keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Viikon touhut: Maanantai


Maanantai 6.5
Aamulenkki reilu puolituntia. Koirat sai olla vapaana koko lenkin. Jäi vähän lyhkäseksi kun mulla kiire ruotsin suulliseen ja kirjalliseen tenttiin.

15.30-17.30 Lenkki täydellisessä ja lämpimässä säässä. Taas koirat vallan irti. Daami sai myös sosiaalistumiskokemuksia lapsista joiden seurassa vietettiin aikaa niin kauan että neiti lopetti pöhinän. Kiinnostunut oli lapsosist mutta hiukan epäilytti niiden epävarma liikehdintä ja ääntely. Tytöt oli lenkillä jo sitä mieltä että pitäis päästä uimaan. Tytöt kahlas jo mahaa myöten ihanalla hiekkarannalla, Daami tietenki ensimmäisenä uimaan menossa, totesin että parempi sun tulla vielä pois, osaatko ees uida. Ei taija tietää mitä tapahtuu ku tarpeeks syvälle menee.

20.30-21.15 Tokotreenit hiekkakentällä. Jokainen vuorollaan pääsi kotoa treenaamaan, muut ei siis odottanu kentän reunalla

Mocca:
-Kaukot:  Aluksi malttiongelma kun merkki oli niin puoleensavetävä. Epätarkkuutta myös käskyjen lukemisessa, välillä vaan tarjoaa jonkun kun ei skarppina seuraa mitä näytän ja käsken. Aurinko paisto silmiin välillä joten voi olla osasyy. Kun häsääminen meni tarpeeks rumaksi alotettiin alusta, noustiin paikalta pari askelta taakseppäin ja uus yritys. Takapalkka lensi multa, näin ei vinottanu yhtään.
-Merkki: Merkkiä treenattiin myös namialustalla niin, että nami siellä odottamassa ja kun koira syö sen ja nostaa katseen muhun päin ja odottaa--> vein siitä vielä toisen namin palkaksi. Myös ilman namia ja alustaa--> pallopalkalla. Aluksi hämäänty missä se nami on, ja missä se alusta, mutta lopetti haravoinnin ja tarjos oikeaa paikkaa--> pallo lensi palkaksi.
-Tunnarin muistuttelut: Yhdellä kapulalla. Sen etsimistä. Muistuttelen näin että käytä nenää ja löydä oman hajuinen.

Diivan:
-Kauko: JEE! Aika täydelliset ja miten vähän treeniä. Okei, ei ehkä vielä kisavalmiit mutta seisominen niin bueno, ottaa kyllä ehkä vähän liikaa pakkia ponkastessaan seisomaan ja tarjoaa sitä aika usein kun on sen niin vahvasti oppinut..;) Ikinä ei sitten ole hyvä.
-Tunnari: Hiukan outo juttu oli Diivalle. Heitin ruohikkoon ja löysi. Heit kun nuuhkasi riemastuin ja lähdin juoksemaan poispäin, no neiti jätti kapulan sinne..:D Lähetin hakemaan sen ja kun toi luokse sai lötköpötkön palkaksi. En tiedä oikein mistä palkkaantuu, Mocca ainakin tunnarikapulan repimisestä ja pitämisestä, tuntuu että Diivakin. Ei oikein hokannu miks nyt saan lelun ku "mä haluun sen puuukapulan".
-Metalli: Innon nostatusta metallille. Tuo ei ole kyllä mikään noutaja..:D Ei halua luovuttaa mulle, muuten kyllä mielellään kantelee kaikkea. Tehtiin; heitän metallin-->tuo-->liikun poispäin--->tuo käteen--->heitän pallon palkaksi--->pyydän tuomaan käteen--->lentää metalli noudettavaksi jne. Käteen saakka tuominen on huonoa, pudottaa aika usein, sama lelulla ja kapulalla. Intoa tuoda mulle sais olla enemmän, sitä koitan saada karkuun juoksemalla ja sillä mitä nopeemmin metalli on mun kädessä, lentää pallo.

Daimlerin touhut:
-Tolpan kiertoa: Molemmin puolin niin, että vien lelun tolpan taakse, lähetän kiertoon ja juoksen toiselle puolelle niin, että saan sen tulemaan toiselta puolelta tolppaa pois, mitä on sinne lähteny. Pitäis alkaa siirtämään palkkaa vähän sivummalle tolppaa, mutta pelkään että lintsaa vielä ja oikasee tolpan edestä jos näkee lelun. Toki pikkuhiljaa voi myös alkaa palkkaamaan heittolelulla.
-Nokkimista: Aika bueno. Tehtiin 3 eri paikassa. Olen vahvistanut sitä, että jään ite täysin taakse kun lähetän koiran käskyllä "ota". Hienosti jää takajalat korokkeelle ja pää kääntyy vielä välillä katsomaan mua kun olen takana. Tulen sieltä kuitenkin tuomaan palkan eteen ja vapautus eteen, ei missään nimessä sivulle tai taakse. Fokus on eteenpäin. Apuna olen käyttäny kosketusalustaa, läpinäkyvä muovilärpykkä jota pienennetään kokoajan. Harvemmin sitä enää huomioi, mutta olen laittanut sen vielä sinne ikäänkuin merkiksi ja vetämään puoleen.
-Muutama sivulle tulo: Ois kiva tokoilla, mutta ei riitä aika kaikkeen kaikkien kanssa. Siitä tulis varmasti hyvä tokokoira.
-Lelun irrotus: Kaiken näiden lomassa treenattiin aina lelusta irrottamista joka jääny vähän unholaan. Namipalkalla irrottaa kyllä.

Illalla vielä 45min lenkki jossa Daami söi maasta jotain ja isot tytöt karkas jäniksen perään. Arghh...myyn kaikki pois kun eivät osaa käyttäytyä. Sydän syrjällä saa aina olla kun toi tai noi hölmöt syö maasta kaikkea ja jahtaa taajamassa citykaneja. Tehtiin myös pieni nokkimistreeni kaikkien kanssa tasapainotyynyllä. Daami osaa niin hienosti odottaa häkissä, joka on auki, treenivuoroaan silloin kun ollaan kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti