keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Vappua ja muuta puuhaa

Sunnuntaina olin epiksissä tuomarina, ja kun niin kivan avo radan olin tekassu, treenasin omani myös kisojen jälkeen. Ihana oli päästä ulos treenaamaan, vaikka tuntukin, että juosta sai lujempaa. Putki puomin alastulosta suoraan edessä oli kyllä aika haastava, Diiva tuli läpi (ei pahasti) ja Mocca epäröi ja hillitsi itsensä yliyli, että etutassut jäi hiukan oikeasta paikasta. Muuten sujuvaa ja vauhdikasta rataa. Daami teki hyppy putki ja toisinpäin. Hienosti keskitty ja teki vaikka oli ensin sen 3tuntia viettäny häkissä. Rauhottuminen sinne kesti taas älyttömän kauan, vaikka hallissa ei tapahtunu mitään.
Kisojen jälkeen vielä istuskeltiin hallin pihalla, nautittiin auringosta, katseltiin muiden treenausta ja kerroin perroista eräälle kiinnostuneelle. Kauhea miten huono kuva täällä on perroista..:O Siis ihan oikeasti! Monet jotka nähny mun koirat ovat ihan ihmeissään, a)ne on pieniä b)ne ei ole arkoja c)niillä on työmotivaatiota. Monet yrittää aina sijottaa meidät makseihin "eiks nää oo makseja", ööööö! Katsoisitko kokoa ja sanoisit sitten..;) Ei pidä kaikkia niputtaa sen mukaan jos on vain oman seuran alkeiskursseilla nähnyt isoja uroksia jotka arkoja, eivät keskity eivätkä kunnioita ohjaajaa. Vesikoira tarvitsee määrätietoisen ja ihmisen, joka osaa toimia koirien kanssa. Vesikoirat osaa sen verran vedättää omistajia jotka eivät ole auktoriteetteja ja rakenna työmotivaatiota oikeaan suuntaan, niin, että se tehdään kannattavaksi koiralle. Perrot jotka saaneet kasvaa kuin pellossa, ja joiden kanssa on lipsuttu monessa asiassa useimmiten keskittyy niihin omiin pöllöyksiin kun ei koe kannattavaksi totella omistajaa, varsinkaan sellaista joka ei ole koiran silmissä johdonmukainen/määrätietoinen joka ei ansaitse koiran arvostusta.
Usein tulee myös se kommentti "on vesikoirissa hyviäkin, mutta mä olen nähny niitä vähemmän hyviä". Joooo-o, missä rodussa näin ei olisi? Kaikissa on hyvät ja huonot, ja suurimman osan huonoista syyn vierittäisin ehdottomasti omistajan niskkoille. Tuntuu väärältä pistää syy koiran huonouden piikkiin jos omistajan toimet eivät todellakaan ole kehuttavia. Toki moni hyvä koira voi pidemmän päälle olla aika "huonokin" rotunsa edustaja mutta taitava ohjaaja oppinut toimimaan koiran kanssa ja saa sen näyttämään hyvältä, vaikka pidemmän tuntemisen jälkeen ei ehkä erityisen hyvä rotunsa edustaja olisikaan. Sorry nyt vaan mutta kun vesikoira (ja harva muukaan rotu) on sellainen että siitä kehittyy yhteiskuntakelpoinen ilman oikeanlaista kasvatusta, siksi syytä on turha vierittää koirien niskoille, vaikka huonojakin sattumia joukkoon mahtuu, luonnollisesti.

Ärsyttävä vuodatus..:D Ihmisten tyhmät kommentit ja ajattelu ei aina aukee. Tokikaan kaikki ei tykkää kaikista roduista, kaikki ei sovi kaikille, mutta jos ei ole edes kokemusta tai järkeä ajatella että nämä(kin) koirat vaatii oikeasti sitä koulutusta että niistä saa mallikelpoisia.

Vappuaattona tein koirien kanssa kaksi pitkää lenkkiä ennen kuin lähdin julistamaan vappua. Koirat oli tosi väsyneitä koko päivän, joten en usko, että heillä kovin vaikea on ollut olla keskenään yömyöhään. Todennäkösesti nukkuneet jne jne. On vaan jotenki vaikee jättää koiria pitkäks aikaa yksin, 6h on ihan maksimi, 8h tuntuu aika liialta jo.

Daimiliina alkaa varmaan pikkuhiljaa taipua mun tahtoon. Mocan kanssa ovat nyt matsailleet ja tuo pikkusika on ihan sika. Haluaa oikein tulkita Mocan leikkiin kutsut mahtailuksi ja kerran sen takia alottaneetkin painin. Toisen kerran hallilla kun annoin huomiota Mocalle, Daami koki sen vääräks ja halus alottaa painin. HIUKAN NOLOOOO! 5kk haastaa kaikkien nähden tuota 6.5vuotiasta vahvatahtosta pomoa. Tosella porsas. Erottanu olen ne aina, ja Daamilla pakkaa jäämään pärinä päälle. Saas taas nähdä mitä tuostakin tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti