perjantai 10. toukokuuta 2013

Viikon touhut: Torstai


TORSTAI 9.5

Aamulla lenkkeiltiin heti kaverin kanssa tokoilemaan. Tarkotus oli mennä hallille ottamaan aksaa ja tokoa mutta siellä olikin mätsäri, joten tokoiltiin läheisellä hiekkakentällä.

Mocca:
-Metalli: Tehtiin vaan vireen nostatus heittely treeniä. Hvyin tekee, salamana ei sitä palauta niinku minä perfektionistinä haluaisin..;) Otteessa hiukan parannettavaa, mutta parantaa sitä kun joutuu se suussa hyppäämään, jos ei ole kunnon ote, kolisee hampaisiin ja Mocca kokee tämän kyllä epämiellyttäväksi. (3toistoa)
-Ruutu: Muutama juoksutus, ilman lelua löyty tosi tosi hyvin. Viimisenä vielä niin että lelu oli siellä ja hetsasin vähän neitiä juoksemaan sinne. (3toistoa)
-Tunnari: Kävyllä tehtiin pari toistoa. Heitin oman käpykasaan ja lähetin hakemaan. Eka haku oli tosi hyvä. Toka käpy lyhyemmän aikaa kädessä, haisto sitä jo kerran muttei uskonu, etti jonkun aikaa ja palas ottamaan sen. Näin saadaan varmuutta siihen että kannattaa ottaa heti se mikä vähänkään tuoksuu, sillä muut ei tuoksu vaikka kuinka hakis. (2toistoa)

Diiva:
-Metalli: On vaikee, kun ei ole luontainen tuoja. Tehtiin pallon heitto-metallin heitto treeniä. Puuuh! (3toistoa)
-Ruutu: Jeee, löys ilman että palkka ruudussa, tosi täydellinen viiminen toisto. (Tehtiin 3toistoa)
-Tunnari: Kävyllä kans, ja hokasin etten sen kanssa ole ennen tehnyt kävyillä tai kepeillä varmaankaan..:D Löys heti oman ja tajus tuoda, tosi jees. (1toisto)
-Kauko: Jeee, nyt ei enää tarjonnu kokoajan seisomaan. Tekee vaihdot vähän liikkuvasti, mutta suunta taakseppäin. Todella elastinen ponkasija. (2toistoa, pari asennon vaihota per toisto)

Daami:
-Sivulle tulo: Muutama sivulletulo. On jääny nää tokojutut vähän taka-alalle, sillä aika ei riitä ja tokosta ei Daamin laji pitänyt tullakkaan. Kiva silti tehdä sen kanssa. Mä oikeesti ahdistun kun en osaa rajata näitä treenilajeje ja koiria jotka treenaa mitäkin..:D Haluun tehä kaikkien kanssa kaikkea.
-Seuraaminen: Muutama askel. Neitonen tykkää sännätä sivulta välillä mihin sattuu kun ajattelee, että tää oli varmaan tässä, nyt jotain vauhdikkaampaa.
-Luoksetulo: Yks toisto, hienosti jää odottamaan ja kutsusta tulee, käsiohjaus sivulle, lötköpötkö palkaksi.
-Ruutu: Yks ruutujuoksu, lelu odotti ruudussa. Hauska oli.

Tokotreenien lopuksi vielä käveltiin hallille katselemaan mätsärimeininkiä. Lähinnä leikittiin hiukan Daan kanssa vilinässä ja oltiin vaan. Olis tehny mieli mennä treenaa Crate gamesia mutta pitänee ensin kotona vielä vahvistaa häkkiä, joka on kyllä aika hyvällä mallilla. Tätä häkkileikkiä joutuu Diivakin tekemään, saa nähdä oppiiko vanha(hullu)koira enää uusia temppuja.

Päivälenkiksi Daami pääsi markkinoille. Vettä tuli ku aisaa. Just ku olin ajatellu ettei Daami paljon enää mörköile niin kyllähän se ihmettelee asioita, ei rankasti, mutta ihmettelee. Tämän reissun ihmetykset oli sateenvarjo, kukkapenkki johon oli istutettu kukkia ja kananlantaa, vesiränni josta tuli vettä. Onneksi ei jää asioita kauaa miettimään ja ensisilmäyksen jälkeen satikkat ja vesirännit oli ihan ok. Markkinoilla nenä pysähty jokaiseen makkarakojuun..;) Onneks mul ei sentäs ole lapsii jotka pysähtyis joka kojuun vinkumaan karkkia ja leluja. Pahempia ihmetyksen aiheita ovat lapset, ja tarkotuksena oliski lyöttäytyä johonki leikkipuistoon näinä päivinä, useampaankin otteeseen. Kotiin päästyä lähdin vielä pikkulenkille isojen tyttöjen kanssa niin että saivat tarpeet tehtyä. Sadekelit aiheuttaa kyllä sen, että koirat tyytyy kyllä ihan pieniinkin lenkkeihin, kun on kiva päästä sisälle sateesta..:) Toki ne on aika tyytyväisiä muutenkin kun niiden kanssa kuitenkin tehdään muutakin kuin lenkkeillään.

Iltalenkiks vielä 45minsaa vapaana kirmaamista, jonka Mocca ja Diiva käytti jahdaten lintuja. Hienosti osaa hakea minkä puun latvassa harakka istuu ja jäädä alas haukkumaan. Joudun aina toteamaan vaan Mocalle, että ei ole asetta millä sen sais alas sieltä.
Huomenna olis tarkotus pitää lepopäivä ja isoille koirille tulee fyssari kylään.

2 kommenttia:

 1. Hei nää viikon touhut on kivoja!
  Sun koirat on siis vapaana kaupungissa ja saattaa lähteä ajamaan jänistä? Eikä koskaan ole sattunut edes läheltäpiti tilanteita autojen kans? Mä en kyllä uskaltais. Miten ylipäätään olet opettanut koirat alun perin olemaan vapaana niin, ettei rynnätä autojen sekaan. Aika hyvin :)
  Mulla koira on arvaamaton, sitä kiinnostaa autot, ihmiset jne. Pidän sitä vapaana metsissä, sillä pelkään jos se vaikka ryntää auton perään tai ihmisen perään ja sattuu auto olemaan välissä. Kävisi huonosti... :S

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina vapaana nuo vanhemmat..:) Koskaan ei ole sattunut mitään, eikä edes ollut kovin lähellä. Siksi kai pidän niitä aika huolettomasti vielä irti..:) Hämärän tullen puputkin lähtee liikkeelle joten silloin herkemmin otan tuon vanhimman kiinni, joka sinnikkäin pupunjahtaaja.
   Mulla on aika tiukka ideaali siitä, että koirat toimii kuin ajatus. Yksi niistä toimii, keskimmäinen melkein ja nuorin ehkä joskus tulevaisuudessa..;)
   Perrot on aika fiksuja..;) Niille saa opetettua mitä vaan kun löytää oikeat metodit ja on johdonmukainen.

   Poista