lauantai 25. toukokuuta 2013

Monenlaista puuhaa

Maanantaina Daami pääsi mukaan jatkoryhmän treeneihin jossa olin kouluttamassa. Daami harjotteli odottamista ja pääsi tekemään hiukan 2on-2offia ja pientä hyppy-putki härdelliä jossa pakkas kyllä karkaamaan aina tilaisuuden tullen putkeen millon mistäkin.

Tiistaina Daamin penturyhmä jossa kaikki koirat kovin kiinnostavia ja usein namin saatuaan pyrkiikin jo nuuhkimaan tai puuhaamaan muuta. Jotenkin tuntuu, että nyt on vaihe kun ei oikein jaksa pitkään kiinnostua nameista ja minusta, ellei namiautomaatti toimi todella nopeasti, sama lenkeillä kun yritän saada sen ohittamaan kontaktissa minuun. Pieniä murkkuilun oireita jo tavattavissa eivätkä korvatakaan aina pelitä ihan niinkuin luulis.
Isot treenas tiistaina pätkän vanhaa MM-rataa. Aika hyvää työtä, ainoastaan Mocca vinotti hiukan kontaktejaan joten siirrytään kuuriin etupalkkoja. Pöytääkin tuli treenattua.

Keskiviikkona käytiin Daamin kanssa kaverin lapsia moikkaamassa. Hiukan oudoksu, mutta lapset oli aika rauhallisella tuulella. Seuraavaksi vien Daamin sinne kun ovat ulkona leikkimässä jolloin liikkuvat ja pitävät ääntä erilailla. Daami yritti kovistella perheen perrolle joka kyllä vielä laitto kakaran kuriin vaikkakaan mitään alistumisen merkkejä ei pennussa huomannut.

Perjantaina lisää lapsisiedätystä, ja tehokasta sellaista. Neiti vähän väsähti ja meinas alkaa kovistelemaan jo ihmisillekkin väsymyksissään (lisää näitä murkkuilun ja kokeilun piirteitä).Todella haastava koira, tuntuu, että luonnetta vaan tulee kokoajan lisää.

Lauantaina lähdettiin Hauhoviin Caraydan-leirille Diivan ja Daamin kanssa. Oltiin vain päivän verran ja mukavaa oli. Daami hyöri vapaana kuin vanha tekijä ja välillä maltto tulla muakin moikkaamaan..;) Treenit meni hyvin. Daami sai paljon kehuja tekemisen meiningistä ja fokuksesta. Tehtiin takaakiertokeilausta, päällejuoksua ja back flappii putkeen. Todella hyvin enskertalaiseksi. Hiukan meinas olla vaikeuksia tulla eri suuntaan kuin missä lelu oli, mutta opittava se on sekin.
Diiva tokoili. Tietenkin molemmat liikkeet, mitkä valitsin käytäväksi kouluttajan kanssa, meni heti näyttökerralla nappiin....:D Mutta Diivalla hyvä vire treenata ja saatiin paljon hyviä vinkkejä kaikkien tokoiluun kun seuras ja kuunteli mitä vinkkejä muut saa. Diiva pääs vähän aksailemaankin leirikisan merkeissä.
Olen kovin tyytyväinen omiin koiriini ja niiden käytöksiin. Niin helppoja ja ihania molemmat. Diivakin ihan erilainen kun Mocca jätettiin kotiin. Olen miettiny hiukan lajien priorisoimista koirilla, kun kaikkien kanssa ei kerkee tekemään kaikkea. Tulee ihan luovuttaja olo jos nyt totean, että Diivan kanssa jätän tokoilut pois ja keskityn agilityyn sillä tokossa se ei ole niin omimmillaan vaikka aina tekee täysillä, yrittää kaikkensa ja kuten tänään huomattiin, on hullun taitava kun on hoksannut liikkeet.

Tänään tiedossa metsälenkkeilyä perroseurassa, ja kaverin perropentua moikkaamaan. Toivottavasti Daamille siinä samassa hiukan lapsisiedätyshoitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti