin pitää irti kun se lähtee samantien metsästämään jäniksiä. Oikeen katsoo kaikkea mahdollista että "tuo on varmaan jänis". Diiva ei oo koskaan ollu niin kiinnostunut, mutta on Mocalta oppinut touhun. Daami ei ole yhtään riistan perään. Toki jäniksen raato ja selkäranka lähti raivolla matkaan, mutta puput ja linnut ei kiinnosta, toisin kuin isosiskoja. Pikkunen on aina ihan ulapalla kun nuo lähtee täysii jahtaamaan. Daami on alkanu Moccaa haastamaan enemmän. Eräs ilta Daami yritti komentaa Moccaa kun Mocca haukku pupujen perään. Daa kävi ihan iholle, yritti estää kaiken liikehdinnän ja hyppi selkään. Mocca riemastu hetken sitä kestettyään, ja siitä meinaskin tulla kunnon lumipallopaini. Daami kun ei luovuta vaikka Mocs komentaa, vaan sanoo takasin. Siinä vaihees mun oli pakko koiran kielellä "hyökätä" Daamin kimppuun ja ajaa se pois. Meillä kun ei tommoset hillu. Muissakin tilanteissa annan Mocan täysin räyhähtää tuolle pennulle, välillä tehostan Mocan sanomaa ajamalla Daamin pois. Hyvä siitä tulee, vaatii vaan miljoona turpiinsaantia ennen ku tuo jästi tajuaa..:D Daami on kokenu että Mocca pitää ajaa pois mun sylistä jos pidän Mocsua hyvänä. Ihme minäminäminä pentu.

3 kommenttia:

 1. Moi!
  Lueskelen näitä sun juttuja, kun itselläkin perro. En tiedä onko sun koirat niin kova luu, mutta meillä tämä toimi häkissä huutavalle.
  http://www.cleanrun.com/index.cfm?Product_ID=1363&fuseaction=product.display
  Nyt se osaa odottaa treeneissä häkissä hiljaa omaa vuoroaan ja sen voi kotonakin käskyttää toiselta puolelta kämppää juoksemaan häkkiin. :)

  VastaaPoista
 2. Jeee! Kiitos vinkistä. En tiedä voinko mitenkään saada häkissä olemisesta niin palkitsevaa, että se voittaa agilityn..;)Halu on vaan kova päästä radalle. Ne on suhteellisen "tiloissa" jo hallin pihalla. Kotona, näyttelyissä tms. ongelmaa ei ole, vaan se syntyy kun menen toisen koiran kanssa ja Diivan tai Daamin pitäis rauhottua siksi aikaa. Ois alunperin vaan pitänyt 110% keskittyy rauhassa olemiseen. Tasapaino rauhottumisen ja kiihtymisen välillä vaikeaa aksa harkoissa, jos koira luontaisesti kiihkeä. Itse oon myös luonteeltaan äkkipikainen ja aina liikenteessä..;) Vaikuttaa myös koiriin oma käyttäytyminen.

  Kävin teidänkin blogia lukemassa, kivan näköstä menoa!

  VastaaPoista
 3. Meillä häkki on ihan paras ratkaisu siks, et toikin kiihtyy kun katsoo muiden menoa agissa. Jotenkin se tolla häkkitreenillä onnistui oppimaan itsehillintää. :) Ostin Vappu Alatalon jossain treeneissä ton. Kyllä toikin vetää hallille ja on ihan fiiliksissä, mut menee silti mielellään häkkiin, joskus yrittää tunkea sinne jo ennen kuin olen saanut kevythäkin kasattua.

  Tohon mitä kirjoitit itsestäsi, ehkä sunkin pitää opetella rauhoittumaan. ;D

  Koirauimala on muuten sellanen paikka, et siellä toi ei voi rauhoittua. Se piippaa siihen asti, kunnes pääsee altaaseen. :D

  VastaaPoista